fbpx

Ben je op zoek naar tips om je eerste date tot een succes te maken? Lees deze uitgebreide gids vol wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Ontdek alles wat je moet weten als je voor het eerst met een vrouw op date gaat. Van het waar je moet afspreken, de gespreksonderwerpen, als ook hoe je een eerste date moet afsluiten. Met deze 10 eerste date tips voor mannen wordt jullie eerste ontmoeting gegarandeerd een succes.

Wil je echt snappen hoe je vrouwen in je leven krijgt en houdt? Verdiep je dan in ons online traject. Enkel voor mannen die bereid zijn in zichzelf te investeren.

 

Eerst de basis: de juiste 1ste date Mindset

Voor we naar de # beste tips gaan voor een fantastische eerste date. Moeten we eerst duidelijk voor ogen krijgen wat nu het doel is van die date. Wat ons meteen brengt waar het bij de meeste mannen fout gaat. Het doel van de eerste date is om voldoende “klik” te creëren om tot een volgende date komen. That’s it! Het doel van de eerste date is om tot een tweede date te komen.

Een contact uitbouwen en verdiepen, een vrouw verleiden en versieren, het is allemaal een proces. Zoals we ook al hebben uitgewerkt in ons ‘Hoe versier je een vrouw’ artikel. Jij als man draait de volume knop omhoog en dat heeft tijd nodig. Zeker als jouw uiteindelijke doel een relatie is.

Wij mannen hebben de neiging, zeker als we onze date aantrekkelijk vinden, om meteen tot het einddoel te willen gaan. We willen dat de dame in kwestie ons meteen leuk gaat vinden. Liefst al tijdens de eerste date. Maak deze fout niet. Een goede manier om deze valkuil te vermijden is door je te richten op als enige doel van die eerste date, dat er hierna een volgende date komt.

 

Waar afspreken voor eerste date?

Kernwoord voor de plek van afspreken moet zijn, een rustige plek. Dit is ook de conclusie van D. Jason Rentfrow en Sam Gosling in een publicatie “The Role of Physical Attractiveness in Romantic and Sexual Relationships”. Daarin concluderen ze, dat een privé-setting kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid tussen mensen tijdens een eerste ontmoeting.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Dit komt omdat mensen zich meer op hun gemak voelen in een rustige, privé-setting. Waardoor ze zich minder gespannen voelen en beter in staat zijn tijdens de eerste date echt te verbinden met de ander.

Waar af te spreken voor eerste date? Relaxed, ergens in een grandcafe voor een kopje thee. Gewoon overdag, gezellig een half uurtje. Als het echt leuk is, dan kun je altijd daarna nog iets anders gaan doen samen. Kernwoord is ‘laagdrempelig’. Hoe laagdrempeliger de eerste date is, hoe minder druk de ander voelt. Hoe makkelijker het allemaal zal verlopen.

Een geweldige ervaring forceren werk averechts

Bedenk daarbij ook dat het raar en wanhopig is om teveel tijd en moeite te investeren in iemand die je nog helemaal niet kent. Vaak zie je ook dat je mensen eerst aan elkaar moeten wennen. Als je meteen al 4 uur met elkaar moet gaan praten zet je onnodig druk op wat een ontspannen eerste kennismaking zou moeten zijn.


 

10 eerste date tips voor mannen

Hierbij een 10tal eerste date tips. Of je elkaar nu hebt ontmoet op tinder, of bij de cursus pottenbakken. Ieder van deze date tips geven jouw een simpele manier om tot een perfecte date te komen. Mits je ze toepast natuurlijk

 

Tip 1: Noem het geen date

Een goede manier om de date laagdrempelig te houden, is door het geen date te noemen. Daten klinkt meteen zo serieus en groot. Alsof je al zeker weet een relatie met haar te willen. Terwijl je elkaar juist net leert kennen.

‘Een kopje thee samen drinken’ is veel gezelliger. Vraag die ene leuke vrouw dan ook niet “op date”. Nodig haar uit om gewoon een keer een drankje te drinken samen. Hoe laagdrempeliger het is, hoe makkelijker het wordt voor de haar wordt om ‘ja’ te zeggen en met een open houding het aan te gaan.

