fbpx

Zit je vast in de gevreesde friendzone? Ben je op zoek naar een manier om eraan te ontsnappen? Zo ja, dan is dit artikel voor jou. In dit artikel leer je vier eenvoudige stappen die je kunnen helpen uit de friendzone te komen en je vriendschap te veranderen in iets betekenisvollers. Lees dus verder om erachter te komen hoe je je slag kunt slaan en eindelijk kunt losbreken uit de friendzone!

Wil je nooit meer in de friendzone komen. Verdiep je dan in ons online traject. Voor de man die bereid is in zichzelf te investeren.

Lees verder en:

1. Begrijp het concept van de friendzone en waarom het zo moeilijk kan zijn om eraan te ontsnappen.

2. Leer het vierstappenproces om uit de friendzone te komen en met succes je slag te slaan.

3. Ontdek strategieën om gevoelens van ongemakkelijkheid of verlegenheid aan te pakken bij de overgang van vriendschap naar iets intiems.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Wat is de friendzone?

Je zit in de friendzone, wanneer een vrouw jou als een goede vriend ziet in plaats van een potentieel seksuele parter. Je bent dan die beste vriend met wie die vriendin zeker ook wel leuke dingen met z’n tweeën wil doen. Maar waarbij zij jou nooit gaat zien als een potentiële bedpartner.

Zij voelt bij jou geen enkele seksuele spanning. Terwijl jij met haar in contact blijft in de hoop dat dit verandert. Je hebt kortom een ander soort relatie met haar dan je zou willen. Jullie zijn gewoon ‘vrienden’, terwijl jij zo graag meer wilt.

Waar het dus eigenlijk fout gaat is dat jij bewuster moet zijn wat de eigenschappen zijn waar vrouwen op vallen. Nu we dit duidelijk op het netvlies hebben, laten we gaan kijken wat de stappen zijn die we moeten nemen om eruit te komen.


Stap 1: Wees eerlijk tegen jezelf.

De friendzone eindigt zodra jij eerlijk jezelf jezelf durft te zijn. Je bent jezelf momenteel keihard aan het voorliegen. Je doet namelijk alsof jullie een gelijkwaardige vriendschap samen hebben. Dat is echter helemaal nie de situatie. Jij wilt meer, je hebt behoefte aan meer en je ziet haar ook als meer.

In de tussentijd neem je genoegen met minder. Wees daarin niet boos op jezelf, dit zouden de meeste mannen doen. Een andere man neemt genoegen met in haar nabijheid zijn. Jij bent echter niet als andere mannen. Jouw lat ligt hoger en daarom accepteer je dit niet meer van jezelf.

Gewone vriendschap is onacceptabel

Zodra jij helemaal eerlijk tegen jezelf bent en deze keuze maakt, te weten dat je de situatie zoals dat die is niet langer accepteert. Wordt het allemaal plotselig een heel ander verhaal. Je dwingt jezelf in beweging. Vanaf vandaag kies jij ervoor niet meer die man te zijn die in de friendzone zit. In de friendzone zitten andere mannen, niet jij.

Een gewonen vriendschap is niet genoeg, dus of het verandert, of het contact heeft geen verdere bestaansrechts. Die keuze geeft vrijheid en richting.


Stap 2: Neem heel subtiel afstand

Nu je bovenstaande commitment bewust hebt uitgesproken zal je aan de slag moeten. Het eerste wat er nu moet gebeuren is dat het beeld dat jouw ‘vriendin’ van jou heeft, voorzichtig losgeweekt moet worden.

Wat hier voor nodig is, is afstand. Stap twee is dus het nemen van een strategische afstand. Zowel in de communicatie als ook in de frequentie van ontmoeting. Dit is om een aantal redenen belangrijk.

