fbpx

Uitgebreid, gedetaillerd en wetenschaplijk onderbouwt antwoord op de vraag:

 • Wat vrouwen willen, wat zoeken ze in een man.
 • Waar vallen vrouwen op, waar voelen ze zicht tot aangetrokken.
 • Wat vinden vrouwen aantrekkelijk
 • Maar vooral een diepe inzicht in de psychologie van vrouwen en wat ze aantrekkelijk vinden.
 • Concrete stappen hoe jij elk van de 8 eigenschappen bij jezelf kunt versterken

Zoek je meer naar direct oplossingen voor een friendzone waar je niet in wilt zitten. Lees dan onze “Stappen plan, hoe kom ik uit de friendzone“. Wil je uberhaupt meer succes met vrouwen, lees dan ons uitgebreide gids “Vrouwen versieren en verleiden“.

Meer dan 20 jaar ervaring hebben wij in dit online traject gestopt! Voor de man die bereid is in zichzelf te investeren.

De ultieme kern van wat vrouwen aantrekkelijk vinden

Zometeen knip ik het nog voor je op in concrete eigenschappen. Belangrijk is eerst dat jij heel goed de kern voor ogen houdt. Want alle eigenschappen die vrouwen aantrekkelijk vinden leiden dezelfde kant op.

Een vrouw, wil een een “high value” man. En alle eigenschappen waar dit artikel op ingaat straks zijn daar een afgeleide van. Wat betekent het om een high value man te zijn? Dat is een man, die wanneer de onvermijdelijke zombie-apoclaypse komt voor haar en haar nageslacht kan zorgen.

Sterk gaat in deze context uiteraard verder dan spieren. Al speelt dat natuurlijk ook een rol. Het gaat om het type man, dat of al wint in het leven. Of die eigenschappen ten toonspreid waarmee je uiteindelijk zult gaan winnen.

DAT is waar vrouwen voor vallen

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

Waarom de lieve jongen afvalt

Dan snap je ook meteen waarom de jongetjes afvallen. Aan schattige, zwakke mannen heb je niks. Gaat hij haar beschermen wanneer er een inbreker binnenvalt. Kan hij überhaupt voor zijn kinderen opkomen wanneer er iets escaleert. Een belangrijke factor, die onbewust continue meespeelt.

Kijk hier echter op een volwassen manier naar, in plaats van te vervallen naar de karikatuur van de alpha man. Een sterke man zijn heeft niks te maken met het dragen van een leren jack of op een motor rijden.

Dat er een doelgroep vrouw is, die niet verder kijkt dan dat betekent niet dat daar jouw standaard moet liggen.


Waar vallen vrouwen op #1: LEIDERSCHAP

Michiel de Ruyer als leider

Leiderschap is een van de meest aantrekkelijke eigenschappen die een man kan hebben voor een vrouw.

Bij leiderschap denken we al gauw aan de baas die vertelt wat de groep moet doen en een groep die dat dan ook doet. Een soort sergeant majoor die de troepen drilt. Geef… acht! Voorwaarts, mars!

Of aan de directeur die bepaalt wat er gebeurt binnen het bedrijf. Of de minister die zijn ambtenaren opdracht geeft de boetes op snelheidsovertredingen te verhogen. Dat is allemaal maatschappelijk bepaalde leiderschap en daar wil ik het niet met je over hebben. Het kan best zijn dat de sergeant buiten de kazerne een doetje is, de directeur een watje en de minister een vrouw…  Maatschappelijk leiderschap verkrijg je door het maken van een carrière, en hoewel onze adviezen ook op dat vlak helpen ze buiten het terrein van dit blog. Wij hebben het hier over informeel leiderschap. Dáár vallen vrouwen op!

Leiderschap is een van de meest aantrekkelijke eigenschappen die een man kan hebben voor een vrouw.

Nu we leiderschap gekaderd hebben gaan we het eens onder de loep nemen. Je hebt drie niveaus van leiderschap en er zit een hiërarchie in drie niveaus.

1. Zelf-leiderschap

Jij bent de Alpha Man die bepaalt wat er gebeurt in en met zijn leven. Je hebt jezelf en je leven onder controle.

