fbpx

Dit artikel gaat over Bumble en alles wat jij als man over deze dating app moet weten. We gaan kijken hoe het werkt, wat de functies zijn en wat voor vrouwen jij erop gaat vinden. De grote vraag is uiteindelijk;”Is het een voor jou geschikte plek om leuke vrouwen te ontmoeten?”. Spoiler Allert: Volmondig JA! Bumble is momenteel een van de beste dating app’s voor leuke dates met leuke vrouwen. 

De Bumble dating app

Zoals bij elke dating app ligt ook bij Bumble de basis in het hebben een profiel. Niet heel spannend en exact hetzelfde zoals bij Tinder, Badoo, Mint. Happn ofTwoo. Je koppelt de app aan je facebook account. Je stel in waar je naar op zoekt bent en tot hoe ver diegene van jou verwijderd mag zijn.

De online dating tips die wij voor Tinder geschreven hebben werken dan ook uitstekend op Bumble:

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

BumbleBFF

Het grote verschil ten opzichte van Tinder zit in het feit dat Bumble ook gebruikt kan worden om een bff te vinden, een best friends forever. Je kunt instellen dat je niet op zoekt bent naar een date, maar naar een buddy. Een leuke, schattige feature, al denk ik dat deze vooral door toeristen en internationals gebruikt zal worden. Deze feature is echter niet wat Bumble uniek maakt.

Vrouwvriendelijk dating app

bumble tijd slotBumble onderscheidt zich pas echt op het moment dat je een match krijgt. Dat is ook het moment dat hun verdienmodel begint te lopen, maar daarover later meer. Zodra je een match hebt, krijg je daar als man melding van. MAAR, jij kunt hier nog helemaal niks mee. Eerst moet de vrouw met wie jij een match hebt jou een bericht te sturen. Ze krijgt hier 24 uur de tijd voor. Doet ze dit niet, dan vervalt de match. Tot die tijd zit jij dus met je duimen te draaien. Of je besteed je tijd aan iets nuttigs, zoals bijvoorbeeld door ons boek te lezen. Of onze gratis Succes met vrouwen Booster 

Dames eerst

Volgens Bumble is dit dan vrouwvriendelijk. Vrouwen worden op deze manier nu niet overspoeld worden door berichten. Bij elke match zal de dame in kwestie bewust de afweging moeten maken of ze zin heeft in een gesprek.

Stuurt ze jou vervolgens een bericht, dan heb jij vervolgens 24 uur om te reageren. Onze gratis e-book met 225 openingszinnen voor alledag zal jou hier meer dan genoeg inspiratie voor geven. Doe je dit niet en reageer je te laat dan zal de match wederom vervallen. Dit dwingt de beide partijen om actief met elke match aan de slag te gaan. Na deze twee berichten van beiden kanten blijft de match gewoon staan en kunnen jullie gewoon gaan appen. De initiële intentie tot contact ligt echter in beginsel bij de vrouw.

Bumble Boost

Het spelen met die 24 uur cancel marge is hoe de Bumble app geld aan jou verdient. Je hebt twee opties om de 24 uur reactie periode te verlegen. Optie één is er nog 24 uur aan vast te plakken met behulp van een eenmalige boost. Optie twee is het onbegrensd verlengen van de match. Dat laatste kan alleen als je het Bumble Boost pakket aanzet. Hier moet je voor betalen. Het eenmalig verlengen kan iedereen gratis één keer per dag, bij één enkele match doen. Met de Bumble boost kun je dit eindeloos vaak doen. Als je tot je schrikt merkt dat je een matcht hebt doen laten verlopen. Dan kun je deze alsnog terughalen. Hier heb je wederom Bumble Boost voor nodig.

Minder gaar dan het klinkt

Misschien klinkt dit allemaal een beetje omslachtig en ingewikkeld, dat is het absoluut niet. Het enige wat mij tegenstaat is dat ik er principieel niet van hou te moeten wachten tot iemand mij aanspreekt. Dat is ook de belangrijkste les bij het vrouwen aanspreken, hou het initiatief bij jezelf.Echter, gezien de dynamiek van het online daten snap ik dat ze hiervoor gekozen hebben. Eerlijk is eerlijk, het maakt de interacties die ontstaan minder vluchtig en het dwingt een soort wederzijde commitment af die de kwaliteit van het contact naar een hoger plan tilt. Dat brengt ons ook tot eigenlijk de belangrijkste vraag. Wat voor vrouwen kom je op Bumble tegen

De vrouwen van Bumble

Het nut en kwaliteit van een dating app wordt uiteindelijk bepaald door de mensen die het gebruiken. Hoe ouder en meer “mainstream” een app wordt, hoe gaarder vaak de profielen. Hoe meer spam je er tegenkomt met obscure links naar obscure sites en hoe minder engagement gebruikers hebben met de app. Deze klacht hoor ik van veel mannen om mij heen over de dating app Tinder. Teveel nepprofielen, spam en een slechte reactieratio van de matches.

Boven het maaiveld

Dit is waar Bumble met kop en schouder boven het maaiveld uitsteekt. De “kwaliteit” van de gebruikers is uitstekend. Veel hoogopgeleide vrouwen, veel expats. Mensen die hun best hebben gedaan om toffe foto’s online te zetten. Kortom, hippe, intelligente, early-adaptors die van Bumble een tot nu toe hele gave community maken.

Conclusie

In Nederland is Bumble nieuw, fris en nog niet door de massa bezoedeld. Je vindt er voornamelijk, ogenschijnlijk toffe, hoogopgeleide vrouwen. Het originele, post-match-gesprek-mechanisme vraagt om een grotere wederzijdse investering. Welke zorgt voor meer commitment en betere interacties. Wat allemaal weer bijdraagt tot een gave dating app ervaring en wat mij betreft een dikke aanrader voor elke single man.

Vervolgstap voor jou

Spreekt bovenstaande jou aan? Wil je nu doorpakken? Lees dan ons boek en bekijk de uitgebreide bijgeleverde videocursus. HET Nederlandstalige boek over vrouwen versieren. 30.000 mannen zijn jou voor geweest. Bomvol tools, technieken en inzichten voor (nog) meer succes met vrouwen. Uiteraard met een 100% tevredenheidsgarantie. Klik HIER om er meer over te lezen.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!