fbpx

Flirten kun je leren! Daarom hierbij, jouw wetenschappelijk onderbouwde handleiding hoe moet je flirten als man. Lees verder en ontdek:

  • Wat flirten nou eigenlijk is.
  • Hoe je flirt op een manier die zij aantrekkelijk vindt.
  • De rol van flirten bij het leren kennen van een leuke vrouw.
  • Hoe de subtiele signalen uitzenden en opvangen die bij het flirten horen.

 

Hoe flirt een vrouw

Wil jij de signalen herkennen dat een vrouw je leuk vindt en je wil leren kennen? Daar hebben wij ook artikel over geschreven: Hoe weet je of zij je leuk vindt? 15 signalen die jij niet meer mag missen. Opdat jij nooit meer kansen laat liggen. Laten we ons nu verdiepen in de filosofie en wetenschap van het flirten.

 

Wat is flirten nou eigenlijk

Eerst even alle neuzen dezelfde kant op. Want wat is flirten nou eigenlijk? Flirten, is op een speels, ontspannen manier contact maken met iemand die jij aantrekkelijk vindt. Waarbij een vorm van intieme, dan wel seksuele interesse op subtiele manier wordt geuit. Zonder dat het expliciet wordt gemaakt of uitgesproken.

Er is altijd een ‘exit’, waarbij elk van de twee partijen kan ontkennen dat ze iets ‘deden’, of op uit waren bij de ander. Het is ontzettend belangrijk om de kernwoorden, subtiel, ontspannen en speels in je achterhoofd te houden. Zodra er druk of verwachting op komt wordt het dat andere woord met een F, te weten forceren. Komen we vanzelf uit op “Hoe moet je flirten”

 

Hoe moet je onopvallend flirten

De meeste mannen vinden flirten een beetje eng. Zeker bij die ene vrouw die ze woest aantrekkelijk vinden. Ze willen het risico van de afwijzingen vermijden door zo subtiel en onopvallend mogelijk te flirten. Stel je voor dat je aan de wereld laat merken dat je iemand aantrekkelijk vindt.

Wees gerust, een goed flirt is het per definitie onopvallend. Het is niks anders dan dat de ontvangende persoon even het cadeautje van jouw aandacht krijgt. Het gaat eigenlijk niet eens verder dan het laten merken dat je haar gezien hebt, in al haar glorie. Het heeft niks te maken met meteen een relatie krijgen met iemand.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

 

Hoe flirt je als man

Een van de redenen waarom ik eigenlijk een hekel heb aan de term ‘flirten’, is omdat MasterFlirt juist staat voor initieren, gaan voor wat je wilt en staan voor wie je bent. Waarom dan subtiel, vaag en quasi contact maken?

Dit is omdat als man jij op een ander moment flirt dan hoe een vrouw flirt. De dame in kwestie flirt om jou haar aan te laten spreken. Flirten is vanuit haar bezien vaak het meer toegankelijk op stellen naar de ander. Dat is de reden dat een vrouw met jou oogcontact maakt.

Ze zag iets wat ze interessant vindt in jouw. Zendt wat flirten signalen uit, waaronder dus het oogcontact maken. Waar jij als man dan speels op ingaat, door haar met een van jouw goede openingszinnen aan te spreken.

Dan begint dus meer het flirtproces als man. Jij komt dan in een speels aantrekken en afstoten spel. Wat je als flirten kunt zien. Of waar flirten in ieder geval een hele grote rol bij speelt.


 

flirttips 9 stuks

Flirtips voor mannen

In het coachen van duizenden mannen hebben we veel input opgedaan op dit gebied. Hierbij de inzichten opgeknipt in een reeks flirttips. Kun je die direct implementeren met die ene vrouw waar jij geïnteresseerd in bent.

Ik snap best dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Dan geldt voor alle theorie wat je hier vindt. Jij WEET nu in ieder geval WAT je moet doen bij die vrouw waar jij geïnteresseerd in bent.

 

Flirttip 1: Subtiel, subtiel, subtiel

We hebben het er al over gehad, het is echter zo belangrijk dat ik het weer wil benoemen. Flirten is per definitie subtiel. Flirting: A Meta-Analysis” by Peter J. F. Harris heeft onderzocht en onderschreven dat mensen de voorkeur hebben voor subtiel en indirect flirten. Plus uit dat onderzoek kwam dat zowel mannen als vrouwen de voorkeur hebben voor non-verbaal flirten. Zoals met lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.

