fbpx

Overal, op zelfverzekerde wijze, moeiteloos vrouwen aanspreken. Daar gaat het hier over, lees verder en ontdek:

 • Wat angst nou eigenlijk echt is. Ken uw vijand!
 • De 5 meest voorkomende fouten bij het vrouwen aanspreken.
 • De mindset van effectief een vrouw aanspreken
 • De fundamenten van een vrouw succesvol aanspreken.
 • Hoe je vrouwen overdag met zelfvertrouwen aanspreekt

Weet dat ook in de begin het nuttig is om enige inzicht te hebben in de kunst van het versieren en verleiden zelf.

Kijk je op tegen moeizame gesprekken die daarop volgen, lees dan ook “hoe praat je met vrouwen“.


een man die een vrouw aanspreekt

Angst en het aanspreken van vrouwen

Het zijn van een aantrekkelijke man en het vinden van die ene partner begint ver voor het eigenlijke aanspreken van een leuke vrouw. Het moment van aanspreken is echter voor veel mannen het moment waarin ze geconfronteerd worden met hun barrieres. In dit geval dus de angst om aan te spreken.

Vaak verhullen wij mannen die angst met slappe excuses. Je houdt jezelf voor dat je haar eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk vindt. Of dat ze “chagarijnig kijkt en jij daar echt ff geen zin in hebt”. Misschien houd jij jezelf voor dat je geen zin hebt om een gesprek gaande te houden.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

De meeste mannen nemen hier genoegen mee. Jij niet! Laten we dieper ingaan op wat jou tegenhoudt in het aanspreken van leuke vrouwen.

Vrouwen aanspreken: Wat is angst?

Laten we het begrip angst eens nader bekijken. Waar zijn we allemaal bang voor en waarom?

We zijn bang voor:

 1. Gevaar
 2. Sociale uitsluiting en afwijzing
 3. Het onbekende

Laten we die drie eens onder de loep nemen:

#1 Gevaar is gevaarlijk

We zijn bang voor gevaarlijke dingen (logisch!). We zijn bang als we een snelweg moeten oversteken (en terecht). We zijn bang als we wakker worden met een drie meter lange slang in ons bed. We zijn bang als we op een hoge klif staan en de afgrond in kijken of als we in een donker steegje drie onbekende mannen tegenkomen.

We zijn bang als er een driehoekige vin op ons afkomt terwijl we lekker op ons luchtbed liggen te dobberen in de oceaan. Als we oog in oog staan met een leeuw op de savanne en we zijn bang als er een horde zombies achter ons aanzit.

Angst voor gevaarlijke dingen is bijzonder effectief want het houdt ons in leven. Met angst leef je langer, wordt je ouder en breek je minder botten. In al deze gevallen is angst goed. Merk je dat je te vaak door angst wordt tegengehouden dan kun jij misschien wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken.

Het probleem ontstaat als je bang wordt voor dingen die niet gevaarlijk zijn. Angst voor spinnen bijvoorbeeld slaat nergens op, en toch zit er ergens in het brein van de meeste mensen een angstreflex op deze goedaardige muggeneters. Angst voor zombies is ook niet helemaal terecht, want ik heb nog nooit een horde zombies gezien, laat staan dat ze achter me aan kwamen. Jij wel?

Veel van onze angsten zijn ongefundeerd. We denken dat we bang zijn voor iets dat gevaarlijk voor ons is, maar in werkelijkheid vormen de objecten van onze angst geen enkel gevaar.

We zijn bang een mooie vrouw aan te spreken omdat, zoals al gezegd, in de prehistorie dit een gevaarlijke actie was. Maar welbeschouwd valt deze angst te vergelijken met angst voor zombies. Wat kan er eigenlijk echt gebeuren? Later meer hierover, laten we eerst het lijstje met dingen waar we bang voor zijn eens afmaken.

#2 De angst voor Sociale uitsluiting

Een mens is een sociaal wezen en om te overleven hebben we andere mensen nodig. Als we door de groep verstoten werden, gingen we dood van de honger. Als de groep ons niet lustte konden we voortplanten wel schudden. Daarom is het risico op sociaal falen voor ons gevoel heel groot. Dat is een groot gedeelte van onze angst voor afwijzing.

We passen ons, vaak onbewust, aan de sociale en culturele gedragsvormen. Gewoon om er bij te horen. Als je dus vrienden hebt die het eng vinden een vrouw aan te spreken, dan vind jij dat ook. In onze cultuur is het aanspreken van een vrouw een groot ding.

