fbpx

Lees verder en ontdek wat de top 13 belangrijkste signalen zijn die een vrouw bewust en onbewust afgeeft als zij jou ziet zitten. Hoe beter jij antwoord kunt geven op de vraag, “vind ze me leuk?”, hoe makkelijker het voor jou zal zijn om de juiste vervolgstappen te zetten. Al ga jij in dit artikel ook ontdekken dat er nog een tweede laag van belang is. Liever een video? Scroll dan naar onderaan de pagina.

 

Hoe weet je of zij je leuk vindt?

Communiceren is altijd tweerichtingsverkeer. Je zendt en je ontvangt signalen. Als je in een van die twee richtingen tekort schiet lijdt de communicatie daaronder. Nog belangrijker dan communicatie is sub-communicatie. Sub-communicatie is wat zich onder de oppervlakte afspeelt. Voorbij de bewuste afwegingen en keuze van mensen toont sub-communicatie wat de betrokken partijen Echt denken. Als jij nu al vermoedt dat je in de friendzone zit. Verdiep je dan even hoe je in 4 stappen uit de friendzone komt.

 

Signalen dat ze je leuk vindt

De signalen waar dit artikel over gaat behoren voornamelijk tot die laatste categorie. Onbewuste en daarom niet-gemanipuleerde signalen van interesse in jou. Signalen die jij moet leren op te vangen. Om zo een betere inschatting te krijgen van hoe zij op dat moment naar jou kijkt. Hoe beter jij dit opvangt, hoe beter jij je op haar kunt afstemmen. Hoe soepeler dus de interactie zal. Waardoor ongeacht jouw “doel” alles fijner zal lopen tussen jullie.

Nog beter dan het kunnen herkennen van bepaalde signalen, is antwoord te hebben op de vraag “Waar vallen vrouwen op?“. Om vervolgens bewust en actief die aantrekkingskracht van haar tot jou te creëren.

 

1. Groomen

In de interactie met een vrouw is ‘grooming’ het eerste signaal wat jij wil zien. Grooming betekent verzorgen en uit zich op veel verschillende manieren. Het kan zijn dat ze haar haar achter haar oor doet, haar hand streelt of haar kleding goed doet. Let op: in de Hollywood romantische comedy crap gaat dit met veel bombarie. In het echt is het subtieler. Leer dit eerst herkennen bij andere stelletjes. Train jezelf hierin en je zult het sneller herkennen als je met een leuke vrouw bent. Denk aan:

 • Frunniken aan kleding
 • Haar goed doen
 • Rechter overeind staan (borst naar voren lippen getuit).

Ik kan niet genoeg benadrukken. Het is subtiel, maar zeker merkbaar! Jij voortaan ook nooit meer te twijfelen over wat je moet zeggen als je haar betrapt op “groomen”. Met onze gratis ebook met 225 openingszinnen voor alledag hoef jij nooit meer met je mond vol tanden te staan.

 

2. Investeren in de interactie

Je hebt net een leuke meid aangesproken en stelt haar wat vragen. Je bent immers nieuwsgierig of zij zo leuk is als ze eruit ziet. Het tweede signaal waar jij op moet letten is dat je haar interesse gewekt hebt. Hoe kun je dit merken? Simpel, ze vraagt ook iets aan jou. De investering in de interactie komt niet langer van jouw kant. Zij draagt ook haar steentje bij.

 • Ze wil weten wie jij bent.
 • Hoe je heet.
 • Waar je vandaan komt.
 • Wat je in het leven doet.
 • Wie de vrienden zijn met wie je bent.
 • Ze vraagt door over de dingen die je zegt.
 • Maar ook, ze koopt bijvoorbeeld een drankje voor je.

Hoe gelijkwaardiger de interactie. Hoe minder jij de interactie moet “dragen”. Hoe meer ze jou wel ziet zitten.

 

3. Aanraken

Als een vrouw je moedwillig aanraakt, zit je goed. En dan heb ik het niet over de ‘bitch slap across the face.’ Ik heb het over subtiele positieve aanrakingen.

 • Ze komt dicht bij je staan
 • Hangt aan je schouder
 • Misschien slaat ze je wel, maar dan op een speelse manier
 • Tikt je even aan op je onderarm om een punt te maken

Elkaar aanraken is een uiting van intimiteit en betekent sowieso dat zij jou (een beetje) leuk vindt. Dat is de magie van lichaamstaal.

