fbpx

Hoe weet je of iemand je leuk vind? Ontdek wat de 16 belangrijkste wetenschappelijk onderbouwde signalen zijn. Waarmee vrouwen bewust en onbewust laten merken dat ze jou aantrekkelijk vinden. Hoe beter jij wordt in het leren herkennen van subtiele hints dat een vrouw je leuk vindt. Hoe zelfverzekerder jij de vervolg stappen kunt zetten. In dit artikel ontdek jij:

 • wat de 15 wetenschappelijk onderbouwde “ik vind je leuk” signalen zijn
 • Waarom het herkennen van deze signalen nog maar het begin is
 • Wat de stappener na zijn
 • Een video die het allemaal duidelijk uitlegt.

Meer dan 20 jaar ervaring hebben wij in dit online traject gestopt! Voor de man die bereid is in zichzelf te investeren.

Vind ze me leuk?

Communiceren is altijd tweerichtingsverkeer. Je zendt en je ontvangt signalen. Als je in een van die twee richtingen tekort schiet lijdt de communicatie daaronder. Wat je in jouw contact met vrouwen ziet, is het belang van sub-communicatie.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

Sub-communicatie is wat zich onder de oppervlakte afspeelt. Voorbij de bewuste afwegingen en keuze van mensen toont sub-communicatie wat de betrokken partijen Echt denken en voelen.

De tweerichting verkeer van communicatie is zo belangrijk, omdat een bepaalde mate van zelfverzekerde toegankelijkheid het voor de vrouw makkelijker maakt om haar interesse naar jou over te dragen. Dit leert de research van Montaya. Waaruit blijkt dat hoe groter de vermeende kans op afwijzing, hoe minder expliciet de afgegeven flirtsignaal. Klik op de link voor alles over zelfvertrouwen.

Les voor jou, is dat wanneer jij je positief, zelfverzekerd en in contact met je omgeving opstelt. Het voor de dame in kwestie makkelijker is haar interesse is jou te (sub)communiceren.

Zoek nooit naar één overduidelijk signaal

Kernwoord bij sub-communicatie en alle andere signalen die daarmee te maken hebben, is subtiliteit. Het zit hem nooit in één overduidelijke signaal. Jij bent altijd bezig de verschillende signalen te verzamelen en te interpreteren.

Als iemand bijvoorbeeld met gekruiste armen zit, kan een conclusie zijn dat ze zich afsluit voor haar omgeving. Het kan echter ook betekenen dat ze het gewoon koud heeft. Als ze echter en met gekruiste armen zit EN van je wegdraait EN kort antwoord geeft op je vragen. Dan is het niet onwaarschijnlijk dat ze geen interesse heeft in jou.

Hoe weet je of zij je leuk vindt test?

De test of zij je leuk vindt, door alle signalen te verzamelen en bij elkaar op te tellen. Hoe meer signalen je opvangt, hoe beter jij haar gedrag kunt interpreteren. Het mooie is dat voor om onbewuste signalen gaat. Onbewuste en daarom niet-gemanipuleerde signalen dat ze jou echt leuk vindt. Signalen die jij moet leren op te vangen. Hoe beter jij dit opvangt, hoe beter jij je op haar kunt afstemmen. Met als gevolg een fijnere, soepelere interactie. In tegenstelling tot de meeste mannen die een blok voor hun kop hebben en geen enkele teken opvangen van een vrouwe die geïnteresseerd is.

Signalen dat ze je leuk vindt

Misschien wel nog beter dan het passief kunnen herkennen van bepaalde signalen, is het antwoord hebben op de vraag “Waar vallen vrouwen op?“. Om met die tools vervolgens bewust en actief die aantrekkingskracht te creëren. Hierbij positieve signalen dat een vrouw jou ziet zitten. Van vrouwelijke lichaamstaal, tot oogcontact, tot andere signalen. Wetenschappelijk onderbouwt en wel.


1. Groomen

In de interactie met een vrouw is ‘grooming’ het eerste signaal wat jij wil zien. Grooming betekent verzorgen en uit zich op veel verschillende manieren. Het kan zijn dat ze haar haar achter haar oor doet, haar hand streelt of haar kleding goed doet. Let op: in de Hollywood romantische comedy crap gaat dit met veel bombarie. In het echt is het subtieler. Leer dit eerst herkennen bij andere stelletjes. Train jezelf hierin en je zult het sneller herkennen als je met een leuke vrouw bent. Denk aan:

 • Frunniken aan kleding
 • Haar goed doen
 • Rechter overeind staan (borst naar voren lippen getuit).