Ben jij de oorzaak of het gevolg van wat er in jouw leven gebeurt? Bepaal jij of bepaalt jouw omgeving jouw leven? Doe je wat JIJ belangrijk vindt of loop je maar een beetje mee met de rest? Zonder dat je in staat bent jezelf leiding te geven zal niemand leiding van jou accepteren. Begin met het leiding nemen in de vrouwen die je aanspreekt met onze gratis ebook met 225 openingszinnen voor alledag.

Uit On the importance of trust in interpersonal attraction from attitude similarity van R. Singh, blijkt ook dat vertrouwen bijdraagt aan aantrekkingskracht. Als het maar geen vertrouwen is vanuit zwakte. Iemand die je geen kwaad gaat doen, omdat die jou geen kwaad KAN doen.

2. Leiderschap in relaties

Als je met z’n tweeën bent, bepaal jij dan of doet zij dat? Ben jij in staat voet bij stuk te houden of waai je met al haar winden mee? Vrouwen zoeken een man die niet alleen de leiding heeft over zijn eigen leven, maar die ook haar kan leiden. Op wie ze kan vertrouwen. Een man die de teugels in handen durft te nemen, plannen durft te maken, haar ondersteunt in haar plannen. Dat is de onderstroom van de aantrekkingskracht van dominante mannen.

Als ‘Wat jij wilt’ jouw antwoord is op haar vraag ‘Wat gaan we doen?’ ben je dus geen leider. Jij moet haar door het proces van verleiding (het woord zegt het al) heen leiden. Jij bent verantwoordelijk dat er wat gebeurt en wat er gebeurt. Jij neemt initiatief, jij bepaalt en jij zorgt ervoor dat jouw plannen bij haar behoeften aansluiten. Dit wordt ook wel situationeel leiderschap genoemd, dat vinden vrouwen aantrekkelijk.

Een goed leider op dit niveau luistert en kijkt dus heel goed om uit te vinden wat haar behoeftes zijn en gebruikt die kennis vervolgens om haar te leiden. Een goede leider is dus niet iemand die gewoon lekker doet waar hij zin in heeft. Een goede leider zorgt voor zijn partner. Doet de dingen die goed voor haar zijn, zelfs als ze dat soms niet leuk vindt.

3. Leiderschap van de groep

De leider van de groep wordt dat omdat de groep voor hem kiest. (Iemand die opstaat en roept dat hij de leider is wordt dat niet op die manier, die wordt uitgelachen). Je leidt een groep dus omdat de groep daarvoor kiest. Zonder de eerder beschreven niveaus van leiderschap zal een groep jou nooit als leider kiezen.

Om leider van de groep te worden dien je je eigen leven in de hand te hebben en het beste met de anderen voor te hebben. Een goede leider stelt het belang van de groep boven zijn eigenbelang. De intentie van de leider is het belang van de groep te dienen! Een leider neemt dus initiatieven die goed/leuk zijn voor de groep. Hij steunt initiatieven en ideeën van anderen die datzelfde nastreven. Hij is een steun en toeverlaat voor ieder lid van de groep en zal dus nooit iemand kleineren of onderuit halen.

Zowel binnen een relatie als binnen een groep worden leiders gekozen omdat de anderen denken dat jij het beste met hen voor hebt. Dat denken ze alleen als dat ook werkelijk zo is! Door naar eigenschap nummer twee.

Hoe versterk je dit bij jezelf?

 • Kom in contexten waarin je verantwoordelijkheid op je kunt nemen.
 • Richt je in een groep op bijdrage leveren aan anderen. Word die natuurlijke leider.
 • Neem controle over jezelf. Stop met porno, ga koud douchen. Stop met dik zijn. Handle je shit

Waar vallen vrouwen op #2: KRACHT

Kracht, is nog zo een aantrekkelijke eigenschap. We hebben het hier niet over opgepompte sportschool jongens met gespierde tieten en ballonvormige biceps. We hebben het over mentale kracht. Mentale kracht laat je zien door een eigen mening te hebben (liefst onderbouwd) en daaraan vast durven te houden als zij het er niet mee eens is.