De impact van afstand

Ten allereerst verhoog je, als je dit op de juiste manier doet, jouw “waarde”. Gewoon een gevalletje vraag en aanbod. Als het leuk is als je er bent, maar je bent er niet altijd word jij meer gewaardeerd. Wees niet bang dat het contact dan helemaal ophoudt. Als dit door een beetje afstand nemen al gebeurt stelde het toch al niet zoveel voor.

Door strategisch afstand te nemen zal zij jou meer gaan waarderen. Ten tweede creëert deze ruimte de mogelijkheid om meer te gaan spelen met het beeld dat ze heeft van jou. Zodra je iemand veel en vaak ziet krijgt het beeld dat je van iemand hebt niet de kans te veranderen. Ze moet jou van een nice guy gaan zien als een seksueel persoon, iemand bij wie ze wêl seksuele spanning voelt


Stap 3: Simpele tools, die spanning creëren.

Je hebt nu de mentale vrijheid om ander gedrag te vertonen. Plus de ruimte gecreëerd om een ander beeld van jezelf neer te zetten. Nu komt het aan, op het jezelf op speelse wijze uit de friendzone te flirten. Hieronder ook een video met onze must have tips. Het zit em in ieder geval in de kleine dingetjes.

Tip 1: Uit de friendzone komen met oogcontact

Oogcontact is persoonlijk en intiem. Mannen kijken snel weg als ze langer dan 2 seconden oogcontact hebben. Durf hier mee te spelen en voel dat de spanning oploopt. Als je dit op een relaxte en positieve manier kan, roep je opeens heel andere gevoelens bij haar op. Ergo, maak oogcontact.

 Tip 2: Uit de friendzone met aanrakingen

Het gezien worden als een seksueel persoon, waar de ander mee zou willen daten gaat over de gevoelens die jij de ander laat voelen. Dit kan niet zonder aanraken. Maak hier een gewoonte van. Natuurlijk doe je dit op een ontspannen manier. Je begint bijvoorbeeld met kort haar arm aan te raken als je haar iets vraagt. Van daaruit kun je uitbreiden. Altijd subtiel en altijd afgestemd of hoe zij op jou reageert.

Tip 3: Mannen die in de friendzone zitten moeten vaker NEE zeggen

Waarschijnlijk ben jij een beetje een nice guy. Die het belangrijk vindt dat mensen hem aardig vinden. Met als gevolg dat jij teveel met alle winden meewaait. Zeg ook gewoon een keer ‘nee’. Laat zien dat je grenzen stelt en een eigen mening hebt. Uiteraard op zo’n manier dat je niet als een dreinerige peuter overkomt.

Tip 4: Vrouwen vinden beetje fout juist wel leuk

Praat niet altijd over politiek correcte onderwerpen, en vergeet het sociaal wenselijke. Doe niet altijd zo saai. Je mag ook foute verhalen vertellen. Gooi er een keer een ´waardeloze-one-night-stand-anekdote’ in. Praat over andere dingen dan wat je tot nu altijd deed. Laat haar zien dat jij niet een man bent die lang in een friendzone blijft zitten. Vrienden heb je al genoeg. Doe er gewoon eens een keer een schepje bovenop. Kijken wat er gebeurt.

Tip 5: deel jouw liefde met ook andere vrouwen

Het zou heel handig zou het zijn als jij in deze fase een paar leuke vrouwen hebt om mee te daten en wat af te spreken. Dat haalt het wanhopige, hongerige uit jouw systeem. Wat dan bovenstaande stappen ook een stuk authentieker maakt.


Stap 4: Laat haar jouw intenties zien

Dit is de check-verzilver-fase. Het spannende in-or-out moment. Of zoals Titt’n dat zo mooi zei in hun tijdsperk definiërende anthem; ”Ben je geil of wil je een koekje?”. Jij zult nu iets moeten doen. Een concrete stap om jullie contact uit de grijpgrage knuistjes van de friendzone te bevrijden. Hier heb jij twee opties voor. Eerst alleen wel even het volgende:

Je hebt afstand genomen. Je laat een andere kant van jezelf zien. Je zet actief stappen. Je staat voor wie je bent en voor wat jij wilt. Het zou nu alleen zomaar kunnen dat jouw “friendzone vriendin” dit helemaal niks vindt. Ze wil juist die emotionele tampon, die braaf haar overal mee naar toe neemt en tegen wie ze kan zeuren over al haar mislukte dates.