 

Tip 2: De eerste indruk maak je al voordat de date begint

Het doel van de date is dat je het leuk hebt samen. Dat de dame een goede eerste indruk van je krijg en dat ze ontdekt wat een leuke man je bent. Onthoud echter, dat alles wat jij als man doet laat zien wie en hoe jij bent. Daar moet je bewust van zijn om te leren hoe je een goede indruk met impact maakt.

Stel nu dat jij heel lang twijfelt voor je met een plek komt om af te spreken. Of wanneer jij het heel moeilijk vindt om de knoop door te hakken over de tijdstip van de date. Of dat je te laat komt. Daarmee communiceer je onzekere en onaantrekkelijke eigenschappen. Je komt dan niet over als een man, die weet wat die wil, waar die staat en wie die is.

Wees daarom bewust wat je met je gedrag over jezelf communiceert. Dit begint al voordat je daadwerkelijk op date bent samen.

 

Tip 3: Doe een sociale warming-up

Voor een geweldige date is het nodig dat jij je geweldig voelt. Daar heb je een warming-up voor nodig. Dit doe je ook wanneer je een persoonlijk record gaat deadliften. Precies hetzelfde geldt voor wanneer je op date gaat. Alleen dan betreft het een warming up op sociaal vlak.

Klets met random mensen, bel vooraf uitgebreid met een vriend. Maak een paar grappen met passante voorbijgangers. Zorg dat je al wat in die “social flow” zit. Om van daaruit ook makkelijker te kunnen connecten en praten met je date.

 

Tip 4: Toon interesse

Voordat jij je als man teveel richt op de vraag of zij jou wel leuk vindt. Is het even belangrijk voor jou om haar echt te leren kennen. Om zo te ontdekken of de betreffende dame wel bij je past.

Dat jij haar aantrekkelijk genoeg vindt om mee af te spreken, betekent niet dat ze jouw tijd en aandacht waard is. Daar hoef je niet arogant of superieur over te doen. Dit is een fundamentele vraag die jij als man bij elk contact aan jezelf moet stellen. Die vraag stelt zij zichzelf namelijk ook.

Door het ‘einddoel’ tijdens de date te laten voor wat het is en je te richten op wie er voor je zit, verandert meteen de dynamiek. Van een hijgerige, wanhopige kneus, die er alles aan doet om maar in de smaak te vallen. Word jij plotseling een gelijkwaardig gesprekspartner. Je stelt je open om de ander oprecht te leren kennen.

Daten is tweerichtingsverkeer, waarbij de beide betrokkenen rustig verkennen hoe de ander is en of het leuk genoeg is voor een tweede date.

 

Tip 5: Zorg dat ze zich op haar gemak voelt

Door te snel, te ver te willen gaan tijdens die eerste date zet jij je date onder druk. Zij krijgt het gevoel dat je ergens op uit bent en daarmee creëer je stress.

Dit heeft onder andere te maken met een fundamenteel verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen staat veel eerder AAN. Wij zijn een lichtschakelaar die al snel op “go-time” staat. Vrouwen zijn een volumeknop die langzaam omhoog gedraaid moet worden. Kans is groot dat jij als man de interactie te veel een bepaalde richting op forceert. Feitelijk hebben we het nu over de kunst van het versieren en verleiden. Klik HIER om betreffend artikel hierover te lezen.

Hoe meer ontspannen een vrouw is hoe meer ruimte er ontstaat om jou positief spannend en aantrekkelijk te gaan vinden.

 

Tip 6: Het is een leuke date, geen verhoor.

Tijdens een verhoor zitten mensen recht tegenover elkaar. Dit is ongemakkelijk, confronterend en creëert een onprettige spanning. Als je ergens gaat zitten, probeer dan niet tegenover je date terecht te komen. Vermijd deze bekende verhoor/sollicitatiegespreks setting.

Probeer in plaats daarvan in een hoek van 90% ten opzichte van elkaar te zitten. Je bent dan niet gedwongen elkaar continue aan te kijken. Het is luchtig, ontspannen en speels, exact de energie die je tijdens een date wilt. Het maakt tip 7 ook makkelijkerlijker voor jou.