Ik kan niet genoeg benadrukken. Het is subtiel, maar zeker merkbaar! Jij voortaan ook nooit meer te twijfelen over wat je moet zeggen als je haar betrapt op “groomen”. Met onze gratis ebook met 225 openingszinnen voor alledag hoef jij nooit meer met je mond vol tanden te staan.

2. Investeren in de interactie

Je hebt net een leuke meid aangesproken en stelt haar wat vragen. Je bent immers nieuwsgierig of zij zo leuk is als dat ze eruit ziet. Het tweede signaal waar jij op moet letten is dat je haar interesse gewekt hebt. Hoe kun je dit merken? Simpel, ze vraagt ook iets aan jou. De investering in de interactie komt niet langer enkel van jouw kant. Zij draagt ook haar steentje bij:

 • Ze wil weten wie jij bent.
 • Hoe je heet.
 • Waar je vandaan komt.
 • Wat je in het leven doet.
 • Wie de vrienden zijn met wie je bent.
 • Ze vraagt door over de dingen die je zegt.
 • Maar ook, ze koopt bijvoorbeeld een drankje voor je.

Hoe gelijkwaardiger de interactie. Hoe minder jij de interactie moet “dragen”. Hoe meer ze jou wel ziet zitten.

3. Aanraken

Als een vrouw je moedwillig op willekeurige momenten aanraakt, zit je goed. Ik heb het dan over subtiele aanrakingen. Wat mij betreft een van de duidelijkste lichaamstaal signalen die een vrouw kan afgeven dat ze jou leuk vindt.

 • Ze komt dicht bij je staan
 • Hangt aan je schouder
 • Misschien geeft ze je een speelse tik
 • Ze raakt je even aan op je onderarm om een punt te maken

Elkaar aanraken is een uiting van intimiteit en betekent sowieso dat zij jou (een beetje) leuk vindt. Dat is de magie van lichaamstaal. Interessante sidenote: Onderzoek heeft uitgewezen, dat wanneer iemand op een fijn manier wordt aangeraakt, deze achteraf de interactie significant prettiger beoordeelt, dan wanneer er niet is aangeraakt. Als iemand bewust of onbewust dit ‘krachtige wapen inzet’, is dat sowieso een duidelijk signaal dat het goed gaat.

4. Hoek

Mensen gaan vaak behoedzaam een interactie aan, waarbij ze voor de veiligheid een wijde hoek aanhouden. Vergelijk het maar met schouder aan schouder met een wildevreemde in een lift staan. Wanneer een partij echter de hoek tussen hen verkleint tot minder dan 90 graden, betekent dit meestal dat er vertrouwen is opgebouwd en dat er – bewust of onbewust – een intiemere band ontstaat.

Om in de lift metafoor te blijven. Het zou hoogst ongemakkelijk worden wanneer je face-to-face in diezelfde drukke lift tegenover iemand staat.

5. Oogcontact

Als de vrouw oogcontact zoekt, of ze houdt langer jouw oogcontact vast, dat heb je een goede indruk gemaakt. Oogcontact maakt contact intiem en intens. Dat is ook de reden waarom veel mannen er moeite mee hebben. Het doet iets met je. Een zekere spanning wordt er door opgebouwd. Als je merkt dat zij bewust die spanning opzoekt en actief helpt op te bouwen, dan is dat een duidelijk signaal dat ze jou leuk vindt. Train jezelf dan ook om op ontspannen en positieve wijze de oogcontact vast te houden. Het helpt je meteen ook nog zelfverzekerder over te komen. De studie, getiteld “Dominance and sex differences in nonverbal responses to differential eye contact” ontdekte dat low-dominance mannen moeite hadden met oogcontact. Wees geen zwakke man.

oogcontact op een date

Onderzoek van Joan Keller laat zien dat stellen die onder het mom van ’tel hoe vaak de ander knippert’ elkaar aanstaarden. Deze de ander significant aantrekkelijker vonden en meer gevoelens van aantrekkingskracht ervaarden dan stellen die elkaar niet aanstaarden. Kortom, oogcontact werkt!

6. Voeten

Hoe verder een lichaamsdeel van de ogen verwijderd zijn, hoe authentieker de boodschap die ze uitdragen. Als iemand weg wil gaan, maar nog even noodgedwongen moet blijven zitten dan zul je al snel zien, dat zijn voeten al wel naar de uitgang wijzen. Omgekeerd geldt dit ook. Als een vrouw met haar voeten naar jou gericht is. Dit kan zittend aan tafel, maar ook staand in de kroeg. Dan is dat een duidelijk signaal dat ze je wel ziet zitten. Of in ieder geval weet je dat ze het leuk vindt om bij jou te zijn. Want ze wil voorlopig nog niet weg.