Ik schrijf dit in Cuba, waar dat helemaal niet geldt. Een man dient hier een vrouw aan te spreken, anders gebeurt er niets. Je ziet hier mannen de hele dag vrouwen aanspreken en cultureel is dat gewoon geaccepteerd. Zoals vorig jaar een meisje (uit Nederland) zei: bij ons doen ze helemaal niets, hier veel te veel.

Het aanspreken van een vrouw, haar nafluiten, in het voorbijgaan een compliment toefluisteren of naar haar toeteren is hier volledig geaccepteerd gedrag. Mannen doen ook niet schamper over vrienden die afgewezen worden, als je meer dan 100 vrouwen per dag aanspreekt ben je blij als er af en toe eentje “nee” zegt.

We passen ons dus aan, we volgen de culturele norm en zijn bang buiten de kudde te treden. Dat is natuurlijk gedrag, maar wat levert het je eigenlijk op? Heb je daar wel eens bij stilgestaan? Wat is het effect op jouw leven als je in alles de norm volgt? Dan ben je dus NORMaal. Is dat wat je wilt zijn? Wat je echt wilt zijn?

#3 Angst voor het onbekende

Het ultieme voorbeeld hiervan is de dood. Wat gebeurt er na de dood? Niemand die het weet, en dat is toch een beetje eng nietwaar? Instinctief zijn we een beetje bang voor het onbekende. Dat is geen slechte eigenschap, het houdt je soms in leven en soms gewoon in veiligheid. We durven onze baan niet op te zetten voor we een nieuwe hebben, en zelfs als we al een nieuwe hebben, die nog beter lijkt ook, is er iets dat ons tegen houdt. Mensen houden eigenlijk niet van verandering en dat komt door de angst voor het onbekende.

Als een onbekende ons op straat aanspreekt, voelt dat anders dan wanneer een vriend je op die zelfde straat begroet. Een vreemde vrouw is onbekend en het resultaat van het openen van een gesprek is dat ook. De reactie van jouw vrienden kun je ook al niet inschatten, kortom, het aanspreken van een vrouw heeft een aantal onbekende uitkomsten in zich.

Angst kan soms overheersen en overmeesteren. Het doorzien van hoe angst je voor gek houdt zal je helpen er minder van in de ban te raken.


5 meest gemaakte fouten bij het vrouwen aanspreken

De 5 meest gemaakte fouten bij het vrouwen aanspreken zijn:

Jij wilt weten hoe je moeiteloos vrouwen aanspreekt. Aan de andere kant, soms is het beter te weten wat je niet moet doen. Om je daarna pas te gaan richten op het perfectioneren van jouw skills. Zo ook bij het vrouwen aanspreken.

1) Je twijfelt voor het aanspreken

Je kent in jouw omgeving vast mannen die écht goed contact kunnen maken. Die zonder enige moeite elke vrouw aanspreken. Wat ze anders doen? Ze doen het gewoon! Besef je dat elke seconde dat jij wacht de drempel om in actie te  komen in je hoofd groter wordt. Wij mannen (en vrouwen) zijn zoogdieren met een ingebouwd mechanisme, de zogenaamde Fight, Flight, Freeze reactie.

Dit mechanisme helpt ons bij het overleven maar kan jou persoonlijk ongelofelijk in de weg zitten. Als je niet handelt (Fight) kies je onbewust voor het verstijven of vluchten. Wat denk je, kiest een vrouw eerder voor een man die handelt of een man die verstijft? De man die handelt natuurlijk!

De oplossing: Dus doe het meteen! Weet je niks te zeggen? Leer dan een paar openingszinnen uit je hoofd. Alles beter dan niks doen! Doen, Doen, Doen!

2) Je staat nog niet op haar “radar”

Aantrekkingskracht ontstaat nooit in een vacuüm. Te veel mannen maken de fout om vanuit onaantrekkelijk gedrag vrouwen aan te spreken. Doe dit nooit! Probeer altijd eerst positief op te vallen. Zorg dat ze jou al gezien heeft en dat je een positieve indruk maakt. Hoe je dat doet? Straal energie uit, lach veel, praat met iedereen, ontspannen oogcontact maken, raak mensen aan.

