fbpx
Home

In dit artikel inclusief uitgebreide video (14min) geeft antwoord op de vraag:”Hoe kom je uit de Friendzone”.  We zijn er allemaal weleens in belandt. We hebben allemaal weleens ervaren hoe frustrerend het is om niet “op die manier” door die ene leuke dame gezien te worden. Het feit dat Veldhuis & Kemper er zelfs een liedje aan hebben gewijd geeft aan dat het een voor ons universeel en welbekend leed is. Lees verder, bekijk de video en maak korte metten met jouw gefriendzoned zijn. 

Voordat we dat doen, download onze 

Gefriendzoned! Hoe kom je uit de friendzone?

Hoog tijd om een concreet actieplan op te zetten welke jij kunt gebruiken om, mocht jij je nu in de friendzone zitten er ook weer uit te kunnen stappen. Dat is waar dit artikel over gaat. Ik zal in dit artikel niet te veel aandacht besteden aan wat de friendzone is of hoe jij erin terecht bent gekomen. De focus ligt op wat de stappen zijn die jij moet nemen om er weer uit te komen.

Eerst een definitie

Laten we eerst kort even een kader schetsen met een duidelijke omschrijving van wat die nare friendzone nou eigenlijk is:

Friendzone beschrijft een niveau van contact, waarbij jij samen met die leuke vrouw vrouw “officieel” een gezellige, fijne, gewone vriendschap hebt. Terwijl jij daarentegen stiekem liever “meer” zou willen. Zij ziet jou als “een” vriend, jij wilt meer. Maar ja, je neemt genoegen met wat je wel kunt krijgen en dat is in deze dus een “vriendschap”. Dit in de hoop dat ze op een mooie dag spontaan in gaat zien hoe leuk je bent en boem voor jou zal vallen. Wat dan uiteraard nooit gebeurt.

Waar het dus eigenlijk fout gaat is dat jij bewuster moet zijn wat de eigenschappen zijn waar vrouwen op vallen. Nu we dit duidelijk op het netvlies hebben, laten we gaan kijken wat de stappen zijn die we moeten nemen om eruit te komen.

Stap 1: Eerlijkheid

Voor we actief, strategische stappen gaan zetten, moet jij eerst pijnlijk eerlijk worden. Dit is van fundamenteel belang, omdat je pas met kracht, impact en overtuiging acties kunt ondernemen als jij er voor de volle honderd procent achter staat. Wat alleen kan als je helemaal eerlijk tegen jezelf bent.

Waarom Eerlijk?

Waar moet jij dan eerlijk over zijn? Simpel, over de grote leugen die jij jezelf al die tijd hebt voorgehouden. Je bent namelijk momenteel met betrekking tot die zogenaamde “vriendschap” jezelf voor de gek aan het houden.

Misschien is de huidige vriendschap natuurlijk ontstaan. Misschien heb je wel iets “geprobeerd” wat niet gewerkt heeft. Either way, jij staat jezelf toe om jezelf in een onwaarachtige vriendschap te bevinden. Dit klinkt hard maar denk er maar eens over na.

Twee opties

Er waren namelijk twee oprechte opties:

  • Of er zou iets moois en spannends tussen jullie ontstaan. Exact ook hetgeen waar jij nu ook naar verlangt
  • Of optie twee, ze wees jou af. Jammer, niet geschoten is altijd mis. Jij gaat verder met jouw leven. Vrienden heb je genoeg. Jij ziet haar niet als een vriend. Temeer ook omdat je haar hard wilt neuken, dat gaat natuurlijk niet werken. Ergo, adieu en je neemt afscheid.

Maar, inplaats van bewust en weloverwogen te kiezen voor een van deze twee opties. Bevind jij je nu in de friendzone. Hier baal je van anders las je nu dit artikel niet. Om het allemaal nog erger te maken moet je ook nog eens doen alsof jullie bff’s zijn.

Eerst inzien

Deze waarheid inzien, omarmen en onderkennen geeft jou de ruimte en de energie om de boel helemaal om te gooien. Jij moet eerst bereid zijn deze zogenaamde vriendschap te verliezen, voor je echt gerichte stappen kunt gaan zetten om het tot iets anders om te vormen.

Er is namelijk een risico verbonden aan dit plan. Dat er geen weg terug meer is. Kans is groot dat het fout gaat en het nooit meer zoals vroegah zal worden. Dit artikel is een laatste noodoplossing met een kleine slagingskans. Om deze situatie voor te zijn kun je ook actiever bezig zijn met ver uit de friendzone te blijven met deze 5 tips om ver uit de friendzone te blijven.


Stap 2: Strategisch afstand nemen

Nu je bovenstaande commitment bewust hebt uitgesproken zal je aan de slag moeten. Het eerste wat er nu moet gebeuren is dat het beeld dat jouw friendzone vriendin van jou heeft, voorzichtig losgeweekt moet worden.

Wat hier voor nodig is, is afstand. Stap twee is dus het nemen van een strategische afstand. Zowel in de communicatie als ook in de frequentie van ontmoeting. Dit is om een aantal redenen belangrijk.

De impact van afstand

Ten allereerst verhoog je, als je dit op de juiste manier doet, jouw “waarde”. Gewoon een gevalletje vraag en aanbod. Als het leuk is als je er bent, maar je bent er niet altijd word jij meer gewaardeerd. Door strategisch afstand te nemen zal zij jou meer gaan waarderen.

Ten tweede creëert deze ruimte de mogelijkheid om meer te gaan spelen met het beeld dat ze heeft van jou. Zodra je iemand veel en vaak ziet krijgt het beeld dat je van iemand hebt niet de kans te veranderen.