7. Polsen

Wat doet een hond als hij zich onderwerpt aan de roedelleider. Hij gaat op zijn rug liggen en laat zijn hals zien. Zijn meest kwetsbare gedeelte. Mensen doen onbewust exact hetzelfde. Hoe kwetsbaarder iemand zich naar jou durft op te stellen. Hoe meer diegene jou vertrouwt en zich op z’n gemak voelt. We gingen hier op in met punt 4 “Hoek”. De zijkant is minder kwetsbaar dan de voorkant. Vandaar dat hoe kleiner de hoek, hoe kwetsbaarder de situatie. Wat je alleen maar doet als het goed voelt en je iemand leuk vindt. Het tonen van de polsen behoort tot een van die andere lichaamstaal signalen. Je polsen zijn ook kwetsbaar en gevoelig. Dit laat je pas zien als je ontspannen bent. Dit is volledig onbewuste non-verbale communicatie, maar heel erg veel zeggend. Het kan wederom betekenen dat ze jou leuk vindt.

8. Bevestiging zoeken

Ongeacht de hoedanigheid, als je iemand mag vind je zijn of haar mening belangrijk. In ieder geval belangrijker, dan van een random persoon van de straat. Dit komt ook tot uiting in het gedrag van de vrouw in kwestie die al dan niet jou ziet zitten. Let daarbij op de volgende signalen:

 • Na het maken van een grap eerst kijken hoe jij reageert voor ze er zelf er ook om gaat lachen.
 • Haar mening subtiel aanpassen aan jouw mening. “Marvel is stom”, “Ja he, dat vind ik nou ook”.
 • Statements die ze maakt ontkrachten afhankelijk van hoe jij erop reageert.
  • Zij: “Ik ben zo een nerd, ben mega fan van Marvel”
  • Jij: “Marvel is nietszeggende CGI troep zonder ziel op richting”
  • Zij: “Ja dat is ook wel zo, kan er soms best van genieten”

Als een vrouw je leuk vindt zul je zien dat ze zichzelf vaker aan jou gaat aanpassen.

9. Heup en Evenwicht

Hoe minder iemand is ingesteld om meteen weg te kunnen lopen, hoe meer ontspannen diegene is. Vergelijk het met iemand die een spannende film kijkt en op het puntje van zijn stoel zit. Versus iemand die relaxed onderuitgezakt een goed boek aan het lezen is. In geval één, kun je direct opspringen en wegrennen, aanvallen, in ieder geval iets doen. Terwijl in het tweede geval opstaan al wat meer een opgave wordt. Wat ook prima is, aangezien je de tijd hebt en er geen gevaar is.

Een vrouwelijke lichaamstaal signaal dat ze jou leuk vindt, is dat ze “in” haar heupen hangt. Dus dat haar gewicht meer op een been leunt. Vaak gecombineerd met het kruisen van de benen. Wat je dan niet moet verwarren met een “gesloten lichaamsthouding“. Het is een uiting van ontspannenheid en dat ze zich goed voelt bij jou. Een goed teken kortom.

10. Waar ze naar kijkt

Als je jouw gesprekspartner erop betrapt dat ze naar je lippen kijkt, dan weet je er iets moois aan het ontstaan is tussen jullie. In het kader van onbewuste signalen, kijken we vaak naar hetgeen waar we in ons hoofd mee bezig zijn. Als ze naar jouw lippen kijkt, is ze in haar hoofd met zoenen en intimiteiten bezig. Dat zijn gedachten die je alleen hebt naar mensen tot wie jij je aangetrokken voelt.

11. Toegankelijkheid

De meeste vrouwen zijn heel slecht in het echt versieren van een man. Waar ze goed in zijn, is zich toegankelijk op te stellen in de hoop dat die aantrekkelijke man zijn moves maakt. Signalen dat een vrouw zich toegankelijk naar je opstelt zijn:

 • Afzondering van haar groep, om jou de kans te geven haar aan te spreken.
 • Ze komt steeds dichter bij jou in de buurt staan.
 • Als jij naar de wc gaat kom je haar toevallig op de trap tegen.
 • Ze staat naast de deur van de mannen WC.

Wanneer een vrouw het voor jou makkelijker maakt is dat wederom een zeer goed teken.

