fbpx

Voor dit artikel heb ik me op de dating app Mint gestort. Om uit te zoeken of dit een voor jou goede app is. Met als doel om, in contact te komen met leuke vrouwen, toffe gesprekken op te hebben en uiteindelijk natuurlijk om er ook dates in het echt aan over te houden.

 

Mint Dating

Elke van de vele dating apps heeft zo haar eigen insteek. Het doel is is altijd identiek, mensen bij elkaar brengen. Het verschil zit in de manier waarom elk van de vele app’s dit doel bewerkstelligen. Daar zit ook het verschil in kwaliteit tussen de vele dating apps.

 

Verdienmodel

Het online samenbrengen van mensen heeft altijd twee kanten die een interessant spanningsveld creëren. Aan de ene kant wil de app geld aan jou verdienen. Dit in de vorm van reclame, abonnees en in-app-aankopen. Aan de andere kant moet de user-experience voldoende interessant zijn om de juiste mensen aan de app te binden. Die het dan vervolgens gaan gebruiken en daarmee bepalend zijn voor het succes.

 

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Afvalputje

Als dit evenwicht niet in balans is maakt de app geen schijn van kans. Dit zie je bijvoorbeeld bij Twoo. Waar je eigenlijk alleen maar idioten tegen komt, uitzonderingen daargelaten. Voor ons mannen creëert dit dan geen incentive om gebruik te gaan maken van de extra betaalde diensten die Twoo biedt. Hier tegenover staat de app Happn. Die een goed publiek aantrekt, maar daar geen goed verdienmodel tegenover kan zetten en jaar na jaar verlies maakt.

 

De user experience van Mint

Mint staat in het dating app rijtje tussen Tinder en Badoo in. Waar Tinder enkel gebaseerd is op swypen en daaruit voortkomendematches. Werkt Badoo voornamelijk met een overzicht van leden die jij dan een bericht kunt sturen of kunt liken. Dit is ook exact hoe Mint werkt. Ja er is ook een swype functie, maar die is secundair aan hoe het eigenlijk werkt. Ondanks dat Mint heel erg op Badoo lijkt neig ik er toch naar dat Mint momenteel een betere keus is., daarover later meer

 

Verdienmodel

Je krijgt bij Mint een overzicht te zien van de leden die bij jou in de buurt live zijn. Deze kun je dan liken of een bericht sturen. Dat is ook direct het verdienmodel van Mint. Gratis leden kunnen maar een beperkt aan likes versturen en slechts met een beperkt aantal mensen een gesprek starten.

 

Mint Premium

Neem je echter Mint Premium dan kun je onbeperkt liken, onbeperkt berichten sturen, plus nog wat andere minder fundamentele functies. Zoals de wat ik noem de “cheater-mode”. Waarbij je onzichtbaar bent tot je iemand liked of een bericht stuurt. Dus zonder betrapt te kunnen worden, kun je online “jagen”.

Valkuil

Grote valkuil bij deze werkwijze is dat vrouwen en zeker de “leuke”, overstelpt kunnen worden door random berichten van random idioten, Waar ze helemaal niet op zitten te wachten. Met als gevolg dat ze snel afhaken en de app verwijderen. Dit is ook een klacht die ik van veel vrouwen op Mint hoorde. Teveel domme berichten, van domme idioten.

 

Leuke vrouwen

Dit gezegd hebbende, de vrouwen die ik op Mint voorbij zag komen vielen alleszins mee. De gehalte obese huisvrouwen was laag en de leden hebben hun best gedaan om met een leuk profiel te komen. Dat zou al rede genoeg moeten zijn voor ons mannen om de app te verkennen. Ik denk dat de noodzaak voor een abo om onbeperkt berichten te versturen drempel genoeg is om de app niet door idioten te laten verklooien.

 

Kans voor jou

Nou kan het inderdaad een obstakel vormen als elke Jan Lul “hai, alles goed” naar random vrouwen kan sturen. Maar dit is ook een kans voor jou om met kop en schouder boven het maaiveld uit te steken. Van veel vrouwen kreeg ik te horen dat ze blij waren om eindelijk op normale en originele wijze aangesproken te worden. Om helemaal in extase te raken zodra daar dan ook eens enigszins normaal gesprek uit voortkomt. Voor zover dat voor mij natuurlijk mogelijk is. Alles is relatief.

 

Conclusie

De Mint dating app is een prima plek om leuk contact met vrouwen te krijgen. Het is een net even wat luchtigere dating app. Helemaal in vergelijking met bijvoorbeeld Inner Circle waar men echt naar een date wil toewerken en vaak geen tijd heeft voor random geouwehoer.

De extra features van de Mint Premium zijn wat mij betreft de moeite waard. Helemaal als jij wilt oefenen met het appen en kletsen. Daarin kan Mint jou veel mogelijkheden voorzien. Helemaal als je gebruik maakt van onze gratis ebook met 225 openingszinnen voor alledag. Eindoordeel: Best prima of eens even op rond te kijken. Zeker niet slecht, 7/10

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!