fbpx

Lees verder en ontdek alles wat jij moet weten over Happn. Om daarna voor jezelf te bedenken of deze dating app bij jou past. Het is op een aantal cruciale punten net even anders en dat kleine verschil kan het hem al doen voor jou.

De Happn Dating App

Happn is een dating app ontwikkeld in Frankrijk door het gelijknamige bedrijf. Opgericht door Didier Rappaport, de co-founder van Dailymotion. Net als elke andere dating app (Badoo, Mint, Tinder, Twoo) is het doel ook van deze app om potentiële geliefden bij elkaar te brengen. Al klinkt dat dan weer een beetje dramatisch. Het is een app om mensen bij elkaar te brengen. Een dating app dus eigenlijk.

 

Happn is anders

Er is echter een expliciet verschil van hoe Happn dit aanpakt, versus alle andere dating app’s. Neem Tinder en Badoo. Zij zoeken voor jou naar vrouwen binnen, een bepaalde straal (tussen de 2 en 160 km) van jouw huidige locatie. Deze swype je dan naar links of rechts. Waar vervolgens al dan niet een match uit voortkomt.

Het enige waar Happn echter naar kijkt is of jij in de buurt bent geweest van een andere gebruiker. Om dan die persoon te tonen in jouw timeline. Waarna jij een tweetal opties hebt.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

 

Optie 1: De Happn Like

Optie één is het aan de ander geven van een like. Dit doe je door in het betreffende profiel op het hartje te drukken. Als de ander dit dan bij jou ook doet krijg je een match en kun je gaan chatten. Dat chatten heeft bij Happn nog een speciale feature, daarover straks meer.

 

Optie 2: Een “Hi” versturen

Als je iemand echt leuk vindt kun je betreffende persoon een “hi” sturen. De ander krijgt dan een berichtje van jouw interesse en kan dan kiezen om eropin te gaan of niet. Van deze “hi’s” heb je er maar weinig. Als ze op zijn moet je er nieuwe kopen. Tenzij je Happn Premium hebt. Ook daarover straks meer.

 

Wat Happn interessant maakt

Nou trekt elke app afhankelijk van de fase waarin het zich bevindt een ander publiek aan. Net gelanceerde app’s zijn soms even hot & happenings, neem bijvoorbeeld Bumble. Om daarna snel weer uit te doven en dood te slaan. Terwijl andere richting het einde van hun levensloop de rol van afvalputje gaan vervullen, zie Twoo.

Het bijzondere aan Happn, is dat het zich op een fundamenteel punt onderscheidt van alle andere app’s. Je zult de wijde wereld in moeten trekken om uiteindelijk te eindigen met matches. Waar je met Tinder of Badoo je een rsi duim kunt swypen zonder je huis uit te hoeven. Bij Happn krijg je alleen een gevulde tijdslijn als je ook daadwerkelijk de hort op gaat.

 

Ander “soort” vrouwen

Het soort vrouwen die dan vervolgens in jouw tijdslijn komen wordt daarbij volledig bepaald door de plekken waar jij je begeeft. Hang je rond op de huishoudbeurs, dan ga je hele specifieke vrouwen op Happn tegenkomen. Versus uiteraard de vrouwen die jouw tijdslijn gaan bevolken als je naar de nationale kampioenschappen beachvolleybal in Den Haag gaat.

 

Je zal er iets voor moeten doen

Dit, “je zal er een beetje je best voor moeten doen”, gegeven zorgt voor een publiek van een wat hoger niveau. Net even wat serieuzer en actiever. De mensen wiens enkelband gaat piepen als ze verder dan 100m van huis komen ga je er niet op aantreffen. Deze zullen al snel gefrustreerd afhaken door het uitblijven van matches.


 

Voordat ik inga op effectieve strategieën om succes op Happn te krijgen, eerst nog twee leuke features.