Dit maakt eerlijkheid en eerlijk durven zijn ook zo aantrekkelijk. Kracht laat je zien als je niet direct afhaakt bij het eerste tegengas dat ze geeft. Kracht zit in vasthoudendheid, in volhouden en doorzetten. Dat vinden vrouwen aantrekkelijk. Kracht zit ‘m in je niet al te veel aantrekken van de meningen van anderen als je doet wat je vindt dat je moet doen.

Kracht toon je als je haar confronteert met haar bullshit (vrouwen hebben nu eenmaal regelmatig een bullshit test voor je in petto…) Zeg er gewoon wat van. Een zin als:’ he! Ik wil gewoon dat je lief tegen met doet…’ kan, mits neutraal dus niet hysterisch uitgesproken, wonderen doen! Kracht laat je zien door grenzen te stellen. Jij bepaalt wat je accepteert in je leven. Kracht maakt ook onderdeel uit van de eigenschappen die je nodig hebt om een goed leider te zijn. Kracht is STERK.

Hoe versterk je dit bij jezelf

 • Verdiep je in wat jij vindt. Waar jij staat en wat je belangrijk vindt. Pas kun je daar ook grenzen in aangeven.
 • Ga uitdagingen aan. Daag jezelf uit en word krachtiger.
 • Verhoog je lat in alles wat je doet.

Waar vallen vrouwen op #3: Passie en Activiteit

Om een boeiend leven te leiden moet je actief zijn. Elke avond passief voor de buis hangen helpt daar niet bij. Als jij de opstelling van FC Scoornix van drie weken geleden nog kunt uitleggen, dan moet je eens bij jezelf te rade gaan of je leven wel boeiend genoeg is.

Om een rijk leven te leiden met inhoud, moet je eropuit. Zorg ervoor dat je meerdere passies hebt, en dat minstens één van die passies iets is waar een vrouw niets mee te maken wil hebben. Dan heb je in ieder geval af en toe rust, want dat zul je nodig hebben zodra je onze methode beheerst. Je moet je leven vullen met activiteiten die je in aanraking brengen met boeiende mensen.

Heb je eenmaal een passie, en straal je dat uit, dan zal een vrouw proberen daar deel van uit te maken. Ze wil dan die passie aan zichzelf koppelen. Een van de deelnemers aan onze trainingen was geïnteresseerd in militaire geschiedenis. Niet direct iets waar je veel vrouwen enthousiast voor krijgt. Zijn beoogde minnares wilde desondanks ook deel uitmaken van die wereld en trakteerde hem op een trip met zijn tweetjes naar Keulen, naar een tentoonstelling over dit onderwerp.

Een hobby kan je in contact brengen met leuke vrouwen. Ga op kookles of amateurtoneel, volg een cursus egyptologie, handleeskunde, yoga of meditatie, ga salsa dansen, fitnessen, paardrijden, zingen in een koor of wat dan ook. Zoek net zo lang tot je iets vindt waar je je in kunt uitleven.

Bovengenoemde cursussen en activiteiten trekken aanzienlijk meer vrouwen aan dan mannen. Ga maar eens een proefles yoga volgen en kijk naar de rest van de groep. Het merendeel van de deelnemers bestaat uit vrouwen en ze hebben dankzij die yoga nog goed onderhouden lichamen ook. Het zal je opvallen dat de vrouwen die actief zijn, leuk zijn. Ze weten hoe ze hun eigen leven prettig kunnen indelen. Ze weten hoe het is om een eigen leven te hebben. Dus bij die proeflessen heb je de potentiële partners voor het uitkiezen.

Het leven is geen theepauze van zeventig jaar, en ook geen generale repetitie.

Pas overigens wél op dat je je niet als zijden sok presenteert. Dan loop je namelijk het risico als beste vriend of broer te worden gezien. Om dan vervolgens in de friendzone te belanden. Houd altijd voor ogen dat je een alpha mán bent en potentieel haar toekomstige geliefde. Natuurlijk komen overeenkomsten aan bod, maar laat ook duidelijk merken dat er verschillen tussen jullie zijn.

Het leven is geen theepauze van zeventig jaar, en ook geen generale repetitie. Je moet er wat mee doen. Er is er maar één verantwoordelijk voor jouw leven, en dat ben je zelf. Op het eind van jouw bestaan is er eigenlijk maar een vraag van belang: heb ik wel geleefd?