Stap 3: Van nieuwe input voorzien

Oké, je ziet elkaar minder vaak, je communiceert minder frequent. Dit zou evengoed het begin kunnen zijn van een doodbloedende “vriendschap”. Als ze hier iets over vraagt geef je geen duidelijk antwoord. Gewoon iets in de richting van druk, weinig tijd enz. Ga niet overdreven tof lopen doen. Gewoon een low-key excuus.

Belangrijk ingrediënt

Belangrijk is nu dat jij haar van nieuwe input voorziet met betrekking tot het soort man dat jij bent. Dat is dan ook stap drie; nieuwe input. Dit doe je aan de hand van de verhalen en ervaringen die jij met haar deelt.

Deel met haar jouw dating ervaringen. Praat over seks. Laat haar jouw mannelijk en seksuele kant zien. Uiteraard op een ontspannen, positieve en normale wijze. Maar, hou je niet in zoals je waarschijnlijk tot nu toe wel hebt gedaan.

Spelen met de volumeknop

Draai die volumeknop ook op andere manieren omhoog. Houd net wat langer oogcontact vast. Raak haar iets meer aan. Durf leiding te nemen in wat de activiteiten die jullie ondernemen. Zeg vaker nee en geef meer tegengas.

Belangrijk is dat je bovenstaande niet op een quasi-romantische manier doet. Ze moet niet het gevoel krijgen dat je haar aan het versieren bent. Doel is dat zij zich opeens bewust wordt van die andere kant van jou. Wat haar kijk op jou zal veranderen en daarmee ook de impact die jij op haar hebt.

MasterFlirt een aantal dates

Het zou heel handig zou het zijn als jij in deze fase een paar leuke vrouwen hebt om mee te daten en wat af te spreken. Dat haalt het wanhopige, hongerige uit jouw systeem. Wat dan bovenstaande stappen ook een stuk authentieker maakt.


INTERMEZZO

Je hebt afstand genomen. Je laat een andere kant van jezelf zien. Je zet actief stappen. Je staat voor wie je bent en voor wat jij wilt. Het zou nu alleen zomaar kunnen dat jouw “friendzone vriendin” dit helemaal niks vindt. Ze wil juist die emotionele tampon, die braaf haar overal mee naar toe neemt en tegen wie ze kan zeuren over al haar mislukte dates.

Of, het is een schat van een meid die schrikt van wat je haar laat zien. Omdat dit 180 graden staat ten opzichte van het soort man dat ze dacht dat je bent. Wat je haar niet kwalijk kunt nemen.

De kans is aanwezig dat het einde oefening gaat zijn tussen jullie. Komen we weer terug bij “eerlijkheid”. Als jij nu merkt dat bovenstaande gebeurt en dat ze afstand neemt. Wees een vent en neem dan gewoon afscheid. Doe dit met geheven hoofd. Geen domme smoesjes verzinnen en eerlijk zijn. Gewoon, ”Hee, het gaat niet werken, je bent een schat, check je later.” Nogmaals, dit is een reëel risico. Troost je met de gedachte dat je alles hebt gedaan wat je hebt kunnen doen.

Stap 4: Maak het expliciet

Stap 4 is de check-verzilver-fase. Het spannende in-or-out moment. Of zoals Titt’n dat zo mooi zei in hun tijdsperk definiërende anthem; ”Ben je geil of wil je een koekje?”. Jij zult nu iets moeten doen. Een concrete stap om jullie contact uit de grijpgrage knuistjes van de nep vriendschap te bevrijden. Hier heb jij twee opties voor:

Optie 1: Het (op de juiste manier) uitspreken

De juiste manier is in ieder geval niet: ”Cynthia, ik heb het altijd al tegen je willen zeggen, ik vind je leuk”. Het enige wat je uitspreekt is; “Dat je haar best aantrekkelijk vindt. Eigenlijk, toch wel ergens”. Dit doe je niet tijdens een romantisch diner bij de lokale Italiaan met livemuziek en een rode roos in je mond. Nee, dat doe je luchtig en nonchalant gewoon in een van jullie gesprekken.

Ter illustratie

Bijvoorbeeld, je bent in de Bart Smit een cadeautje voor je nichtje aan het uitzoeken waarna jij plots opmerkt: “Weet je, niet om nu dramatisch te doen of zo, maar ergens hebt jij wel wat, je best aantrekkelijk. Of het komt door de verlichting hier, kan ook”. Om dan goed te letten op hoe ze reageert.

Wordt ze ongemakkelijk of verandert ze van onderwerp. Maak op respectvolle en eerlijke wijze een eind aan het contact en ga verder met je leven. Komen we wéér uit op eerlijkheid. Die tien geboden waren zo gek nog niet.

Reageert ze ontspannen of komt ze zelfs met een soortgelijke onthulling. Gefeliciteerd je bent uit de friendzone. Vanaf hier ga je met haar om zoals je met elk andere potentieel dame zou doen.

Optie twee: Make a Move

Er was echter nog een tweede manier. Dat is door haar te zoenen of op andere expliciete wijze het contact naar een hogere level te tillen. Risky move, je moet het maar durven. En eigenlijk ook ronduit raar, zeker als jullie samen nooit in die positie geweest zijn en je elkaar al wel gewoon al langer kent. Maar zoals ik al zei, je moet bereid zijn de vriendschap te verliezen, wil je uit de friendzone komen.


Conclusie

Jij hebt nu een stappenplan om UIT de friendzone te komen. Anders dan dit zijn er geen geheimen of speciale trucjes om je hierbij te helpen. Zaak is voor jou om er voortaan voor te zorgen dat je er gewoon niet meer inkomt. Daar hebben wij een online video cursus over gemaakt, genaamd de Anti-Friendzone Kit. Check it out. Neem controle over je leven.

Let’s get shit done!!!!