 

4. Hoek

In het begin van de interactie houden mensen een grote hoek ten opzichte van elkaar. Dit is veiliger. Ze gaan niet gelijk tegenover elkaar staan, maar bijvoorbeeld in een hoek van 90 graden. Verkleint zij de hoek, dan vertrouwt ze jou. Ze brengt meer intimiteit in de interactie. Bewust dan wel onbewust.

 

5. Oogcontact

Ze houdt langer jouw oogcontact vast. Of tijdens de interactie, of als jullie blikken elkaar toevallig kruisen. Oogcontact is een intiem en intens iets. Dat is ook de reden waarom veel mannen er moeite mee hebben. Het doet iets met je. Een zekere spanning wordt er door opgebouwd. Als je merkt dat zij bewust die spanning opzoekt en actief helpt op te bouwen, dan is dat een duidelijk signaal dat ze jou leuk vindt. Train jezelf dan ook om op ontspannen en positieve wijze de oogcontact vast te houden. Je komt er meteen ook nog zelfverzekerder door over.

 

6. Voeten

Hoe verder een lichaamsdeel van de ogen verwijderd zijn, hoe authentieker de boodschap die ze uitdragen. Als iemand weg wil gaan, maar nog even noodgedwongen moet blijven zitten dan zul je al snel zien, dat zijn voeten al wel naar de uitgang wijzen. Omgekeerd geldt dit ook. Als een vrouw met haar voeten naar jou gericht is. Dit kan zittend aan tafel, maar ook staand in de kroeg. Dan is dat een duidelijk signaal dat ze je wel ziet zitten. Of in ieder geval weet je dat ze het leuk vindt om bij jou te zijn. Want ze wil voorlopig nog niet weg.

 

7. Polsen

Wat doet een hond als hij zich onderwerpt aan de roedelleider. Hij gaat op zijn rug liggen en laat zijn hals zien. Zijn meest kwetsbare gedeelte. Mensen doen onbewust exact hetzelfde. Hoe kwetsbaarder iemand zich naar jou durft op te stellen. Hoe meer diegene jou vertrouwt. We gaan dit al met punt 4 “Hoek”. De zijkant is minder kwetsbaar dan de voorkant. Vandaar dat hoe kleiner de hoek, hoe kwetsbaarder de situatie. Wat je alleen maar doet als het goed voelt. Polsen zijn ook kwetsbaar en gevoelig. Dit laat je pas zien als je ontspannen bent. Dit is volledig onbewuste non-verbale communicatie, maar heel erg veel zeggend.

 

8. Bevestiging zoekend

Ongeacht de hoedanigheid, als je iemand mag vind je zijn of haar mening belangrijk. In ieder geval belangrijker, dan van een random persoon van de straat. Dit komt ook tot uiting in het gedrag van de vrouw in kwestie die al dan niet jou ziet zitten. Mogelijke signalen zijn:

 • Na het maken van een grap eerst kijken hoe jij reageert voor ze er zelf ook om gaat lachen.
 • Haar mening subtiel aanpassen aan jouw mening.
 • Statements die ze maakt ontkrachten afhankelijk van hoe jij erop reageert.

 

9. Heup en Evenwicht

Hoe minder iemand is ingesteld om meteen weg te kunnen lopen, hoe meer ontspannen diegene is. Vergelijk het met iemand die een spannende film kijkt en op het puntje van zijn stoel zit. Versus iemand die relaxed onderuitgezakt een goed boek aan het lezen is. In geval één, kun je direct opspringen en wegrennen, aanvallen, in ieder geval iets doen. Terwijl in het tweede geval opstaan al wat meer een opgave wordt. Wat ook prima is, aangezien je de tijd hebt en er geen gevaar is. Een fysiek signaal bij mensen en helemaal bij vrouwen, is de mate waarop ze “in” haar heupen hangt. Dus dat haar gewicht meer op een been leunt. Vaak gecombineerd met het kruisen van de benen. Wat je dan weer niet moet verwarren met “gesloten lichaamsthouding“. Het is een uiting van ontspannenheid en dat ze zich goed voelt bij jou.

 

10. Waar ze naar kijkt

Als je jouw gesprekspartner erop betrapt dat ze naar je lippen kijkt, dan weet je er iets moois aan het ontstaan is tussen jullie. In het kader van onbewuste signalen, kijken we vaak naar hetgeen waar we in ons hoofd mee bezig zijn. Als ze naar jouw lippen kijkt, is ze in haar hoofd met zoenen en intimiteiten bezig. Dat zijn gedachten die je alleen hebt naar mensen tot wie jij je aangetrokken voelt.

