fbpx

Wat zijn de beste openingszinnen waar jouw Tinder matches match Wel op reageren? In dit artikel ontdek jij de twee ingrediënten die daar aan ten grondslag liggen. Plus je krijgt de 25 beste openingszinnen, ter inspiratie en vermaak. Geillustreerd met foto’s waarin je ziet dat ze werken.

Wil jij Tinder echt domineren, bekijk dan ook onze Tinder Dating Toolkit en onze Versieren Op de App pakket. Gegarandeerd meer matches en dates via Tinder.

Elk Tinder gesprek begint ermee

Jij hebt jouw Tinder profiel geoptimaliseerd zoals je in ons Tinder Tips artikel hebt kunnen lezen. Je hebt die goede profielfoto met leuke tekst. Online maak je een goede indruk. Met als gevolg dat de eerste leuke matches binnen komen. Hier moet jij iets mee. Dit is nog stap één. Stap twee is een goede manier vinden om tot een interactie te komen. Je wilt elkaar immers leren kennen. Om uiteindelijk tot een Tinder date te komen.

Overigens, deze openingszinnen werken ook op; Happn, Bumble, Mint, Badoo of zelfs Twoo

Een eerste date volgt uit hebben van een interessant gesprek. Dat begint met een opener. Daarna moet je snappen hoe je het gesprek gaande houdt. Daar hebben we het een ander keertje over.

Waarom moet een man het gesprek beginnen?

Waarom zou jij altijd degene moet zijn die als eerste zijn tinder matches een leuke openingszin moet sturen? Dit zie je ook bij het vrouwen aanspreken in ‘het echt’. Vrouwen kunnen toch ook wel een beetje hun best doen? Een begrijpelijke reactie. Laat mij daar iets tegenover zetten.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

Ten eerste komt dit door de dynamiek op de datingmarkt. De man presenteert en de vrouw selecteert. Er is nou eenmaal meer zaad dan eicellen. We gaan dieper in op de dynamiek in datingmarkt in ons artikel over het beter worden in het versieren en verleiden van vrouwen. Ten tweede, waarom zou je willen wachten en je afhankelijk moeten maken van of een ander wel of niet die eerste stap wil gaan zetten. Jij bent een aantrekkelijke man, dus zet je stappen. Of je een reactie krijgt of niet, jij bent een man, dus initiëeer je. Tot slot vinden vrouwen het aantrekkelijk als je initieert.  Lees onze “10 eigenschappen waar vrouwenn op vallen” voor een verdieping hierin.

De beste Tinder Openingszinnen Mindset (T.O.M)

Openingszinnen voor Tinder verzinnen vergt een juiste manier van denken. Die ene ‘magische tinder openingszin’ die altijd werkt bestaat niet. Ze zijn leuk en makkelijk, maar daarom ook flauw en ineffectief. Zo ook het gebruik van die ene overdreven slechte openingszin. Veel beter is het om te leren vissen en de mindset te cultiveren waarmee je zelf effectieve Tinder Openingszinnen kunt verzinnen. Ongeacht het profiel van de dame in kwestie.

Het mooie hieraan is, dat dit ook een carry-over heeft naar de “echte” praktijk. Op een originele manier Tinder Openingszinnen verzinnen helpt jou om ook om in het echt met goede openingszinnen te komen. Ter inspiratie heb ik een gratis ebook gemaakt daarin voor jou 225 openingszinnen voor alledag. Om de allerbeste openingszinnen te verzinnen zijn er vier ingrediënten.

Ingrediënt #1: Wees geen cliché

Niks is zo suf, maar nog veel erger, inefficiënt als een man die zijn tinder match aanspreekt met “hoi, hoe is het?”. Overigens, dit is hoe de meeste mannen Tinder aanpakken. Van alle dingen die je kunt zeggen is dit de domste, minst originele en meest gemakzuchtigte. Slecht nieuws voor de meeste mannen. Vrouwen vinden dit kansloos en reageren om die reden hier ook bijna nooit op.

Het goede nieuws is dat dit dus wel is hoe de meeste mannen hun match aanspreken. Een kans voor jou om je te onderscheiden van hoe andere matches het aanpakken en dus wel tot een leuk gesprek te komen.

Alles wat je doet zegt iets over WIE jij bent. Toon dan ook vanaf het begin van jouw Tinder gesprek een beetje persoonlijkheid. Dit in de vorm van een origineel, op haar profielfoto en profieltekst ingaande openingszin. Hoe dit eruit ziet, zie je zo hieronder.