 

Tip 7: Afgestemd fysiek contact is cruciaal

Je hebt geen eerste date om te eindigen als haar beste vriend. Je bent aan het daten om te kijken of ze jouw vriendin kan worden.

Fysiek contact is daarbij cruciaal. Word bekwaam in het ontspannen, afgestemd aanraken van de ander. Een knuffel bij de eerste ontmoeting of afscheid. Haar arm even aanraken om een punt te maken in een gesprek. Een speelse duw tegen haar schouder wanneer je een grapje maakt. Kleine, subtiele aanrakingen, met nul seksuele ondertoon.

 

Tip 8: Wat te zeggen op een eerste date

De basis van een leuk gesprek is een combinatie van oprecht interesse in de ander gekoppeld aan het goed luisteren naar wat er gezegd wordt. Waarbij je tussendoor ook dingen over jezelf gaat vertellen. Zo ook bij die eerste date.

De vraag is niet, “wat moet ik zeggen op een eerste date?” of “hoe hou ik het gesprek gaande”. Het is geen corvee! Je hebt eerste dates om plezier te maken, je mag het zowaar leuk hebben.

Als jij niks leuks te bespreken of te delen hebt met haar, is er geen enkele reden om met die persoon op date te gaan. Uiterlijke kenmerken zijn nooit reden genoeg om iemand te daten. Wat wil je weten over die ander? Waar ben jij nieuwsgierig naar? Besteed aandacht aan wat ze zegt. Zorg er voor dat ze zich gehoord voelt. Onderwijl geef je ook dingen van jezelf bloot, anders wordt het weer een verhoor.

Vele onderzoeken hebben zijn hierover gedaan. Een mooie vind ik “Self-disclosure and Liking: A Meta-analytic Review” van Collins en Miller. Waarin ze onderschrijven dat open en eerlijke communicatie, het tonen van interesse in de ander, kan leiden tot een groter gevoel van verbondenheid tussen mensen.

 

Tip 9: Hoe eerste date afsluiten

Eindig de date op een hoogtepun. Onzekere mannen willen vaak alles uitmelken en zo lang mogelijk de date laten voortduren. Nergens voor nodig. Als het leuk, is het leuk, heb jij een goede indruk gemaakt en zal ze je weer willen zien. Durf die eerste date dan ook op een hoge, positieve noot af te sluiten, neem daar de leiding in. Gun haar te smachten naar meer.

Voor veel mensen is het dan een ding wie er betaalt. Hier heb ik een uitgebreid artikel over geschreven: Wie betaalt wat, de wetten van de moderne hoffelijkheid. Lang verhaal kort; de eerste date is kort en laagdrempelig, dus ook nier duur. Als je even naar de wc gaat, betaal en rond je daarna de date af. Die 15 euro voor twee koffie en twee appeltaarten kun je lijden. Als een vrouw hier tegen in verzet gaat betekent het over het algemeen dat ze jou een flapdrol vindt. Ze wil dan namelijk op geen enkele wijze bij jou in het krijt staan. #hint

 

Tip 10: Spreek niet meteen een vervolgdate af

Te vaak hoor ik dat mannen tijdens de eerste date al een vervolgdate afspreken. Dat is nergens voor nodig. Natuurlijk mag je best laten merken dat je het naar je zin hebt en dat je de interactie leuk vindt. Maar direct een vervolg date plannen komt wanhopig en claimerig over. Je mag best een beetje de spanning voeden. Dit betekent echter niet dat je quasi-mysterieus moet gaan doen of op de minuut drie dagen wachten voor je weer wat van je laat horen. Doe relaxed, doe normaal, vertrouw erop zat ze je weer zal willen zien. Laat het gebeuren.


 

Conclusie

Pas deze tools, tips en inzichten toe. Zorg dat de eerste date het begin wordt van iets moois en niet van het einde van jullie contact. Tenzij jij natuurlijk tijdens de date ontdekt hebt dat ze niet voor jou is. In dat geval: NEXT
Om die vrijheid te voelen moet je wel eerst een stuk beter worden met vrouwen. Verdiep je daarom eens in ons online traject.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!