Laat zien dat je een leuke positieve sociale gozer bent waar iedereen graag mee omgaat. Als ze ziet dat je grapjes maakt met de uitsmijter, random staat te praten met mensen en daarna stap je met een grote glimlach op haar af sta je al met 3-0 voor. Vrouwen willen graag met zo’n man in contact komen! Verleid het feest noemen wij dat.

3) Je mist ‘de flow’

Voel jij weleens spanning voordat je iemand aanspreekt? Je bent heus niet de enige. Iedereen heeft dit in meer of mindere maten en het is een heel natuurlijk verschijnsel. Maar gelukkig kun jij jezelf trainen om dit minder te voelen. Hoe je dat doet? Door altijd, overal en met iedereen contact te maken.

Het klinkt zo simpel maar het is misschien wel de belangrijkste stap voor iedere beginnende masterflirter. Vraag eens bij de kassa van de supermarkt wat Maaike (of iedere andere bakvis) dit weekend gaat doen? Vraag dat meisje bij de bushalte waar ze die jas gekocht heeft? Knoop altijd, overal met iedereen praatjes aan!

Zo train je jezelf om zonder spanning op een laagdrempelige manier contact te maken. Als je dan opeens oog-in-oog komt met de vrouw van je dromen heb je wel die ‘flow’ en spreek je haar zonder aarzelen aan. Die ‘flow’ is het begin van jouw succes. Vertrouw ons maar.

4) Je praat niet krachtig

35% van onze communicatie zit in ons stemgebruik. Slechts 7% van de communicatie zit in de woorden die je zegt. Denk daar maar eens over na. Je stemgebruik geeft betekenis aan je spreken. Je woorden geven de informatie, en aan je stem kunnen mensen horen hoe die woorden moeten worden opgevat.

“Nou leuk hè?”, kan je op 100 manieren opvatten afhankelijk van hoe je het uitspreekt. En elke keer betekend die “nou leuk hè?” dan net weer even iets anders. Dan gaan we nu even technisch de diepte in. Vrouwen vallen instinctief voor mannen met een diepe lage stem. Vrouwen vallen instinctief voor dominante mannen. De alfa mannetjes. De leiders. Logisch toch? Mannen drukken de onderlinge machtsverhouding uit met de toonhoogte van hun stem. Bedenk je dat maar eens als je de volgende keer iets aan de directeur moet vragen. (Misschien dat mijn volgende artikel niet gaat over vrouwen aanspreken, maar over directeurs aanspreken, hmm) Je zult merken dat je automatisch iets hoger en vanuit je keel praat. De man in de groep die het laagste praat zal vaak het dominantst zijn (of zich zo voelen). Uit onderzoek blijft dat mannen die lager praten direct aantrekkelijker worden gevonden door vrouwen. Oefen jezelf dus in het spreken met een diepe krachtige stem. Adem vanuit je buik, zet je keel open en duw met die buikadem de woorden als het ware met kracht naar buiten. Als je resonantie bij je stembanden voelt zit je goed. Dit kan in het begin een beetje vreemd voelen, maar blijf oefenen! De vruchten zullen zoet zijn. I’m not just telling you bro, its science.

5) Je mist lichaamstaal

Als communicatie voor 35% uit je stemgebruik en 7% uit je woorden bestaat, waar bestaat die andere 57% dan uit? Allemaal in één keer goed! Lichaamstaal! Met onze eigen lichaamstaal hebben wij invloed op hoe wij ons voelen, hoe wij overkomen en hoe wij andere kunnen lezen. Lichaamstaal is zo veelomvattend en belangrijk dat er boeken over zijn volgeschreven. Voor dit artikel houden we het even bij het hoogstnoodzakelijke voor bij het vrouwen aanspreken; Sta rechtop, ben je bewust van de hoek en raak haar aan.

Kijk uit voor het ‘kippenhoofd’. Mannen hebben de neiging te ver van een vrouw af te gaan staan en dan als een kip met hun nek naar voren te leunen. Komt niet echt sterk over hè? Sta altijd rechtop met je borst naar voren en schouders naar achteren. Spreek haar aan onder een hoek van meer dan 90 graden. Als je haar vanuit een open hoek aanspreekt zal ze dit als minder bedreigend ervaren en het contact daarom sneller accepteren.

Raak haar meteen aan op haar arm of schouder. Waarom? Allereerst heb je door dat aanraken meteen haar aandacht en voorkom je dat je dingen twee keer moet zeggen. Ten tweede geeft het meteen een intieme lading aan het gesprek en opent het de deur naar verder lichamelijk contact.