Ingrediënt #2: De juiste toon

Als je dan iets leuks hebt gezien-gelezen-herkend om op in te haken, spreek je haar aan. De toon hiervan is heel belangrijk. Het moet dezelfde toon zijn die je gebruikt als je op de foto van een vriend op Facebook of Instagram reageert. Luchtig en ontspannen, alsof je elkaar al jaren kent. Tinder is vluchtig, luchtig en snel. Niemand gaat op Tinder zitten voor dramatisch voorstel rondes. Stel een eerste speelse luchtige vraag of maak een relevante opmerking. Waarschijnlijk klinkt dit nog vaag, laten we zo kijken naar een serie voorbeelden uit de praktijk!

Ingrediënt #3: Ze wil zich gezien voelen.

Online dating wordt snel onpersoonlijk en anoniem. Daar waar mannen geobsedeerd zijn om tot de meest grappig, hilarische, slechte openingszin te komen. Is het voor het voor vrouw vaak juist gewoon fijn, dat ze ‘gezien’ wordt. Dat voor je met haar gaat praten, jij de moeite hebt genomen naar haar profiel te kijken en haar bio te lezen. Om dan met een persoonlijk op haar afgestemde openingszin te komen. De beste openingszin is misschien de meeste persoonlijke openingszin. Een simpel trucje om aan jouw Tinder arsenaal toe te voegen.

Ingrediënt #4: De beste Tinder openingszinnen zijn subtiel

Maak het niet seksueel getint, zet haar niet meteen neer als de liefde van je leven. Kom niet direct met een extreem uitdagende opmerking. De Tinder ervaring van duizenden cliënten leert dat subtiel en speels meer dan genoeg is om tot leuke gesprekken te komen op de zo geliefde/gehate Tinder website.

In eerste instantie is het gewoon zaak dat de vrouw wanneer ze jouw berichtje leest het gevoelt krijgt dat je ‘normaal’ bent en dat er enige interesse in jou wordt gewerkt. Draag bij aan haar goede Tinder ervaring. Het eigenlijke ‘versieren’ gebeurt als het Tinder gesprek goed verloopt en wanneer je elkaar uiteindelijk gaat ontmoeten.

Waarschijnlijk klinkt dit nog vaag, laten we kijken naar een serie voorbeelden uit de praktijk!


Tinder Openingszinnen Voorbeeld #1

Deze jongedame had alleen maar foto’s waarop een kant van haar gezicht te zien was. Dus mijn Tinder openingszin was dan ook: ”Jij fotografeert graag jouw linker kant of niet 😉”. Speels, luchtig, ingaande op wat ik zag en daar reageerde ze ook positief op. Doorgaande op dit thema hadden andere Tinder Openingszinnen ook kunnen zijn:

 • Heb je stiekem geen rechter oor dat al jouw foto’s van links gemaakt zijn?
 • Jij bent het meest trots op de linker kant van je gezicht of niet?
 • Ik vind dat jouw rechter kant ook recht heeft om op de foto te komen! Schaam je!
 • Misschien zit er naast, maar het lijkt bijna alsof je iets aan de rechter kant probeert te verbergen….hmm..
 • Je weet wat ze zeggen over vrouwen die enkel zich van links laten fotograferen… En als ze dan vraagt, “nee, wat dan?”. Zeg jij, “ehm geen idee, leek me leuk om te zeggen.” Om daarna verder te gaan met jouw Tinder Gesprek.

Tinder Openingszinnen Voorbeeld #2

Deze vrouw had donker haar en blauwe ogen. Zonder slijmerig te willen zijn of een stom compliment te geven was mijn Tinder Openingszin: “Je weet het he, een van de 7 schoonheidskenmerken, donker haar blauwe ogen enz.” Die “enz” op het eind was om aan te geven dat ik het niet als een serieus compliment zei, plus de algehele toon was lekker luchtig. Uiteraard reageerde ze ook positief en een leuk Tinder Gesprek ontstond. Zolang zij niet het gevoel krijgt dat het jou enkel om haar uiterlijk gaat is het goed.

Tinder Openingszinnen Voorbeeld #3

Miss H. Had een selfie met op de achtergrond een laminaat vloer. Een Strakke, mooi glimmende vloer welke mij direct opviel. Dat was ook mijn Tinder openingszin:”Goed gelegde vloer H. Niet te donker, niet te licht 😉 Ohja, en hoi”. Ik gaf een speels compliment met een “ 😉 ” naar aanleiding van iets wat helemaal niet over haar ging. Maar wat wel leuk en luchtig was . Uiteraard reageerde ze er positief op.

