fbpx

Wie betaalt wat? Lees verder en ontdek hoe je bij het daten weet, wie, wat, wanneer betaalt. En waarom het snappen van deze dynamiek jou zal helpen, leukere vrouwen te versieren.

Wie betaalt wat

Ongeacht waar jij nu staat in jouw reis naar succes met vrouwen. Ongeacht wat jouw streven is en waar jij uiteindelijk uit wil komen. Het gaat gegarandeerd gebeuren dat jij jezelf een-op-een vindt, met leuke dames in horeca etablissementen. Om vervolgens te ontdekken dat die cappuccino’s en citroen-meringue taarten niet zichzelf gaan betalen. Wie betaalt wat?

De eeuwen oude vraag is dan ook: ‘Wie betaald wat?’, op dit soort momenten en situaties.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

Nou is het beantwoorden van alleen die vraag niet voldoende. Je zit hier bij MasterFlirt en dus wil jij meer diepgang en inzicht krijgen. Dat is ook exact wat dit artikel jou gaat opleveren.

 • We verkennen de psychologie van de galaplicht.
 • De sub-communicatie van de gier.
 • De anticiperende, zelfverzekerde gedragingen van een MasterFlirter met geld en daten (niet prostitutie gerelateerd).

Hoe ging dat nou?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is de oorspronkelijke dynamiek op het gebied van daten en geld? Om dit te snappen gaan we vele jaren terug in de tijd. Naar een onschuldige, fatsoenlijke periode. Toen mannen nog hoge hoeden droegen en blote enkels de erotische fantasieën waren van jonge jongens. Die zich daar dan echter niet op aftrokken, want dat mocht niet van God en je werd er blind van.

wie betaalde vroeger

Sexy enkels

Uitvergroot en misschien onnodig versimpeld zien we dan een dame en een heer, samen genieten van een momentje samen. Uiteraard op een goed verlichte, keurige, openbare plek. Voor een buitenstaander lijkt het alsof ze de huidige stand van zaken in Nederlands-Indië aan het bespreken zijn en de ongekende wonderen van het elektrische licht. Keurige gespreksonderwerpen voor keurige mensen. Echter, deze ogenschijnlijk façade weerhoudt haar er niet van om wel heel intensief met haar thee-lepeltje te spelen. Terwijl als hij het puntje van zijn snor nog strakker zou draaien hij er een wapenvergunning voor zal moeten aanvragen. Er hangt iets in de lucht.

Maar dan

Als de rekening daarna komt gaat zij naar de damesretirade, om haar neus te poederen. Wat niks te maken heeft met het nakken van een lijntje pep. Het behelst het letterlijk poederen van de neus. Waarna de heer als voorschot op het op zich nemen van de financiële kostenpost die ‘vrouw’ heet, (ergo het huwelijk), de rekening betaalt.

Passé

Bovenstaande is tegenwoordig natuurlijk allang niet meer van deze tijd. Toch zal, in het kader van, wie betaalt wat, het alsnog vaak de man zijn die betaalt. Waarom? Lees verder!

Waarom bovenstaande verhaal niet meer klopt heeft heel erg te maken met de veranderde financiële positie van de vrouw. Vrouwen werken gewoon tegenwoordig. Sterker nog, tot iets van hun 32ste verdienen vrouwen in gelijke functies zelfs meer dan mannen.

golddigger

Goede vrouwen

Er van uitgaande dat jij jezelf het juiste soort vrouwen gunt is er dus geen enkele financiële redenen om niet gewoon de rekening te splitten. Of zoals de Amerikanen zeggen,  ’to go dutch’. Toch is het allemaal niet zo simpel.

Het begint allemaal met het zijn van een MasterFlirter. Wat doet een MasterFlirter, die initieert. Die zet stappen en spreekt vrouwen aan. Dit creëert succes. Die gaat niet op z’n dikke reet zitten te wachten tot een vrouw hem uitvraagt (hint: dat gebeurt namelijk niet). Hij handelt zijn shit en regelt het zelf.