1: Happn voice messaging

happn voice berichten

Als een van de weinig dating app’s kun je met Happn al direct voice-apps naar elkaar sturen. Dit is fantastisch! Je hebt dan een tool om het contact persoonlijker te maken. Meer van jezelf te laten zien. Speelser en echter met elkaar te communiceren.

2: I’m free to….

Een andere leuke functie, al is die wat meer gimmicky, is dat je kunt aangeven wat je zin hebt om te gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je zin hebt in een drankje, bioscoop, even hardlopen. Het kan allemaal. Met als doel om zo de mensen die jou in hun timeline zien een incentive te geven om jou online “aan te spreken”.

 

Happn Premium

Voor niks gaat de zon op en een van de uitdagingen van Happn was om een verdienmodel te koppelen aan hun app.  Waar ze mee gekomen zijn is Happn Premium voor €29,99 per maand. Het geeft je de volgende functies:

 • 10 te versuren “Hi’s”: Om 10 leuke vrouwen even aan hun mouw te trekken en van jouw bestaan op de hoogte te brengen.
 • Zien wie jou geliked heeft: Superhandig voor al die mannen die standaard elke vrouw in hun Timeline liken. Nu zie jij zodra een vrouw jou liked.
 • Onzichtbaar worden wanneer je dat wil: Als je even ergens geen nieuwe vrouwen wilt gaan tegenkomen op jouw tijdslijn. Lijkt me meer een functie waar vrouwen gebruik van gaan maken.
 • Random dingen: Plus nog wat ongein zoals het kunnen verbergen van je leeftijd en het browsen zonder advertenties.

Kost wat, maar best de moeite waard.


3 Happn dating tips:

Het mooie aan Happn is dat er weinig ruimte is om het systeem te “gamen”. Je ziet enkel de vrouwen die bij jou in de buurt waren. Als jullie elkaar liken ontstaat er een match en van daaruit pak je door. Simpel en overzichtelijk. Geen algoritme die bepaald hoe vaak jouw profiel getoond wordt, of andere rare fratsen.

Bij deze 3 Happen dating tips, of beter 3 stappen voor meer succes op Happn.

Stap 1, een geoptimaliseerd Happn profiel: Je begint altijd met jouw profiel. Die moet goed zijn. DIT artikel zal jou helpen om met een profiel te komen die vrouwen graag liken. Geen dank 🙂

Stap 2, Effectieve Happn openingszinnen: De matches die je nu krijgt moet je opzetten naar een gesprek. Daar heb je openingszinnen voor nodig. Mocht je even verlegen zijn om effectieve openignszinnen lees ons artikel over Tinder openingszinnen. Exact dezelfde gelden op Happn.

Stap3r, Leuke Happn gesprekken: Na de openingszin volgt het gesprek. Moeite met het onderhouden van een leuk gesprek. HIER is een sterk artikel over het online kletsen en hoe je online telefoonnummer regelt.

 

Mocht jij sowieso jij tijd op de dating apps willen optimaliseren en meer matches en meer dates krijgen dan dat je nu tijd hebt. Check onze Versieren op de App pakket. Succes gegarandeerd.

 

De Happn stappenplan.

 • Optimaliseer je profiel
 • Kom op de plekken waar het soort vrouwen zijn die jij zoekt
 • Like de vrouwen die je leukt vindt
 • Klets met de matches die je hebt. HIER krijg je vele voorbeeld chat gesprekken.
 • Vergeet niet om de voice-app functie te gebruiken.
 • Nr’s wisselen, even bellen, gewoon omdat het kan.
 • Chille, laagdrempelige eerste thee-date overdag.

 

Conclusie

Happn is een toffe app, die zich op geloofwaardige wijze onderscheid van de grote hoop. Het lijkt erop dat de app ook meer tractie in Nederland krijgt. Er ontstaan meer matches en gesprekken en de feedback die ik van de mannen om mij heen krijg wordt steeds beter. Kortom #aanrader.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!