fbpx

In dit artikel inclusief video krijg jij een duidelijke uiteenzetting van wat charisma nou eigenlijk echt is. Plus nog een zestal concrete tips. Waarmee jij actief aan de slag kunt gaan om nog meer charisma te krijgen.

  • De drie fundamenten van charisma
  • Video over Charisma als je liever een filmpje kijkt
  • 6 tips voor meer charisma

Wat is charisma: een definitie

Laten we beginnen met een definitie. Om daarna te verkennen waarom het iets is wat zoveel mannen nastreven:

Charisma is een persoonlijke, sterke aantrekkingskracht die iemand uitoefent op andere mensen.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Dit is de meest simpele en concrete definitie. Iemand heeft charisma als mensen op onverklaarbare wijze tot diegene aangetrokken worden. Dit is een algemene definitie. Er zijn ook specifieke eigenschappen waar vrouwen op vallen.Maar ook waar vrouwen op afknappen.

Waarom we het nastreven

Dit verklaart ook de reden waarom het een zo begeerde eigenschap is. Ongeacht wat de rol die jij vervult in het leven. Meer charisma zal het jou makkelijker maken. Klanten zullen eerder geneigd zijn jouw producten te kopen. Tijdens vergaderingen zal men eerder naar je luisteren. Je zult sneller promoties krijgen. Je zult minder snel in de friendzone terecht komen. Alles zal beter gaan met meer charisma.

De drie fundamenten van Charisma

Kortom, het is een nuttige en krachtige eigenschap en iedereen is er bij gebaat. Voor we aan de slag gaat met de 6 tips voor meer charisma, laten we eerst even kijken naar de drie pilaren waaruit charisma is opgebouwd. Als we hier een goede grip op krijgen, zullen we gelijk ook beter begrijpen hoe ons eigen charisma naar een hoger plan kunnen tillen.

Pilaar 1:

Charisma is gestoeld op een sterke, diepgewortelde, persoonlijke overtuiging. Om een gevoel van vertrouwen bij mensen op te kunnen roepen moet jij eerst een onverwoestbaar geloof in jouw eigen kunnen creëren. Zelfvertrouwen kun je niet faken en als groepen mensen ergens goed in zijn, is het wel het opmerken van zwakte.

Investering vereist

Het hierboven beschreven geloof in eigen kunnen is echter niet iets wat je opeens hebt. Je moet het verdienen. Je moet er voor werken. Je moet er de grenzen van je kunnen voor opzoeken en verleggen.

Diep gaan.

Pas als jij jezelf hebt ervaren in extreme situaties. Pas als jij ook jouw donkere kanten hebt verkend en onder ogen hebt durven zien. Pas dan en geen moment eerder krijg jij beschikking over het volledige spectrum van jouw kracht, impact en energie.

Dit lukt natuurlijk nooit als je een veilig, overzichtelijk en comfortabel leventje leidt zonder uitdaging, stress of strijd.

Pilaar 2:

Pilaar twee heeft alles te maken met het hebben van een doel die jou als individu overstijgt. Nog meer dan een leider, volgen mensen een idee, een ideaal beeld, een visie.

Dit doen ze allemaal

Charismatische mensen hebben allemaal zonder uitzondering een visie die hun persoontje ontstijgt. Eenheid, een betere wereld, een einde aan de apartheid, noem maar op. Voor charisma moet jij iets vertegenwoordigen wat verder gaat dan jouzelf. Meer nog dan een ego, willen mensen strijden voor een ideaal.

Pilaar 3:

Tot slot, pilaar drie. Jouw focus moet intern gericht zijn! Wat bedoel ik hiermee. Intern gericht ben je, als je niet bezig bent met wat er om je heen gebeurt, of wat de wereld om jou heen van jou vindt.

In de rol van een charismatische leider ontkom je niet aan druk van buitenaf. Meningen zullen er op je af komen en zonder uitzondering zal “men wat van jou vinden”.

Als jij jezelf dit steeds aantrekt ga je natuurlijk nooit succesvol worden. Vandaar de noodzaak van een sterke interne focus. In plaats van een onzekere, naar buiten gerichte externe focus. Die jou steeds afleidt van het te bewandelen pad.