Hoe versterk je dit bij jezelf?

 • GA DINGEN DOEN!! Ga naar nieuwe plaatsen, ontmoet nieuwe mensen, DOE DINGEN. Probeer, ontdek, vind uit!

Waar vallen vrouwen op #4: Intelligentie

Vrouwen vallen op intelligente mannen. Dat wil zeggen, mannen met intelligent gedrag! Dus school jezelf! Leer! Een leven lang. Dan word je nog wijs ook … En ook wijsheid is een aantrekkelijke eigenschap.

Praat over ideeën en concepten met haar. Laat haar zien dat je over dingen nadenkt. Dat wil dus ook zeggen dat je, omdat je erover nagedacht hebt, een eigen mening hebt. Die hoeft niet altijd de hare te zijn. Vrouwen zoeken een sparringpartner, geen JA-knikker. Als jij haar een spiegel voor kunt houden, haar aan het denken kunt zetten of weet te prikkelen meer uit zichzelf te halen, ben je een boeiende partner voor haar!

Er zijn drie niveaus van een gesprek. Mensen en dingen zijn het laagste niveau. Dan komen gebeurtenissen, en het hoogste niveau zijn de gesprekken over concepten en ideeën. Als deze blog een gesprek zou zijn, bevonden we ons op dat niveau!

Ter illustratie: GTST gaat over mensen en dingen. Het journaal gaat over gebeurtenissen (een soort GTST voor mensen die zichzelf serieus nemen) en Tegenlicht gaat over ideeën en concepten. Als je dan toch tv kijkt, kijk dan op het hoogste niveau!

Ontwikkel jezelf dus. Val niet in de valkuil van het “jezelf zijn” Vorm standpunten, geen meningen. Een standpunt is een mening gebaseerd op argumenten. Lees goede boeken, doe workshops, daag jezelf uit tot mentale groei. Moeizame gesprekken met vrouwen behoren dan ook meteen tot het verleden. Je zult iets te vertellen hebben.

Groei is echter niet het enige belangrijke aspect hier. Humor is minstens zo belangrijk. Maak af en toe eens een grap, zet jezelf voor gek, doe eens iets raars.

Humor is een persoonlijk ding. De een houdt van cynisme, de ander van onderbroekenhumor. Vind dus een vrouw die jouw gevoel voor humor heeft! Dat maakt het verschil tussen een leven lang plezier en zuur naast elkaar in een restaurant zitten.

Hoe versterk je dit bij jezelf?

 • Ontwikkel je. Dat vinden vrouwen aantrekkelijk, maar is vooral ook goed voor je.
 • Doe een cursus
 • Verdiep je in een moeilijk boek.
 • Ga eens naar een lezing.
 • Vind kansen om jouw denkraam te verbreden.

Waar vallen vrouwen op #5: Mannen met een levensdoel

Aantrekkelijke mannen hebben een levensdoel, of meerdere doelen waar ze voor gaan. Aantrekkelijke mannen verbinden zich aan iets dat groter is dan zijzelf.

Het leven is geen theepauze van 70 jaar. Gamen en filmpjes kijken zijn geen invulling van je leven, maar een opvulling. Vrouwen pikken haarfijn mannen uit de groep die hun leven invulling geven en laten de mannen die het opvullen links liggen. De meeste mannen vallen onder de tweede categorie.

Jouw taak is het dus je leven ergens aan te wijden! Of het nu carrière is, zelfontplooiing of vrijwilligerswerk op de tennisbaan. Doe iets dat niet alleen met jou te maken heeft, maar met een groter levensdoel.

Echte mannen zijn in staat zichzelf op te offeren voor dat levensdoel. Ze gaan ervoor! Zorg dat je levensdoel positief is en bijdraagt aan het leven van anderen.