 

11. Toegankelijkheid

De meeste vrouwen zijn heel slecht in het echt versieren van een man. Waar ze goed in zijn, is zich toegankelijk op te stellen in de hoop dat die aantrekkelijke man zijn moves maakt. Signalen dat een vrouw zich toegankelijk naar je opstelt zijn:

 • Afzondering van haar groep, om jou de kans te geven haar aan te spreken.
 • Ze komt steeds bij jou in de buurt staan.
 • Als jij naar de wc gaat kom je haar toevallig op de trap tegen.
 • Ze staat naast de deur van de mannen WC.

 

12. De juiste glimlach

Niet elke glimlach is hetzelfde. Je hebt zenuwachtige varianten, onderwerpende, neerbuigende. Glimlachen komen in vele vormen en maten. Let op het feit of ze haar tanden ontbloot en een ontspannen, wijde glimlach tentoonspreid. Dit is wederom een uiting van ontspannenheid en het tot jou aangetrokken zijn.

 

13. Pupillen

Pupillen kunnen variëren in diameter. Alles tussen de 2 en 9 millimeter is normaal en allerlei factoren zijn van invloed op die diameter. Een belangrijke factor is het object waar naar gekeken wordt. Als mensen naar iets moois, fijns en aantrekkelijks kijken zie je dat hun pupillen zich ontspannen en wijder worden. Terwijl als naar iets engs gekeken wordt de pupillen zich vernauwen. Kijkt een vrouw jou aan met grote pupillen, ook wel puppy ogen genoemd, dan ben je goed bezig.

 

Wanneer weet je het zeker?

Betekent het feit dat jij één van bovenstaande signalen opvangt, automatisch dat ze de moeder van jouw nageslacht wil worden? Hoe interpreteer je bovenstaande signalen? Heel simpel, jij gaat op zoek naar “chunks“. Een chunk is een pakket van signalen met dezelfde boodschap.

Een signaal zegt nog niks. Zodra je echter drie of vier signalen opvangt, weet je dat je goed zit. Hoe beter je wordt in het herkennen van de signalen. Hoe sneller je chunks herkent. Hoe meer inzicht jij krijgt in de interactie en in het proces waar jij en jouw lieftallige gesprekspartner samen inzetten. Hoe beter je wordt in het vrouwen versieren.

Ook ga je beter snappen wat haar, “nee” betekent. In tegenstelling tot wat #MeToo doet vermoeden is een “nee” echt niet altijd “nee”. Vaak wel en dat hoor je te respecteren. Maar vaak genoeg ook niet.

Het gevaar van wachten

Het herkennen van de “vindt ze me leuk signalen” is natuurlijk leuk En handig. Er schuilt echter ook een gevaar. Teveel op zoek gaan naar de juiste signalen maakt jou afwachtend. Je wordt reactief en wacht bijna op “toestemming” in de vorm van positieve signalen voor je stappen zet. Zeker met onze gratis 225 openingszinnen voor alledag beschik jij nu over de benodigde gereedschap om veel stappen te kunnen zetten. Niet wachten dus jij!

De focus moet eigenlijk niet liggen op de signalen. Ze kunnen je helpen om te weten waar je aan toe bent. Máár, de vraag is hoe jij ervoor zorgt dat ze jou leuk gaat vinden. Jij moet stappen zetten in het vrouwen versieren. Jij hebt het roer van jouw leven in de hand. Als je afwacht tot vrouwen flirtsignalen gaan geven maak je jezelf afhankelijk. Dit is alpha man onwaardig. Wel is het handig te weten wat de flirtsignalen zijn die vrouwen uitzenden als je eenmaal met ze in gesprek bent. Je kunt dan de ‘temperatuur’ van het gesprek meten en weet wanneer jij de volgende stap kunt/moet zetten.

tegel met tekst initieer of masturbeer

Jij bent een man en waarschijnlijk nog een MasterFlirter ook… Mannen initieren! We roepen wel eens: ‘Initieër of Masturbeer’. Aan de slag! Jouw beurt!! Twee dingen waar je sowieso direct al mee aan de slag kunt:

 

Vervolgstap voor jou

 

Spreekt bovenstaande jou aan? Wil je nu doorpakken? Lees dan ons boek en bekijk de uitgebreide bijgeleverde videocursus. HET Nederlandstalige boek over vrouwen versieren. 30.000 mannen zijn jou voor geweest. Bomvol tools, technieken en inzichten voor (nog) meer succes met vrouwen. Uiteraard met een 100% tevredenheidsgarantie. Klik HIER om er meer over te lezen.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.