fbpx

De meeste auteurs beweren dat voordat je een vrouw aanspreekt je eerst oogcontact met haar moet maken. Vervolgens, afhangende van haar respons, bepaal je of je haar wel of niet aanspreekt. Lees verder en ontdek waarom dit een gevaarlijk fout is die jij niet meer mag maken.

Oogcontact bij het flirten en versieren

Wachten op oogcontact is niet alleen volledig onwaar. De mindset die hier achter zit zal jou enorm tegenhouden in jouw groei als man en met jouw succes met vrouwen. Dit is wat er gebeurt als jij je vasthoudt aan de standaard kijk op oogcontact en wat dit over jou sub-communiceert. Het gaat namelijk, zoals je onderhand weet, er niet om wat je doet, maar hoe je het doet en wat dat dan over jou als mens zegt.

Stel je ziet een leuk meisje en je denkt bij jezelf: ‘Wauw, ik zie een leuk meisje!’ Als jij je echter vasthoudt aan de verkeerde succes met vrouwen tips, dan ga je nu eerst verwoed oogcontact proberen te maken. Een vrij kansloze aangelegenheid in de meestal donkere, luidruchtige en brandgevaarlijk drukke kroeg of disco. Zie ook uitwerking hiervan in video hieronder:

Oogcontact in het openbaar

Zelfs al ben je gewoon in het openbare leven, ook dan maken koptelefoons en andere afleidende fratsen het alsnog moeilijk om het zo begeerde oogcontact te krijgen. Het zoeken naar oogcontact voordat je de dame aanspreekt is kortom erg onpraktisch.Wat mij betreft is dit gegeven alleen al reden genoeg om niet vast te houden aan dit suffe advies.

Nog los van de praktische implicaties is er een tweede nog veel belangrijkere reden waarom wachten op oogcontact kansloos is. Namelijk, wat zegt dat wachten nu eigenlijk over jou?

Wat communiceer je nou eigenlijk?

Door te wachten op oogcontact geef je namelijk onbedoeld aan dat je een slappe lul bent. De enige reden dat je het oogcontact zoekt is omdat jij de bevestiging nodig hebt dat ze überhaupt met jou wilt praten. Daarmee zeg je dus dat er en een kans bestaat dat ze, én niet met je wilt praten, én dat dit jou dan ook echt iets uitmaakt. Waarom zou jij anders de bevestiging zoeken door middel van oogcontact? Je bent kortom bang voor haar reactie en zoekt daarom een soort semi-uitnodiging voor toenadering.

Hoe het heurt

Wat je echter wel wilt uitstralen, maar nog belangrijker, daar waar jij blind in moet geloven, is dat het volslagen belachelijk zou zijn als ze niet met jou wilt praten. Lees die nog een keer: het is volslagen belachelijk dat ze niet met jou zou willen praten!

Mocht dat toch het geval zijn, prima maar het zal dat jou als mens en man niet verder. Als ze dan toch niet met jou wil praten, ligt dat dus aan haar. Kortom, jij hebt geen enkele geldige reden om te wachten met aanspreken. Deze kijk op de zaak maakt jouw actieplan wat te doen als ik een leuke chick zie ook veel duidelijker. Je gaat niet meer hangen, dralen en prutsen in de hoop oogcontact te krijgen. Je ziet een leuk meisje en dus spreek je haar aan! Pats-boem, zo simpel kan het leven zijn.

Conclusie

Laat je niet verleiden tot een passieve, zwakke, afwachtende, onzekere houding. Jij bent een zelfverzekerde man en jij gaat achter datgeen aan wat jij wilt. Daar heb je alleen maar jouw eigen toestemming voor nodig. Laat vrouwen maar afwachtend, sluikse blikken naar hun objecten van begeerte werpen. Wij zijn mannen, wij DOEN dingen, we get shit done!

Dit voorgaande betekent natuurlijk niet dat oogcontact onbelangrijk is. Sterker nog het is een cruciaal element in sociale interacties. In dit artikel wil ik het echter beperken tot oogcontact in de context van het aanspreken van vrouwen.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.