Maak oogcontact, glimlach net te breed in jouw gesprek, gebruik een net wat lagere stem. Kijk haar net te lang in de ogen. Wees voorzichtig met over de grens van subtiel naar expliciet te gaan.

 

Flirttip 2: Vrouwen denken anders dan mannen

Op het niveau van flirten bestaat er een verschil tussen mannen en vrouwen. Daar gaan we in ons artikel over het versieren en verleiden van vrouwen ook op in. Mannen zijn direct. Mannen willen iets, zeggen wat we denken en menen het ook.

Vrouwen daarentegen zijn indirect, in woord én gedrag. Er zijn mannen die flirten aanpakken zoals andere dingen in hun leven: door een directe benadering.  Ze lopen op een vrouw af, vertellen hoe mooi ze is en melden gelijk dat ze graag met haar uit willen.

Hier worden onze dames niet zo blij van. Vrouwen vinden deze benadering te bot. Door eruit te flappen dat je met haar wilt uitgaan, net nadat je je aan haar hebt voorgesteld, ga je echt geen vrouw versieren. En voilà, zo komen we bij het leren flirten!

Vrouwen hebben flirten tot vaardigheid ontwikkeld om uit het leven te halen wat ze willen.  Ze maken promotie op het werk door hun flirtgedrag, komen weg met kattenkwaad op school, proberen aan verkeersboetes te ontsnappen … ze houden van flirten.

 

Flirttip 3: Hoe je flirt zegt veel over wie je bent.

Leren flirten brengt speelsheid in de man naar boven. Het hele proces kan een aantal minuten duren, maar ook uren, dagen of zelfs maanden.  Bij het flirten maakt de vrouw een voorstelling van het type partner dat je bent in een relatie. Een grappige en speelse man zorgt voor kleine verrassingen en is in staat de romantiek (zowel in als buiten de slaapkamer) in stand te houden.  Een te directe man roept al gauw het  beeld op van de saaie suffige ICT-nerd die zonder humor de tijd heeft een vrouw te verwennen zoals ze dit graag wil hebben. Sowieso is het belangrijk om je een beetje te verdiepen in de wereld van de vrouw.

 

Flirttip 4: Het kan overal

Oefen overal, met elke vrouw! Natuurlijk ben je in het begin een beetje zenuwachtig. Zet daar, dan verdwijnt uiteindelijk die barrière om die blonde stoot in de kroeg te benaderen. Overigens zijn knappe vrouwen onder de indruk als je hen benadert, omdat ze niet gewend zijn dat mannen de moed hebben ze aan te spreken. Wees niet zoals de meeste mannen, die alleen maar opzichtig lonkt, seksuele toespelingen maakt enzovoort.

 

Flirttip 5: Met alleen al het aanspreken scoor je

De mind-set waarmee jij het flirten benadert is namelijk enorm belangrijk. Een van de allerbeste flirttips die we hierover kunnen geven is: Neem het initiatief. Vrouwen houden van mannen die op hen af durven te stappen. Het eerste wat een vrouw over een man wil weten is of je lef genoeg hebt haar aan te spreken. Dit is voor veel mannen, om redenen die vroeger belangrijk waren, erg eng. Een vrouw aanspreken jaagt onze bloeddruk omhoog, geeft zweethandjes en laat ons stamelen. Veel mannen hebben liever geen succes met vrouwen dan dat ze af en toe afgewezen worden. De volgende “pre-10-flirttips-flirttip zou zijn:

 

Flirttip 6: Ze is jou geen interesse verschuldigd

Soms wil een vrouw gewoon niet met je praten. Ze heeft een vriend, haar vader ligt in het ziekenhuis, ze is net ongesteld of heeft reuze haast. Dat ze niet met jou wil praten, hoeft niet aan jou te liggen. Sterker nog, als je ons boek hebt gelezen en je past de flirtips toe, dan ligt het bijna per definitie aan haar als ze niet met je wil praten. Wij van MasterFlirt pakken het anders aan. We hebben onderzocht wat vrouwen echt willen en leren je hen te geven wat ze nodig hebben. Daardoor creeër je aantrekkingskracht, en dan hoef je haar niet meer te versieren. De allerbeste van onze flirttips is dan ook Hecht niet aan het resultaat:

 

Flirttip 7: Geef een het kritische compliment

Dus je zit in gesprek een mogelijke interessant vrouw. Je toont interesse en het het is gezellig. Maar je wilt het speels houden. Aantrekken en afstoten, je niet meteen helemaal overgeven aan haar. Het kritische compliment kan hierbij helpen.

