fbpx

Ongeacht de activiteit, als je het te lang, te vaak, op dezelfde manier doet, treedt er sleur op. Zo ook in jouw relatie. Dit kan funest zijn, omdat als jij sleur ervaart de kans groot is dat zij hier ook onder leidt. We weten allemaal hoe verveling ons tot onverantwoorde activiteiten duwt (zie waarom gaan vrouwen vreemd). Belangrijk om een aantal tools te hebben om sleur en relationele verveling tegen te gaan en een leven lang het gewoon fijn te hebben samen. We beginnen met stap 1.

 

Stap 1 tegen sleur in relatie: Managing expectations

Als je denkt dat het getrouwd zijn of in een lange relatie zijn met een vrouw een woeste rollercoaster is van spannende hoogtepunten en wilde avonturen heb ik slecht nieuws voor je. Dat is het namelijk niet. Een relatie ga je niet aan voor het avontuur. Nou ja, eigenlijk wel, maar dan een ander soort avontuur.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Je hebt inderdaad het soort excitement die je voelt als je bij het uitgaan een leuke vrouw ontmoet die diezelfde nacht bij jou in bed belandt. Waar je schaamteloze wilde aapjes seks mee hebt. Waarbij elke volgende ontmoeting een op zichzelf staande verkenningstocht is omdat er steeds weer nieuwe kanten zijn aan haar om te ontdekken.

Daar staat tegenover het avontuur aangaan van het samenwonen met jouw vrouw, de moeder van je kinderen. Met wie je up’s en down’s van het leven deelt. Die jouw sterke en vele zwakke kanten kent en dagelijkse ondergaat. Wiens hand jij hebt vastgehouden bij de geboorte van jullie kind. Die al jouw “moves” onderhand wel kent en je echt niet meer bespringt als je thuiskomt van je werk.

Beiden zijn een avontuur, al is die eerste initieel net wat aantrekkelijker. De tweede vergt meer doorzettingsvermogen, prikkelt minder jouw dopamine systeem en doet het ook wat minder goed in de kroeg. Jij moet snappen dat om na 10 jaar huwelijk het wilde en woeste te ervaren je meer je best zult moeten doen. Waarbij je ook altijd bewust moet blijven wat dat huwelijk jullie samen allemaal heeft opgeleverd. Dit brengt ons bij stap 2 van het overwinnen van sleur in jouw relatie.


 

Stap 2 tegen sleur in relatie: Stel je kwetsbaar op

Er zijn een aantal redenen waarom het makkelijker is om met een nieuw persoon wilde aapjes seks te hebben. Al wil ik van deze kant ook gebruik maken om even nog extra duidelijk te maken dat sleur ook op andere vlakken speelt dan enkel “de seks”. Ik heb het er steeds over omdat ik een pervert ben en omdat ik hier van zowel mannen en vrouwen vaak klachten over krijg. Waarmee ik bedoel klachten in mijn rol als coach, over hun respectievelijke partners, dan wel seksleven

Een van de redenen die het zo makkelijk maken om “los” te gaan bij een nieuwe/random vrouw is het minder waarde hechten aan haar mening. Jullie kennen elkaar niet, hoeven niks van elkaar. Als jij het opwindend vindt dat zij obscure dingen bij jou doet met haar grote teen, dan zeg je dat tegen haar. Op geen enkele wijze hoeven jullie de schone schijn op te houden.

In lange relaties zie je juist het verschijnsel dat er steeds meer een drempel komt om bepaalde dingen te bespreken en te doen. Juist omdat je elkaar al zo lang en zo goed kent. Het boeit jou wat zij “ervan” vindt. Wat heel gezond en natuurlijk is, maar ook een obstakel als je het toelaat. Daarom zal jij je kwetsbaar moeten gaan opstellen en dat drempeltje wat je voelt gewoon beslechten.

Wat je dan gaat merken, is dat jouw geliefde dit goede voorbeeld zal volgen. Als jij je openstelt zal zij dit ook meer gaan doen. Misschien merk jij dan tot jouw grote verbazing dat het heerlijk vindt om haar grote teen deelgenoot te maken van jullie gedeelte liefde en passie. Wie had dat gedacht!

Daarbij zit kwetsbaarheid ook in verdieping en niet perse in het “nieuwe dingen” proberen. Verbetering is ook vaak het weghalen van ruis en meer tot de essentie komen. Echt verbinding te zoeken. Echt er samen te zijn.

Stel je kwetsbaar op, laat meer van jezelf zien. Durf uiting te geven wat je graag meer zou willen voelen, doen en ervaren in jullie relatie. Doe het ook meer, niet alleen over praten, zet ook die stap en je zult zien dat er dan al direct een proces op gang wordt gebracht. Stap 3 is de volgende afslag in dit proces. Uiteraard ook weer van cruciaal belang.


 

Stap 3 tegen sleur in relatie: Luister!