12. De juiste glimlach

Een volgende in de categorie lichaamstaal signale in de glimlach. Niet elke glimlach is hetzelfde. Je hebt zenuwachtige varianten, onderwerpende, neerbuigende. Glimlachen komen in vele vormen en maten. Let op het feit of ze haar tanden ontbloot en een ontspannen, wijde glimlach tentoonspreid. Dit is wederom een uiting van ontspannenheid en dat ze jou leuk vindt.

13. Pupillen

Pupillen kunnen variëren in diameter. Alles tussen de 2 en 9 millimeter is normaal en allerlei factoren zijn van invloed op die diameter. Een belangrijke factor is het object waar naar gekeken wordt. Als mensen naar iets moois, fijns en aantrekkelijks kijken zie je dat hun pupillen groter worden. Terwijl als naar iets engs gekeken wordt de pupillen zich vernauwen. Kijkt een vrouw jou aan met grote pupillen, ook wel puppy ogen genoemd, dan ben je goed bezig. Dit wordt onderschreven is de 2008 studie, The Pupillary System Reflects Degrees of Emotional Arousal uit van oa R.L. Lang.

14. Taalgebruik

De studie ‘Gender and Language Use in Computer-Mediated Communication: Bringing Familiar Baggage to the New Frontier‘ van Susan Herring heeft aangetoond dat vrouwen eerder geneigd zijn om positievere taal te gebruiken en meer complimenten te geven wanneer ze zich tot iemand aangetrokken voelen. Nog eentje voor op je lijst om goed op te letten.

15. Spraaktempo

Een studie ‘Speech Rate as a Cue of Attraction: A Measurement of Speech Rate and an Indicator of Interest; van Susan Sprecher and Diane Felmlee uit 1989 heeft aangetoond dat vrouwen geneigd zijn om hun spraaktempo te verhogen wanneer ze zich tot iemand aangetrokken voelen. Dit kan uiteraard ook een uiting van opwinding, waardoor je sneller gaat praten. Wat ook gebeurt wanneer je boos bent op iemand. Het blijft echter een interessant signaal dat aanduidt dat een meisje je leuk vindt.


Wanneer weet je zeker dat ze jou leuk vindt?

Nogmaals, wat betekent het feit dat jij één van bovenstaande signalen opvangt nou eigenlijk Dat ze de moeder van jouw nageslacht wil worden. Dat zou jou tot in je kern wil leren kennen? Hoe interpreteer je bovenstaande signalen? Heel simpel, jij gaat op zoek naar “chunks“. Een chunk is een pakket van signalen met dezelfde boodschap.

Een signaal zegt nog niks. Zodra je echter drie of vier signalen opvangt, weet je dat de vrouw je leuk vindt en dat jij waarschijnlijk indruk gemaakt hebt. Hoe beter je wordt in het herkennen van de signalen. Hoe sneller je chunks herkent. Hoe meer inzicht jij krijgt in de interactie en wanneer vrouw jou leuk vinden. Hoe beter je wordt in het vrouwen versieren en hoe meer jij een aantrekkelijke man wordt.

Wat wil ze nou van mij? Het gevaar van wachten

Aan de ene kant is het herkennen van de “vindt ze me leuk signalen” is natuurlijk leuk en handig. Aan de andere kant schuilt echter ook een gevaar. Teveel op zoek naar signalen of een vrouw je leuk vindt maakt jou afwachtend.

Je wordt reactief, altijd wachten naar de ander signalen voordat je afstapt op de vrouw die jij leuk vindt. Zeker met onze gratis 225 openingszinnen voor alledag beschik jij nu over de benodigde gereedschap om veel stappen te kunnen zetten. Niet wachten dus jij!

De focus moet eigenlijk niet liggen op de signalen. Ze kunnen je helpen om te weten waar je aan toe bent. Máár, de vraag is hoe jij ervoor zorgt dat ze jou leuk gaat vinden. Jij moet stappen zetten in het vrouwen versieren. Jij hebt het roer van jouw leven in de hand. Als je afwacht tot vrouwen flirtsignalen gaan geven maak je jezelf afhankelijk. Dit is alpha man onwaardig. Wel is het handig te weten wat de flirtsignalen zijn die vrouwen uitzenden als je eenmaal met ze in gesprek bent. Je kunt dan de ’temperatuur’ van het gesprek meten en weet wanneer jij de volgende stap kunt/moet zetten.

tegel met tekst initieer of masturbeer

Jij bent een man en waarschijnlijk nog een MasterFlirter ook… Mannen initieren! We roepen wel eens: ‘Initieër of Masturbeer’. Aan de slag! Jouw beurt!! 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!