Of, het is een schat van een meid die schrikt van wat je haar laat zien. Omdat dit zo anders is dan hoe ze dacht dat je bent. Wat je haar ook absoluut niet kwalijk kunt nemen. De waarheid is, dat de kans nu heel groot is, dat het einde oefening gaat. Komen we weer terug bij “eerlijkheid”. Als jij nu merkt dat bovenstaande gebeurt en dat ze afstand neemt. Wees een vent en neem dan gewoon afscheid. Wees lief en doe dit met geheven hoofd. Geen domme smoesjes verzinnen en eerlijk zijn. Gewoon, ”Hee, het gaat niet werken, je bent een schat, check je later.” Nogmaals, dit is een reëel risico. Troost je met de gedachte dat je alles hebt gedaan wat je hebt kunnen doen en heb respect voor wat zij ervan vindt.

Hoe kom je uit de friendzone optie 1: Het (op de juiste manier) uitspreken

De juiste manier is in ieder geval niet: ”Cynthia, ik heb het altijd al tegen je willen zeggen, ik vind je leuk”. Het enige wat je uitspreekt is; “Dat je haar best aantrekkelijk vindt. Eigenlijk, toch wel ergens”. Dit doe je niet tijdens een romantisch diner bij de lokale Italiaan met livemuziek en een rode roos in je mond. Nee, dat doe je luchtig en nonchalant gewoon in een van jullie gesprekken.

Ter illustratie

Bijvoorbeeld, je bent in de Bart Smit een cadeautje voor je nichtje aan het uitzoeken waarna jij plots opmerkt: “Weet je, niet om nu dramatisch te doen of zo, maar eigenlijk ben je heel aantrekkelijk. Of het komt door de verlichting hier, kan ook”. 

Om dan goed te letten op hoe ze reageert. Wordt ze ongemakkelijk of verandert ze van onderwerp, dan is dat een duidelijk antwoord. Maak op respectvolle en eerlijke wijze een eind aan het contact en ga verder met je leven. Komen we wéér uit op eerlijkheid. Die tien geboden waren zo gek nog niet.

Reageert ze ontspannen of komt ze zelfs met een soortgelijke onthulling. Gefeliciteerd je bent uit de friendzone. Vanaf hier ga je met haar om zoals je met elk andere potentiele date zou doen.

Hoe kom je uit de friendzone optie 2: Make a Move

Er was echter nog een tweede manier. Dat is door haar te zoenen of op andere expliciete wijze het contact naar een hogere level te tillen. Risky move, je moet het maar durven. En eigenlijk ook ronduit raar, zeker als jullie samen nooit in die positie geweest zijn en je elkaar al wel gewoon al langer kent. Maar zoals ik al zei, je moet bereid zijn de vriendschap te verliezen, wil je uit de friendzone komen.

Conclusie

Uit de friendzone komen is niet gemakkelijk, maar het kan wel. Uiteindelijk moet je beslissen welke aanpak het beste werkt voor jouw situatie: je uitspreken of een stap zetten. Welke weg je ook kiest, zorg ervoor dat je eerlijk bent tegenover jezelf en respectvol tegenover haar. Als ze negatief reageert, accepteer dat dan met gratie en ga verder met je leven. Met deze tips in gedachten hopen we dat dit artikel je wat duidelijkheid heeft gegeven over hoe je succesvol uit de friendzone kunt komen!

Zaak is voor jou om er voortaan voor te zorgen dat je er gewoon niet meer inkomt. Daar hebben wij een online video cursus over gemaakt, genaamd de Anti-Friendzone Kit. Check it out. Neem controle over je leven.

Let’s get shit done!!!!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!