Levensdoel: wees een man met een plan

Aantrekkelijke mannen initiëren dingen. Niet alleen een gesprek met haar door haar aan te spreken! Zorg dat je initiatieven neemt en volg die ook op. Vrouwen houden van een man met een plan voor zijn leven (en voor haar). Het zijn van die man met dat plan betekent dus niet dat je steeds weer andere stedentripjes organiseert (al is dat er wel een mogelijk onderdeel van), maar dat je een groter plan hebt. Dat je weet waar je over tien jaar wilt staan en dat je daaraan werkt. Dat vinden vrouwen aantrekkelijk.

Als jij over tien jaar de perfecte vrouw aan je zijde wilt, zul je daar nu mee aan de slag moeten. Nog tien jaar tv kijken gaat je niet helpen en waarschijnlijk ben je dan kansloos dat doel te bereiken!

Hoe versterk je dit bij jezelf?

 • Ga die spirituele zoektoch voor richting aan.
 • Ontdekken wat je niet wilt, helpt je te ontdekken wat je wel wilt.
 • Zoek, zoek en een richting zal zich langzaam openbaren.

Waar vallen vrouwen op #6: Coolness

Maar wat is coolness? Coolness betekent dat je niet overal emotioneel op reageert. Hoe cooler je bent, hoe minder je emotioneel reageert. Dat wil dus niet zeggen dat je je emoties uit moet schakelen.

Cool zijn wil zeggen dat je niet direct in de emotie schiet. Dat je jezelf beheerst als er iets gebeurt dat niet leuk is. Dat je je niet laat meeslepen met de pijn van een ander of het gebroken glas op je keukenvloer. Foute mannen weten dit goed over te dragen, maar combineren het dan helaas ook met andere minder goede eigenschappen.

Cool is niet proberen indruk op haar te maken. 

Vrouwen houden van coolness, van mannen die hun emotie onder controle hebben. Ze willen een man die kan huilen, maar dat zeker niet te vaak doet. Huilebalken staan zo weer op straat.

Een vrouw zoekt niet alleen een sparringpartner, ze zoekt ook een rots in haar emotionele branding. Omdat vrouwelijke emoties zo onstuimig kunnen zijn, heeft ze behoefte aan houvast. Aan iemand die haar emoties kan relativeren en stabiliseren.

Coolness: wat is cool?

 • Cool is niet overal op ingaan.
 • Cool is niet al haar vragen zo goed mogelijk beantwoorden.
 • Cool is niet proberen indruk op haar te maken.
 • Cool is de dingen doen waarvan jij vindt dat je moet doen.
 • Cool is onafhankelijk zijn van meningen van anderen.
 • Cool is vrede met jezelf, interne rust, je aandacht naar buiten richten in plaats van op jezelf.
 • Cool is de dingen accepteren zoals ze zijn en er het beste van maken.
 • Cool is non-reactief.
 • Cool is het hebben van een eigen standpunt (zie aantrekkelijke eigenschap #4) en daar niet zomaar vanaf stappen.
 • Cool is ook je standpunt veranderen als er betere argumenten langskomen.
 • Cool is je gemotiveerd ergens in vastbijten tot je het onder de knie hebt.

Be cool man!

Eigenlijk is cool zijn heel gemakkelijk. Gewoon lekker je eigen ding doen, je niets aantrekken van wat iedereen ervan vindt en niet te veel op van alles en nog wat reageren. Lekker doorgaan met wat je doet en doen wat je belangrijk vindt. Dat is de charisma van coolheid

Hoe versterk je dit bij jezelf?

 • Doe dingen waar mensen op reageren en train jezelf in het naast je neerleggen van hun reactie.
 • Draag een keer iets wat uit de toonvalt.
 • Ga ergens heen waar jij de buitenstaander bent.

Waar vallen vrouwen op #7: Stoute mannen

Vrouwen houden van stoute mannen, dus wees een beetje stout. Met stout bedoelen we ondeugend, niet ‘overval een juwelier’ of sla een oud vrouwtje in elkaar. Een ondeugende man laat zien dat hij niet op goedkeuring zit te wachten, ook niet op die van haar. Dat hij gewoon de dingen doet waar hij lol in heeft.

Dat hij zelfstandig buiten de lijntjes kan kleuren en dat ook regelmatig doet. (Braaf binnen de lijntjes kleuren zou nooit meer mogen van ons… laat die kinderen zelf wat creëren!)