Hij die uitnodigt…

Wat gebeurt er dan dus als jij iemand mee uitvraagt? Exact, dan trakteer jij! Zo simpel is het. Zeker als je elkaar nog niet kent, dan is dat de dynamiek. Het wordt dan ook meteen interessant.

Wánt, wat nu als ik zeg dat een vrouw, soms helemaal niet wil dat jij betaalt?! Jazeker, die bestaan en dat gebeurt! Laten we die afslag eens nemen, want het helpt ons de dynamiek van het daten Nog beter te begrijpen. De context die je begrijpt is de context die je domineert.

galaplicht

De Galaplicht

In de studentenwereld bestaat er een fenomeen genaamd galaplicht. Het is half een geintje, half serieus. Men doet er graag interessant over. Maar wat is Galaplicht nou eigenlijk? Grof gezegd, is Galaplicht, de ‘plicht’ van een dame, om seks te hebben met de man die haar naar het gala heeft meegenomen. ‘Waar zijn dit soort Gala’s Tom en hoe kom ik daar binnen??!’ Easy tiger, hold your horses!

Verplicht!

Het idee hierachter is dat de man dan én haar kaartje én de activiteiten heeft betaald die daar vaak aan voorafgaan. En hij heeft zich als een heer de hele avond en nacht over haar ontfermd. Het enige wat daar voor haar dan daar tegenover staat is dan dat ze seks met hem ‘moet’ hebben. Ergo, galaPlicht.

Dit klinkt als prostitutie, maar ligt natuurlijk veel genuanceerder. Als vrouw zijnde zorg je natuurlijk er wel voor zorgt dat je een leuke date uitkiest. En galaplicht is meer een mythe dan een juridisch bindende uitspraak. Dit in tegenstelling tot de mythes over de vrouwenemancipatie.

En jij dan?

Dit brengt ons echter weer terug bij jou. Jij staat op het punt om een eerste random date hebben met de yoga instructrice waar je mee aan de praat geraakt was bij de biologische slow-juice graszaadstand op de markt.

Wil deze dame een gevoel van Gala-plicht hebben? Neen, natuurlijk niet! Deze dame kent jou niet. Heeft voor zichzelf nog helemaal niet bedacht wat ze met/van jou wil. Haar emotionele volumeknop staat op een fluisterzachte drie. Zij wil nog niks bij jou in het krijt staan. Daarom moet je ook nooit cadeau’s voor je date kopen.

belangrijk inzicht

Een belangrijk inzicht

Dus nog voor we het gaan hebben over wie wat betaalt. Jij moet deze dynamiek snappen en als eerste date iets laagdrempeligs gaan doen.

Dit lijkt klein, maar het is huge. Als jij dit element van het daten niet inziet, snapt en er goed mee omgaat val je door de mand als een onervaren kneus.

En potverdorie, wat ben ik vaak door die mand gevallen. Random meid mee uitvragen om samen uitgebreid en duur te gaan uiteten. Random meid meenemen naar een tof concert. Random meid een kettinkje met haar sterrenbeeld cadeau geven op onze eerste date.(Dat was de eerste date van mijn leven, laat me gewoon!)

Stap 1 als test

Stap 1 in het beantwoorden van de van de vraag ‘Wie betaalt wat?’. Is dus heel erg bewust te kijken naar wat we überhaupt gaan doen en wat er dus end-of-the-line betaald moet gaan worden.

Dit is ook een goede test om zelf te ontdekken wat voor vlees je in de kuip hebt. De juiste vrouw zit er dus niet op te wachten om bij een random dude in het krijt te staan. Als een vrouw echter geen moeite heeft om bij jou in het krijt te staan, dan kan dit een goede indicatie zijn voor een gebrek aan ‘gelijkwaardigheid’ in jullie contact. Het zou zomaar kunnen betekenen dat zij het helemaal niet erg vind om ‘mannen te gebruiken’. Gold-digger is een groot woord, maar kijk goed uit met deze dame.

Ben jij er zo eentje?

Daarmee komen we als vanzelf bij het volgende punt. Mannen die zeiken dat ze altijd door vrouwen gebruikt worden. Ik heb het zelf ook gedaan, we zijn allemaal wel eens zwak. Maar even mano emano, kerel, haal het zand uit je vagina, kom in contact met jouw mannelijke energie en hou op met zeiken.