Terugkijkend op

Vraag aan een goede vriend welke van bovenstaande punten hij herkent in hoe jij doet wanneer jij ‘haar’ wilt spreken. Laat hem die spiegel voorhouden.


5 tips voor bij het vrouwen aanspreken

De basis van succes is hard werken. Laat niemand jou iets anders wijsmaken. Toch zijn er altijd toevoegingen die succes toegankelijker maken. Bij deze drie ideeën die jou zullen helpen bij het aanspreken op straat. Of je nu wel of niet lekker in je vel zit.

1. Wat is het ergste dat er kan gebeuren bij het versieren van een leuke vrouw?

Als je die vraag voor jezelf beantwoord op elke situatie is je brein gerustgesteld. Zonder het antwoord op die vraag kan angst de overhand nemen en je brein is een enorm goed overlevingsgereedschap wat jou beschermt.

Voor je een vrouw aanspreekt bijvoorbeeld. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Ze kan je afwijzen!! Nou, nou… Als je die vraag echter niet beantwoord voor jezelf dan kan je brein het aanspreken van een vrouw onbewust opblazen naar: ‘Dit is je laatste kans op voortplanting!’, of: ‘Haar vriend schiet me dood!’. En als dat de uitkomst zou zijn dan doet je brein er goed aan je angstzweet te geven en je te weerhouden van het aanspreken van dat meisje.

Je brein houdt niet van onzekerheid.

Dus stel je brein gerust en stel jezelf de vraag: Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Het beantwoorden van die vraag voor alle dingen die je in het leven tegenkomt maakt je stukken relaxter en leuker. Je gaat dingen doen die ‘risico’ met zich meebrengen maar die wel heel veel plezier opleveren en nog een flinke dosis zelfvertrouwen ook.

Zelfvertrouwen is namelijk niets anders dan weten dat je de uitkomst van elke situatie aan kunt. Definieer voor elke situatie de aller slechtste reële uitkomst en je maakt je nooit meer zorgen!

Vrouwen zijn vriendelijke wezens

Over het algemeen zal een vrouw je niet koel aanstaren en keihard roepen dat je een kansloze sukkel bent. Ze zal zich gevleid voelen dat je een gesprek met haar wilt beginnen, zelfs als ze je niet ziet zitten. Ze zal je vriendelijk afwijzen (of straal negeren, maar dat doen er niet veel.) Waarom zou je bang zijn voor een vrouw, die haar best zal doen aardig tegen je te zijn, ook al wil ze niet met je naar bed (die avond).

2. Zie de absurditeit en relativiteit van het leven!

Je hoeft maar een keertje het journaal te kijken om te weten dat jij ongelofelijke mazzel hebt gehad tot nu toe. Man, man, man… wat een ellende in de wereld. En dan ga jij je druk maken om het antwoord ‘Wat is het ergste wat er kan gebeuren?’

Zelfs als het ergste gebeurd, lach erom! Jouw problemen zijn echt helemaal futiel en onbeduidend als je naar de wereld kijkt. Realiseer je dat jij het gelukt hebt gehad niet in Syrië geboren te zijn. Realiseer je dat jou allergrootste probleem een lachertje is en lach er dus om… poef! Gone is the problem. Sowieso moet jij onthouden dat vrouwen versieren leuk is en niet een moeilijke opgave.

Terugkomend op je aanspreekangst. Zet het eens in het perspectief van iemand die dagelijks clusterbommen om zijn oren krijgt. Kijk eens een Isis onthoofdingsfilmpje en realiseer je dat er dingen zijn waar je echt bang voor zou kunnen zijn maar dat die dingen nu juist niet in jouw leven voorkomen… het ergste wat jou kan overkomen is dat ze zegt: ‘Ga weg, sukkel!’. Nou, nou.

3. Leid een actief leven!

Als je bezig bent met dingen dan kun je jezelf helemaal geen zorgen maken over de reactie van een vrouw als jij haar aanspreekt. Pas als je enkel met de bedoeling vrouwen aan te spreken de stad in trekt, wordt het belangrijk. Als je bezig bent met dingen en je komt een vrouw tegen, dan spreek je haar automatisch aan. (Zie ons driemaands traject ‘Automatisch vrouwen aanspreken’)

Jouw brein kan niet multitasken (je bent niet voor niets een kerel), dus als je bezig bent kun je je niet tegelijkertijd druk maken om allerlei futiliteiten zoals: ‘Wat is het ergste wat er kan gebeuren als ik die vrouw aanspreek?’