 

Zes tips voor Meer Charisma

Nu deze drie pilaren goed op een rijtje zijn, laten we de vertaalslag maken naar een zestal tips, om jouw charisma te vergroten.

Charisma Tip 1: Doorleef wat je verkondigt

Doorleef wat je verkondigt. Om impact te hebben met hetgeen je zegt moet de boodschap gestoeld zijn op ervaring. Je kunt pas echt ergens achter staan als je ook echt de impact van jouw woorden zelf gevoeld en ervaren hebt.

Er wordt tegenwoordig teveel gebakken lucht verkocht. Even zo goed weet ook jij wanneer iemand weet waar hij over praat. Versus een praatjesmaker die enkel met holle frases komt. Het verschil zit in de mate waarin de boodschap doorleefd is door de spreker.

Charisma Tip 2: Ga een strijd aan die groter is dan dat jij bent.

Zoals we onderhand weten, volgen mensen eerder een idee dan een persoon. Jij hebt dan ook een strijd nodig, die verder gaat dan wie jij bent als man. Een strijd die ontstijgt wat jij vertegenwoordigt.

Dit stimuleert jou om je er meer in te verliezen en als gevolg zal “de omgeving” jou eerder volgen omdat jij meer bent dan enkel een opgeblazen ego die graag voorop loopt.

Charisma Tip 3: Eerste volgen dan leiden

Voor je kunt leiden moet je eerst zelf het proces doorlopen van het zijn van een footsoldier. Dit proces vergroot jouw inzicht in het zijn van een leider. Dit zal jou helpen jouw publiek beter te begrijpen. Beter te snappen wat hun positie is. Maar ook wat het betekent om tegen iemand op te kijken en iemand te willen volgen.

Charisma Tip 4: Wees kritischer voor jezelf dan dat een ander ooit zal zijn voor jou.

In een wereld waarin “zelfliefde” en “hou je wel genoeg van jezelf” hippe uitspraken zijn. Zit niemand te wachten op de tip om juist kritischer ten opzichte van jezelf te worden.

MAAR, als jij nog strenger voor jezelf durft te zijn dan welke “tegenstander” ook. Zal dit een ongekende bron van rust en zelfvertrouwen voor jou zijn. Jij weet dan zeker dat niemand jou zal kunnen verrassen. Want jij weet dat niemand jou harder zal aan kunnen pakken dan dat jij zelf al gedaan hebt.

Charisma Tip 5: Volg jouw angst

Wil je groeien? Doe wat je eng vindt! Overwin die dingen waar jij het meest tegenop kijkt! Je zult je moeten inzetten om meer charisma te krijgen. De beste manier om de richting te vinden waar jij het in zult moeten zoeken is door jouw angst te volgen. Een hoop mannen ervaren de angst om vrouwen aan te spreken. Met onze gratis 225 openingszinnen voor alledag, heb je in ieder geval altijd iets leuks om te zeggen.

Charisma Tip 6: Het gaat niet om jou

Misschien een beetje een dooddoener. Werk je een heel artikel door over hoe JIJ meer charisma kunt krijgen, rond ik af met een “het gaat niet om jou”. Wat ik hiermee bedoel is dat charisma een middel is om een belangrijke verandering in de wereld te bewerkstelligen. Als Charisma daarbij een belangrijk gereedschap is om hier aan bij te dragen. So be it, gebruik het, pas het toe. MAAR, even zo goed zou het ook kunnen dat jij juist een stapje terug zult moeten doen. Dat je meer moet gaan ondersteunen in plaats van leiden.

Doe dit dan ook, doe wat nodig is om het doel te bereiken. Zet je ego aan de kant. Kijk verder dan je neus lang is en blijf jezelf eraan herinneren dat jij een bijzaak bent in het spel van het leven.

Conclusie

Er is werk aan de winkel voor jou. Je hebt nu handvatten om mee aan de slag te gaan. Wil jij dit traject voor jezelf versnellen, kom eens een BasisBootcamp bij ons volgen.

Let’s get shit done!!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!