Niemand maakt gebruik van jou. Je laat je gebruiken. In de hoop er iets voor terug te krijgen geef je teveel. Vervolgens krijg je er niks voor terug en ga je janken ‘Dat je altijd door vrouwen gebruikt wordt, #hetzijnallemaalkuthoeren’. We kennen allemaal dat soort mannen. Laten we onze eigen lat hoger leggen. Communiceer grenzen, dat is de enige manier om respect van een vrouw te krijgen. Ik wil er niks meer over zeggen.

Ok, dus goede vrouwen willen niet dat je grote bedragen voor haar betaalt. Het snappen hiervan geeft aan dat jij vrouwen een beetje begrijpt, wat jou weer aantrekkelijker maakt.

wie betaalt

Gast, vertel nou, wie betaalt wat?!

Hoe zit het nu met het eigenlijk betalen. Wie betaald wat?! Daar begonnen we mee.

Het is heel simpel. In het begin van het dating-proces betaal jij. Die eerste dates zijn om bovenstaande redenen klein. Niks aan de hand dus. Een kopje thee en een wortelnoten taartje. In deze fase van het daten ligt de bal bij jou. Dit geldt ook wel voor date twee wat mij betreft. Later verschuift dat evenwicht, hierover straks meer.

Concreet in de praktijk

Hoe reken je dan af? Een echte MasterFlirter wacht niet met betalen tot hij weggaat en de ober om een rekening vraagt. Een MasterFlirter betaalt de rekening onopvallend nadat hij even naar de wc is geweest en doet daar verder niet moeilijk over. Je voorkomt zo geklooi en domme situaties.

Signalen, signalen

Als nu blijkt dat de dame in kwestie vol gaat protesteren en er op stáát dat zij ook de helft betaalt dan kan dit twee dingen betekenen. Ieder met dezelfde uitkomt. Optie één, ze is een hardcore feminist, dus wegwezen. Optie twee, ze mag jou echt niet en wil op geen enkele wijze bij jou in het krijt staan, dus ook weer, wegwezen.

Een verandering

Zo rond date twee á drie verandert de dynamiek met betrekking tot de vraag ‘Wie betaalt wat?’. In die twee, drie dates heeft zij genoeg input gekregen met betrekking tot jou. Ze zou nu onderhand moeten weten of ze jou een beetje ziet zitten. Het is dan ook helemaal niet raar om dan meer initiatief van haar kant te gaan verwachten. Als het een fatsoenlijke dame is, zal ze zo af en toe aanbieden om ook eens wat te betalen.

gier

De way of the gier

Doe mij dan een plezier. Ga niet bij een date samen een stapeltje kleingeld op tafel leggen, netjes ieder de helft. Ga ook niet de serveerster vragen het mogelijk is om de 63 euro van de onbeperkt sushi voor twee, plus vier witte wijn in twee keer kunt pinnen. Doe het gewoon om de beurt. Deze keer betaal jij alles en de volgende keer betaalt zij. Trust me, dat komt vanzelf helemaal goed.

[su_box title=”Concluderend” radius=”9″]Gun het die leuke dame om het gevoel te hebben lekker verwend en in de watten gelegd te worden. De juiste vrouw is dat gewoon waard, ongeacht nog wat de rest van de nacht, avond, ochtend en misschien zelfs wel middag voor jullie in petto heeft. (zucht, to be twenty again).[/su_box]

Dus, ten overvloede nog even samenvattend:

 • Snap dat de juiste vrouw in het begin nog niet bij jou in het krijt wil staan.
 • Betaal de eerste paar kleine dates.
 • Laat op natuurlijk wijze daarna een evenwicht ontstaan.
 • Ja we zijn geëmancipeerd. Maar dat is uiteindelijk allemaal gelul, want een echte vrouw vindt het heerlijk om liefdevol en zonder verwachtingen verwend te worden door een echte alpha man.
 • Verdiep je in wat mannelijkheid nou echt is.

That’s your cue mister! Action time!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!