4. Kunnen verliezen is leuk

Niet kunnen verliezen maakt elk spel oninteressant. Ik heb gisteren gedart met twee jongetjes van 6 jaar oud. Die kunnen al een beetje mikken en een beetje rekenen, maar 501 min 2 maal 18, min 13, min 20 is echt te lastig. Laat staan dat ze goed genoeg mikken om ook maar de kans te hebben op de dubbel om uit te gooien. Dat spelletje was dus, behalve vanwege de interactie, totaal oninteressant. Ga voor jezelf maar eens na, hoe interessant is een spel dat je absoluut niet kunt verliezen? Is winnen dan nog leuk?

Datzelfde geldt voor het aanspreken van vrouwen. Als je nooit afgewezen zou worden, zou het dan nog leuk zijn een vrouw te versieren? Als je altijd wint, is de beloning van het winnen waardeloos. Daarom is afgewezen worden interessant. Dat wil zeggen dat je het spel speelt op een niveau dat je kunt verliezen.

Als ik niet minimaal 50% van de tijd wordt afgewezen bij het aanspreken van een vrouw, stel ik mijn doelen hoger om het spel interessant te houden. Dat zou jij ook moeten doen. En als je 88% van de pogingen verliest zou je je doelen omlaag moeten bijstellen. Afgewezen worden wil dus zeggen dat je goed bezig bent. Het is dus een bevestiging.

5. Kleine stapjes zijn niet af te wijzen

Ik zal je een techniek leren waardoor je nooit meer afgewezen wordt: Kleine stapjes.

Omdat vrouwen vriendelijke wezens zijn, zullen ze geen gekke dingen zeggen of doen als je een normaal gesprek met ze begint. Het geheim zit hem in normaal. ‘Hoi, neuken?’ Is een te grote stap. ‘Hoi, zullen wij gaan trouwen en onze kinderen Klaas en Marietje noemen?’ Is dat ook. Maar: ‘Heb je een vuurtje voor me? Waar hebben ze hier in de buurt lekkere koffie?’, ‘Wat een leuke schoenen, waar heb je die gekocht?’ kan nauwelijks een ‘Rot op EIKEL!’ opleveren (tenzij ze gek is natuurlijk).

Het hele versierproces bestaat uit kleine stapjes en is, zoals Tom altijd zegt, geen ingewikkelde circusact vol verbluffende kunstjes.

6. HET Medicijn tegen angst

Er is een heel simpel antigif voor deze vorm van angst is NIEUWSGIERIGHEID. Angst dood nieuwsgierigheid, al is er vrijwel niemand die staat te popelen om te ontdekken wat er gebeurd na de dood, maar andersom dood nieuwsgierigheid de angst.

Wees dus eens nieuwsgierig naar de uitkomst van een aanspreekpoging. Als je een leuk meisje ziet, wees een nieuwsgierig naar wie zij is.

Nieuwsgierigheid is een van de manieren om je aanspreekangst te overwinnen.

Je hebt nu rationeel begrepen dat aanspreekangst totale onzin is. Dat het je belemmert en dat het niet meer is dan jouw eigen hersenspinsel. Nu moet je het nog voelen, want angst is geen beredeneerd, logisch en voorspelbaar iets, het is een gevoel. Je weet wel dat die grote spin je geen pijn kan doen, maar je gevoel is toch anders als je hem vast moet pakken.

Hoe kun je dit gevoel veranderen?

De eerste stap heb ik zojuist behandeld: Nieuwsgierig zijn. Wees nieuwsgierig naar alles in het leven. Wat zou er gebeuren als ik dit of dat doe? Wie is die persoon? Nieuwsgierigheid dood angst.

Vervolgens kun je de angst te lijf gaan door hem uit te dagen. Als je een leuke vrouw ziet waar je een gesprek mee zou willen voeren, daag dan je angst uit. Voel hem en voel hem bewust en zeg tegen jezelf: ‘Is dat nou de gróótste angst die je hebt? Kom op zeg, kun je niet beter?!’ Angst is net als paniek, zodra je tegen jezelf kunt zeggen dat je in paniek bent, is de paniek over. Daag je angst zoveel mogelijk uit! Elke keer weer. ‘Nah, kun je niet beter? Heb je niet meer angst? Is dat het nou?!’ Na verloop van tijd zul je merken dat de angst afneemt, gewoon omdat je systeem er mee om weet te gaan. Dan ga je daadwerkelijk vrouwen aanspreken en hoe meer je dat doet, hoe meer je je realiseert dat die angst inderdaad onzin is. En voor je het weet praat je met alle leuke vrouwen die je tegenkomt.

