fbpx

In dit uitgebreide artikel ontdek jij alles wat je moet weten over waarom vrouwen jou afwijzen. Hoe jij omgaat met jouw angst voor afwijzingen. Krijg jij tools in het omgaan met de onvermijdelijk afwijzingen. Maar nog belangrijker je leert hoe je afwijzingen voorstaan kunt voorkomen.

AFGEWEZEN WORDEN DOOR EEN VROUW

“Ik heb al een vriend”, “je bent mijn type niet”, “ik ken je amper”, “waarom spreek je mij aan?”, “nee, ik heb geen euro, flikker op”. We hebben het allemaal wel eens ervaren. Maar, wat is dat nou eigenlijk, afgewezen worden door een vrouw? Houdt dat in dat zij niet geïnteresseerd is in jouw super dansmoves? Of is dat omdat zij jou als mens niet ziet staan? Een ding is zeker, als jij je bezig houdt met vrouwen aanspreken ontkomt je er niet aan. Goed worden in het vrouwen versieren impliceert geregeld afgewezen worden.

Wat het niet is

Er is een enorm verschil tussen afgewezen worden in de kroeg, discotheek, festival of in de supermarkt. Versus afgewezen worden door een vrouw binnen een relatie. De eerste paar zijn jammer, maar zouden niet een enorme impact op je leven hoeven te hebben. Daartegenover staat de afwijzing die je als man en als mens tot op het bot raakt. Ik heb het hier over de categorie scheiden, 10+ jaar relatie naar de knoppen, huis verkopen, die shit. Dat is gelukkig niet waar dit artikel over gaat.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

Afgewezen worden

De ‘afgewezen worden door een vrouw’ waar we het in dit artikel over gaan hebben is in een lichtere categorie. Voor het gemak scheppen we ze allemaal even op een grote bult en maken we er de ‘afwezen worden door een vrouw in de kroeg’ van. We kennen allemaal de situatie. Je ziet een vrouw waarvan je denkt, die is leuk, en je stapt er op af. Om vervolgens echt nul reactie van haar terug te krijgen. Nog geen vriendelijke glimlach. Magere Hein lijkt plotseling een joviale vent als je hem met haar vergelijkt. We gaan in een paar stappen toewerken naar waarom jij na het lezen van dit artikel hier voortaan hartelijk om zult kunnen lachen. Maar nog belangrijker, het ook zult kunnen voorkomen

WAAROM WORD IK AFGEWEZEN?

De basis van het bij het aaspreken afgewezen worden  ligt in jouw handelen en in de opbouw van de avond. Wij bij MasterFlirt geloven heilig in de heilige drie-eenheid. En nee, niet die uit dat dikke boek van een paar duizend jaar oud. Maar in de drie eenheid van het vrouwen versieren.

 1. Social flow
 2. Verleid het feest
 3. Verleid de vrouw

Trouwe lezers zullen weten waar we het hier over hebben. Maar in het kort komt het op het volgende neer. Zorg dat je als eerste in een goeie sociale stemming zit. Dat is dus fase één. Praat en klets met iedereen om je heen, heb een leuke avond. Ouwehoer met de toiletdame, lolletje met de ober en dan ga je al heel snel door naar fase twee, verleid het feest. Jij en je vrienden, of jij alleen (alleen uitgaan is ook een optie), zijn een leuke avond aan het hebben. Wat betekent dat je sociaal interacteert met een de mensen om je heen. OOOOOKKKK met die vrouw van 60+ die eigenlijk niet meer in deze kroeg thuishoort. Daar waar jij bent, daar is het feest. Ergo, je bent het feest aan het verleiden.

Raar

Hoe raar is het dan nog als je die leuke dame aanspreekt op de te rare kleding combinatie die ze die avond draagt? We hebben trouwens 225 gratis openingszinnen voor jou, om voortaan altijd iets leuks te zeggen te hebben. Dat is dan ook fase drie, verleid de vrouw. Hoe groot denk je dat de kans is dat ze jou nu zonder meer afwijst en negeert? Nadat ze jou met allerlei mensen heeft zien socializen en gezellig doen. Vrij klein, aangezien jij vele aantrekkelijke eigenschappen hebt tentoongespreid en je binnen betreffende kader hebt gemanifesteerd als een aantrekkelijke man. De les is heel simpel. Als jij niet de stappen volgt die bij het spel horen, dan doe je niet eens mee en kun je dus ook niet ‘verliezen’. Dit klinkt misschien nu nog vaag, maar lees nog even verder en het je zult het beter begrijpen. De basis is dus dat jij met jouw gedrag al kunt beïnvloeden of vrouwen jou wel of niet gaan afwijzen. Nog voordat jij überhaupt de moeite hebt genomen om ze aan te spreken.