Doorgaande op de vloer thema zouden andere leuke Tinder Openingszinnen zijn:

 • Heb je die vloer zelf gelegd? Zo ja, kan ik je inhuren?
 • Niet vergeten om de week in te boenen! Die vloer moet wel blijven glanzen.
 • Of je bent net verhuisd, Of je hebt een nieuwe vloer. Either way, ben blij voor je. Welke van de twee is het?
 • Aangezien je een houten vloer hebt slaat de vraag,:”does the carpet match the drapes, helemaal nergens op”. Naja, aangenaam iig

Tinder Openingszinnen Voorbeeld #4

Douche foto’s ga je helaas vaak te zien krijgen op Tinder. In plaats iets over de vrouw op de foto te zeggen is het leuker, spontaner en grappiger om in te haken op de achtergrond. Mijn Tinder openingszin was dat ze “een schat was, maar toch echt haar douche even moest gaan opruimen”. Ze moest lachen, wist even niet wat ik bedoelde en er ontstond een leuk gesprek.

Andere voorbeelden, doorgaande op de douche thema:

 • Hmm, mis jij niet een bad?
 • Ben jij zo een meisje die douched na het uitgaan?
 • Ik kan vanaf hier zien dat jouw douche ontkalkt moet worden! Schaam je
 • Hoog tijd om die wasmand te legen jongedame

Tinder Openingszinnen Voorbeeld #5

Oke nog eentje. De beroemde, “ik zit in een restaurant en word gefotografeerd foto”. Deze dame was aan de pizza. Mijn Tinder openingszin was:”Heb je de hele pizza opgegeten?” Uiteraard weer met een leuke reactie als gevolg.

Ik had ook kunnen vragen:

 • Thanks, nu heb ik trek in pizza gekregen…
 • Oke, pizza is dus jouw favoriete maaltijd.
 • Even serieus, wat voor pizza was dat?
 • Als ik nu zou moeten kiezen zou ik niet voor pizza maar voor pasta gaan, mmm
 • Goedzo, je hebt geen gluten allergie, pleit voor je!
 • Meer inspiratie nodig? Klik op de link hieronder.

DOWNLOAD HIER ONZE GRATIS EBOOK MET 225 OPENINGSZINNEN VOOR ALLEDAG. ZOWEL VOOR OP TINDER ALS VOOR IN DE “ECHTE” WERELD.

Je ziet het, het is geen rocket science. Gewoon ingaan op wat je zit en wat je leest. Doe het luchtig en positief alsof je elkaar al jaren kent. Mijn Tinder Ervaringen zijn dat jouw Tinder Match dan op een leuke en positieve wijze zal reageren. Wil jij alle facetten van Tinder overzien en gegarandeerd Meer matches En Meer Dates krijgen? Bekijk dan even ons Versieren op de App pakket.

Tinderella reageert niet

Het zal sowieso ook voorkomen dat de dame in kwestie Niet zal reageren. Als jij bovenstaande punten hebt toepast, als je een leuk profiel hebt en ondanks dat reageert ze niet. Terwijl jullie wel gewoon een match hebben en ze jou dus ook naar rechts geswyped hebt….. Dan….Wees gerust, er is dan nog steeds helemaal niks aan de hand. Knappe vrouwen kunnen op Tinder in no-time tientallen matches krijgen.

Misschien zit ze nu al met tien aantrekkelijke mannen te kletsen en is er gewoon geen plekje meer over voor jou. Misschien is het een Tinderella die door het bomen het bos niet meer zit en als een malle matches aan het verzamelen is zonder er iets mee te doen. Wacht een dag, max twee. Reageert ze nog steeds niet, gewoon de match wissen en lekker verder swypen. Als er op Tinder aan één ding geen tekort is, dan is het wel aan leuke vrouwen.

Conclusie

Het is belangrijk te onthouden dat je creatief en spontaan moet zijn als het gaat om het bedenken van de perfecte openingszin op Tinder. Door enkele van de principes uit dit artikel toe te passen, zoals het gebruiken van achtergronddetails of het maken van een opmerking over haar foto, kun je een unieke en gedenkwaardige introductie maken. Als je match niet meteen reageert, vat het dan niet persoonlijk op; er kunnen veel redenen zijn waarom ze niet reageert. 

Wil je alles leren over online daten gecombineerd met alles over succes met vrouwen, bestudeer dan onze MasterFlirt Collectie. De meest uitgebreide en effectieve online training van pakket van Nederland.

Komt het tot een date? Lees dan onze artikel over het hebben van een fantastische eerste date die tot meer zal leiden.

Ben je sowieso met persoonlijke groei als men en succes met vrouwen in de weer, lees ons uitgebreide artikel over het versieren en verleiden van vrouwen. In de Tinder FAQ antwoord op al jouw technische Tinder vragen.

Aan de slag!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!