Een makkelijke oplossing

Lachen om je angst is ook een klap die hij niet overleeft. Tijdens de workshop doen we een behoorlijk lange oefening waarbij we emotionele dissonantie gebruiken om je in een klap van je aanspreekangst af te helpen. Angst en humor is een slecht huwelijk, humor wint áltijd!

Kort door de bocht: Aanspreekangst is reëel, maar grote onzin. Je kunt ervan afkomen als je ermee aan de slag gaat. Stel je eens voor hoe het zou zijn als je door het leven ging zonder die angst! (of is dat te onbekend voor je en ben je daar bang voor?). Het oplossen van je aanspreekangst kost wat tijd en moeite, maar de vruchten zijn het meer dan waard!


hoe spreek je een vrouw aan overdag

Hoe spreek je een vrouw aan?

Vrouwen, zo lijkt het, vinden het niet leuk op straat versierd te worden. En inderdaad, we hebben de beste slechte openingszinnen van het internet eens losgelaten op leuke dames tijdens de lunchpauze.

 • Deed het pijn toen je uit de hemel viel?
 • Je vader is een dief … hij heeft de sterren gejat en in je ogen gedaan.
 • Jij hebt een opening en ik heb zin … conclusie?

En zo nog een paar. De verrassende conclusie van ons experiment was dat geen enkele vrouw met een goede openingszin direct het bed in te praten valt! En in de avond dan? Dan geldt exact hetzelfde. Mensen denken dat de openingszin bepalend is. Het gaat om veel meer dan dat.

Wanneer jij vrouwen overdag aanspreekt

Vrouwen versieren wordt echter een heel ander verhaal wanneer je echt contact maakt. Gewoon iets leuks zeggen, om haar dag leuker te maken. Dus niet iets tegen haar zeggen om te scoren. ‘Ik ben Tijn, neuken?’ werkt niet. ‘Wat heb jij een mooie energie’, zonder dat je daarvoor iets terug wilt, werkt wel. Vrouwen gaan stralen van een goed compliment dat helemaal gratis is (of lijkt).

Dat is het probleem van veel mannen. Ze willen vrouwen versieren en proberen het te ‘halen’. “Een vrouw aanspreken”, is voor hun eigenlijk meer “Hoe kan ik haar zsm regelen”.  Vrouwen hebben daar een hele goede neus voor en sluiten de deuren.

Het tegenovergestelde van ‘halen’ is ‘brengen’. Als je haar leven leuker wit maken en ook vanuit die intentie iets zegt, dan ‘breng’ je. Je voegt wat toe aan haar leven. Je bent als het ware een Sinterklaas die een cadeautje geeft.

Waar kun je vrouwen aanspreken?

Een artikel van NRC zegt dat vrouwen er helemaal niet op zitten te wachten in de publieke ruimte aangesproken te worden. Dan hebben ze het dus over mannen die lopen te day gamen. Het grootste gruwelvoorbeeld is de man die in de parkeergarage een vrouw aanspreekt. Dat vond ik dus een uitdaging.

In de lift raak ik in gesprek met een leuke dame die behoorlijk inkopen gedaan heeft. Ik help haar met haar tassen naar haar auto te dragen. Dat vindt ze fijn. Na alles in haar koffer geduwd te hebben praten we nog even door over paarden. Ik zeg: ‘Ik denk dat ik wat leuks voor je heb, geef je nummer, dan app ik je als het lukt.’ Ze geeft zonder aarzeling haar nummer en een week later zitten we op een springwedstrijd in een manege.

Day game in de praktijk

Waar vrouwen een hekel hebben aan day gamers (en laten we eerlijk zijn, een beetje terecht), vinden ze contact met mannen die hun leven leuker maken dus geweldig. De volgende keer als je een leuke vrouw ziet, maak je dan geen zorgen over welke openingszin je kunt gebruiken. Kijk naar wat je aan haar leven kunt toevoegen! Maak contact met haar en zorg dat jullie het samen leuk hebben.