Een van de relationeel grootste killers is het spuien zonder te luisteren. Het klagen en over de schutting gooien van waar je mee zit, zonder daarbij je oortje goed open te doen en te luisteren wat zij te zeggen heeft. Het bekende verhaal van één mond en twee oren. Waarbij ik me dan meteen afvraag wat het dan betekent dat je twee handen en één piemel maar dat doet er nu even niet toen.

Jij zit ergens mee, sleur, daar wil je graag een verandering in. Waarschijnlijk projecteer je hierbij van alles op je vrouw/vriendin. Allemaal heel begrijpelijk en menselijk. MAAR, hoe is dit nu voor haar? Hoe ervaart zij dit? Welke rol vindt zij dat jij daarin speelt. Wat zou zij graag verandert/verbeterd/geëvolueerd willen zien. Gewoon ouderwets luisteren, doorvragen, het tot je door laten dringen en vooral je ego buiten de deur laten.

Volg het ongemak die je voelt en laat het een leidraad zijn voor de contexten die je moet gaan verkennen. Word je ergens ongemakkelijk van, dan moet je erop doorgaan en erover doorvragen. Hoe beter jij luistert, hoe beter jij je vrouw gaat snappen. Maar ook hoe beter zij bereid zal zijn naar jou luisteren en mee te gaan in jouw relaas. Al moet het “luisteren naar” natuurlijk nooit een machtsmiddel zijn om gehoorzaamheid mee af te dwingen. In de trant van, “ik heb naar jou geluisterd, doe nu wat IK zeg”. Maar als je dat niet snapt, dan wat je dit artikel niet aan het lezen.

Stap 3 is het gelijkwaardig maken van de interactie. Het goed snappen van elkaar. Om vandaaruit een gedeeld doel te vinden die jullie samen kunnen gaan nastreven. Wat ons bij Stap 4 brengt, potverdorie wat is dit een waterdicht verhaal.


 

 

Stap 4 tegen sleur in relatie: Verleg je focus

Het grootste probleem van problemen is dat ze de boel overnemen en gaan overheersen. Stel je hebt honger, hoe fantastisch de tentoonstelling of het concert ook is, jouw honger zal overheersen en de boel verpesten. Zo ook met relationele uitdagingen en issues. Wat je nodig hebt om je niet blind te staren op jouw onvrede is een ander, haalbaar nieuw doel. Een andere context om anti-sleurderig mee bezig te zijn. Waarmee je ook momentum opbouwt om sleur op andere gebieden te bestrijden.

Het nieuwe dingen samen doen zal jou helpen om ook op andere contexten de boel anders aan te pakken. Door nieuwe dingen te doen, je op nieuwe plekken te begeven zal je nieuwe dingen aan jezelf ontdekken. Je gaat op andere manieren naar jezelf kijken. Je schatje zal op andere manieren naar je kijken. Ze zal zichzelf in een ander daglicht zien. Jullie zullen samen nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe dingen hebben om te ondernemen en te bespreken. Kortom er zal van alles gaan veranderen.

Dat veranderen zal gegarandeerd ook naar andere gebieden uitbreiden. Gebieden waar jij, zij of jullie die sleur ervaren. Waardoor ook daar weer die transitie optreedt en poef, de zo gewenste verandering optreedt.

Dit alles kan alleen maar ontstaan als er die nieuwe input komt. Het is dan ook belangrijk om je niet blind te staren op het gebied waar het spaak loopt. Maar om verder te kijken en het breder te zoeken. Waarna je als vanzelf uitkomt bij de zo belangrijke laatste stap.


 

Stap 5 tegen sleur in relatie: Dit is jullie project

Het is eigenlijk net als bij afvallen. Het moment dat je de gewenste stap bereikt hebt, is het moment dat het echte werk pas echt gaat beginnen. Namelijk, het onderhouden en voeden van het gewenste niveau. Als je dan de teugels echter weer laat vieren ben je zo weer Dikkie Dik.

Zo ook met sleur in jouw relatie. Jullie hebben beiden ervaren dat er meer is. Dat het ander kan en dat dit ook nog eens heel erg fijn is. Nu is het zaak dit vast te houden en door te zetten. Aangezien jullie een team zijn samen weet je ook onderhand wel van jezelf en van elkaar waar een ieders sterke kant ligt. Op dat vlak zal jij je verantwoordelijkheid moeten nemen.


 

Conclusie

Vind manieren om te verdiepen, vernieuwen, op nog intensere wijze verbinding te vinden, nog meer van jezelf te laten zien binnen de context waarin dit jou makkelijker toekomt. Neem hier die leiding en verantwoordelijkheid is. Jouw geliefde doet dit binnen haar contexten en zo vullen jullie elkaar samen aan. Straks zal je de sleur nog gaan missen. Een luxeprobleem die ik jou van harte gun. Meer input over het hebben van een fantastische relatie? Kom naar onze Relatie Seminar!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!