Kleur dus buiten de lijntjes… speel een beetje vals, houd mensen voor de gek en bak af en toe een poets.

Vrouwen houden van stoute mannen

Je moet eens kijken naar de glinsterende ogen van een vrouw als ze zegt dat jij een stoute jongen bent. Stoute mannen zorgen namelijk voor afwisseling, avontuur, verrassingen en maken het leven spannend … Geen wonder dat vrouwen blij worden van stoute jongens. Waarom ze op rijke mannen vallen is een wat ander verhaal.

Kom uit voor je behoeften. Vrouwen willen begeerd worden. Laten zien dat je haar begeert is (bijna) altijd goed. Voordat je dit verkeerd interpreteert en wij aansprakelijk worden gehouden: stout is dus niet een meisje van haar fiets rukken en aan haar haar mee de bosjes in sleuren om haar daar te laten zien dat je haar begeert! Stout is niet dingen doen tegen haar wil.

Stout is wél haar grenzen aftasten. Laten zien dat je een seksuele man bent. Staan voor (of achter) je begeerte.

Een beetje stout zijn is aantrekkelijk omdat je daarmee emoties oproept. Vrouwen hebben emoties nodig en als jij die niet weet te creëren, gaan ze dat zelf doen. De makkelijkste emotie is ruzie, dus dat is niet echt heel goed voor je relatie.

Jij als man bent dus verantwoordelijk voor het creëren van haar emoties. Dat doe je door stoute dingen te zeggen en lieve dingen te doen of andersom. Volg braaf advies op en wees een beetje stout!

Hoe versterk je dit bij jezelf?

 • Verken je donkeren kant. Ontdek wat jouw duistere fantasieën en vind niet strafbare manieren om deze meer uit te werken.
 • Stop met je te schamen voor je stoute vieze kant. Accepteer jezelf.

Waar vallen vrouwen op #8: Zelfacceptatie

Vrouwen vallen normaal gesproken op lange knappe mannen. Zorg er dus voor dat je lang en knap bent! Klaar. Ben je dat niet, dan is er eigenlijk nog helemaal niets verloren. Nee, de drommen vrouwen zullen niet voor je in de rij staan en in katzwijm vallen zodra je je mond opendoet en iets willekeurigs uitkraamt. Vergis je niet: vrouwen zijn niet als mannen.

Wij mannen kijken naar uiterlijk, dan naar uiterlijk en dan pas naar uiterlijk. Vrouwen kijken in eerste instantie ook naar uiterlijk, maar gelukkig voor ons kijken ze daarna naar heel andere zaken. Neem de eigenschappen die we eerder in deze serie hebben behandeld. Die zijn allemaal belangrijker dan lang en knap zijn. Het mooie is dat je al die andere eigenschappen min of meer in eigen hand hebt. Je kunt ze creëren!

Zelfacceptatie

Als je 1.56 m bent en niet zo knap, dan kan humor je sterkste wapen zijn. Een oud-student van ons, Jack, is zo klein en we hebben hem geleerd zichzelf geen Jacky meer te noemen, maar als hij kennismaakt met een vrouw te zeggen: ‘Ik ben Jack, maar mijn vrienden noemen me Big Jack.’ Alle vrouwen moeten hierom lachen vertelde hij ons, en zijn ‘klein zijn’ is veranderd in een troef!

Jack heeft begrepen dat zelfacceptatie veel belangrijker is dan lengte!

Veel lange, knappe mannen denken dat het voldoende is om lang en knap te zijn en slaan daar de plank volledig mis. Niet voor niets is zelfacceptatie pas eigenschap 8!

Hoe versterk je dit bij jezelf?

 • Begin met breed naar alle facetten van jezelf te kijken. Vaak hebben we een zeer beperkt beeld van WIE we zijn, waardoor we onszelf in het breedste zin van het woord ook helemaal niet kunnen accepteren.
 • Ontdek welke kanten van jezelf je moeite mee hebt. Ga deze kanten ontwikkelen, OF accepteren.

Conclusie

Spreekt bovenstaande jou aan? Wil je nu doorpakken? Meer dan 20 jaar ervaring hebben wij in dit online traject gestopt! Voor de man die bereid is in zichzelf te investeren.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!