Het kritische compliment is niet te vergelijken met de complimenten die vrouwen meestal te horen krijgen. Je zegt iets leuks wat je opvalt, maar nuanceert dat met een puntje van kritiek. Bijvooreeld:

“heej, de nieuwe apple watch ultra, hmm nog maar 3221 stappen. Je moet meer bewegen hoor”

of

“Wat goed dat je zoveel gereisd hebt joh, wat een verhalen. Maar jeetje hoezo wordt jij steeds bestolen in het buitenland”

Flirttip 8: Het magische woord dat elke vrouw aantrekkelijk vindt.

Er is 1 woord dat een magische impact op vrouwen heeft en die de meeste mannen niet durven in te zetten bij vrouwen. Ik heb het hier over “NEE”. Wij mannen denken dat wanneer je een vrouw iets ontzegt ze boos wordt, teleurgesteld afhaakt en weggaat. Het tegendeel is waar. “NEE”, is een expliciete uitdaging.

Zij:”Wacht je even hier met mijn drankje, ben zo terug..”

Jij: “Nee, ik zie je straks wel ergens hier”

Zij: “Overdag als date afspreken vind ik zo kansloos, slaat helemaal nergens op”

Jij: “Neh, vind ik juist wel fijn.

 

Flirttip 8: Hoog Sammy, kijk omhoog.

Laat zien dat je goed in je vel zit. De beste Flirttips zie je in een James Bond film. James laat je zien hoe lichaamstaal, stemgebruik en uitstraling ervoor zorgen dat je aantrekkelijk wordt, zonder dat je daar enige moeite voor hoeft te doen. Lichaamstaal is erg belangrijk bij het flirten en als we het over flirttips hebben, kunnen we hier niet omheen.

Niemand wil flirten met iemand die gebukt gaat onder die zware last genaamd het leven. Je wilt flirten met iemand die het leven tegemoed lacht. Stand up straight zoals Jordan Peterson zegt. Laat zien dat je er mag zijn.

 

Flirttip 9: Het is een traject

Realiseer je dat van die leuke openingszin tot de liefde van je leven een traject is die je samen moet doorlopen. Het is een dans die je aangaat. Het duurt even voordat iemand jou echt goed kent. In eerste instantie ligt de focus op het krijgen van die eerste date. Die leuk genoeg moet zijn om te leiden tot een tweede date. En zo ga je stap voor stap samen het traject door.

 

Flirttip 10: Vertel haar iets wat niemand weet

Ook wel een geheimpje genaamd. Vrouwen zijn dol op geheimpjes! Een geheimpje hoeft helemaal niet iets heel ingewikkeld en wereldschokkends te zijn. Het gaat erom dat geheimpjes bij vrouwen een gevoel van vertrouwdheid oproepen. Een vraag als: ‘Ik heb laatst op internet een aantal flirttips gevonden, en daarin zeiden ze onder andere dat wij mannen ons kwetsbaar op moeten stellen… wat vind jij daarvan? Want ik heb best moeite me kwetsbaar op te stellen als ik iemand niet goed ken.’


 

Neem flirten niet te serieus!

Flirten, maar ook het leren flirten is leuk, neem het niet te serieus. Je hoeft je niet per se bezig te houden met waar het toe kan leiden. Misschien flirt je even met een meisje en zie je haar vervolgens nooit meer. Het merendeel van de tijd zal dat het geval zijn en dat is juist prima. Als je de insteek hebt de ware te ontmoeten of een vrouw het bed in te krijgen, ga je erg teleurgesteld zijn in je pogingen. Om maar te zwijgen over hoe wanhopig je zal overkomen.

Aan de slag

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!