Andere mannen

Nu je de mindset snapt waarmee je vrouwen moet benaderen kan ik me zomaar voorstellen dat er alsnog een paar obstakels zijn voor jou om te overwinnen. Voordat jij zonder angst, ontspannen en zelfverzekerd vrouwen gaan aanspreken. Daar waar mensen zijn, zijn ook andere mannen. Dit vinden wij vaak eng en laten we ons door tegenhouden. Waardoor jij het risico loopt dat je de aanstaande moeder van je kinderen zomaar laat passeren.

In onderstaande video leg ik uit hoe jij met dit fenomeen om kunt gaan.

Ik durf het nog steeds niet

Oke, de Hoe, van “hoe spreek je een vrouw aan” is voor jou beantwoord. Toch ervaar je angst, toch voel jij je nog steeds belemmerd op het moment dat je daadwerkelijk je moves moet gaan maken. Zijn er dan misschien geen trucjes die jou hierbij zouden kunnen gaan helpen?

Geen trucjes

Daar moet jij het echter niet zoeken. De focus moet niet liggen op het vermijden van angst. De focus moet liggen op jouw zelfontwikkeling. Door te groeien als man, leer je gaandeweg om te gaan met angst. Angst wordt namelijk relatief kleiner als jij groter wordt!

Vergelijk het met 50 kg bankdrukken. In het begin is het zwaar. De eerste keer gaat moeizaam, je puft en hijgt. Het zweet staat op je voorhoofd. Echter, op dat moment ga je niet op zoek naar trucjes om het gewicht lichter te doen lijken. Je houdt jezelf niet voor de gek. Je blijft doortrainen. Na verloop van tijd merk je verbetering. Jij groeit, maar aan het absolute gewicht is niets veranderd. 50kg weegt immers nog steeds 50kg. Enkel en alleen omdat jij sterker bent geworden, hoef je minder inspanning te leveren. Het gewicht is nu relatief lichter.

Jouw ontwikkeling als man

Het groeiproces wat je doorloopt bij vrouwen versieren is het zelfde. Aan het begin is de angst groot om vrouwen aan te spreken. Logisch, omdat je het nooit doet. Je moet hier in groeien, beter in worden. De enige manier is om het te blijven doen. Blijven trainen, net als bankdrukken.

Spelen met focus

Een andere insight die mij zelf altijd veel geholpen heeft was het leren verschuiven van mijn focus. Het heeft alles te maken met het bewust leren sturen van jouw focus.

Daar gaat onderstaande video over:

Ik durf het nog steeds niet

Oke, de Hoe, van “hoe spreek je een vrouw aan” is voor jou beantwoord. Toch ervaar je angst, toch voel jij je nog steeds belemmerd op het moment dat je daadwerkelijk je moves moet gaan maken. Zijn er dan misschien geen trucjes die jou hierbij zouden kunnen gaan helpen?

Geen trucjes

Daar moet jij het echter niet zoeken. De focus moet niet liggen op het vermijden van angst. De focus moet liggen op jouw zelfontwikkeling. Door te groeien als man, leer je gaandeweg om te gaan met angst. Angst wordt namelijk relatief kleiner als jij groter wordt!

Vergelijk het met 50 kg bankdrukken. In het begin is het zwaar. De eerste keer gaat moeizaam, je puft en hijgt. Het zweet staat op je voorhoofd. Echter, op dat moment ga je niet op zoek naar trucjes om het gewicht lichter te doen lijken. Je houdt jezelf niet voor de gek. Je blijft doortrainen. Na verloop van tijd merk je verbetering. Jij groeit, maar aan het absolute gewicht is niets veranderd. 50kg weegt immers nog steeds 50kg. Enkel en alleen omdat jij sterker bent geworden, hoef je minder inspanning te leveren. Het gewicht is nu relatief lichter.

Jouw ontwikkeling als man

Het groeiproces wat je doorloopt bij vrouwen versieren is het zelfde. Aan het begin is de angst groot om vrouwen aan te spreken. Logisch, omdat je het nooit doet. Je moet hier in groeien, beter in worden. De enige manier is om het te blijven doen. Blijven trainen, net als bankdrukken.


Vrouwen aanspreken op straat

En als je dat dan in de praktijk toepast dan krijg je onderstaande video, waarbij ik met een reporter van FunX in Rotterdam de hort op ging om hem te leren vrouwen aan te spreken.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!