Te vroeg, op tijd, te laat

Je kunt pas afgewezen worden door een vrouw als je een stap zet. Zo ook dus bij het aanspreken van die leuke dame. Bij dat vrouwen aanspreken kun je natuurlijk van alles fout. Dit zijn de 5 grootste fouten van het vrouwen aanspreken. Timing is hierbij echter alles. Iedere kans op aanspreken heeft maar een betrekkelijk klein moment om gebruikt te kunnen worden. Meisje komt langs lopen met toffe pet. Jij spreekt haar van achter aan als ze al voorbij is om te zeggen dat ze een toffe pet heeft en dat je er nog eentje zoekt voor je zusje van tien. Te laat vriend, je bent een creep die van achter in haar oren gaat staan schreeuwen.

Een afwijzing is dan ook vaak meer een uiting van dat jouw aanpak suboptimaal is en niet zozeer een waardeoordeel over jou als mens.

Ik wil pinnen

Zoek jij de dichtstbijzijnde pinautomaat in een wildvreemde stad en begin je op een meter of twintig al te roepen naar een groepje mensen? Beetje vroeg, dronken gek! Sta jij lekker te dansen met je maten en begint een dame pluisjes van je schouder af te plukken, draai jij je meteen lachend naar haar toe en vraag je of ze altijd zulk oog voor detail heeft. Beter, misschien zelfs wel juist op tijd.  Essentie van dit verhaal: wijst zij jou af, of heb je zelf niet de regels van het spelletje gevolgd?

Ben je wel echt afgewezen?

Wij mannen hebben ongeveer 7 seconden nodig om te gaan van: “hoi” naar, “Ik wil je” Te gaan. Bij vrouwen ligt dat net even anders. Vrouwen zijn eigenlijk nooit direct over the top super mega enthousiast over jou. Diegene die dat wel zijn, moet jij je misschien bij afvragen of jij wel zo enthousiast over haar zou moeten zijn. Wat ik bedoel te zeggen is dat een eerste schijnbare afwijzing helemaal geen afwijzing is! Ze kent jou niet, weet niet wat voor vlees ze in de kuip heeft en laat staan dat ze jou direct aantrekkelijk vind. Dat is aan jou om te bewerkstelligen. Draai die volumeknop van aantrekking omhoog! Verleid haar! Een afwijzing zonder investering is helemaal geen afwijzing.

Iedere nee is een kans voor jou

Zodra jij serieus bezig gaat met het verbeteren van jouw (sociale) vaardigheden met vrouwen gaat er een wereld voor je open. Je zal dingen leren die je nu nog niet begrijpt. Je zult avonden meemaken waarvan jij nu nog niet eens durft te dromen. Voorwaarde is wel dat jij proactief gaat zijn. En dat je naar buiten gaat om je speelveld te leren kennen. De domme fouten te maken, de successen te behalen, de uitglijders te maken. En als je daar aan begint, dan is iedere ‘afwijzing ‘ een leermoment. Waarom lijkt ze mij af te wijzen? Heb ik de juiste stappen gevolgd? Neem ik de verantwoordelijkheid voor mijn avond?

twee oefeningen tegen angst voor afwijzing

ANGST VOOR AFWIJZING

Nu in inziet waarom je bent afgewezen is het nuttig om eens in te zoomen op jouw angst voor afwijzing. Wat daar aan te grondslag ligt. Waarom je die angst hebt en wat je eraan kunt doen. Jij bent een MasterFlirt. Wij accepteren niet hoe het is, we zorgen dat het wordt zoals wij dat willen. Laten we gaan kijken naar een mogelijke oorzaak voor de angst voor afwijzing.

Oorzaak angst voor afwijzing

Als je per sé iets van een vrouw wilt, dan ontstaat er stress. Je ervaart de angst voor afwijzing omdat jij iets komt halen in plaats van brengen. Je hebt haar niets te bieden, je wilt juist van haar iets krijgen. In het iets willen krijgen kun jij afgewezen worden. Terwijl als je juist Wel afgewezen wilt worden, je lekker je gang kan gaan want je hoeft niets van haar. Dat pikken vrouwen haarfijn op. Als je wat van haar wilt, is het lastig dat te krijgen. Wij roepen dan ook altijd: stop met goedkeuring zoeken, want dan krijg je het niet. Stop iets te willen halen uit de interactie, want dan krijg je het al helemaal niet. Wees een Value-Giver in plaats een Value-Taker.

Omgaan met afwijzingsangst door 100 vrouwen om seks te vragen

Tien jaar geleden zei een vriend tegen mij: Als je 100 vrouwen vraagt of ze met je mee naar huis gaan, zegt er vanzelf eentje ja. Ik besloot dat te testen, vroeg op een avond 100 vrouwen: Ga jij met me mee naar huis, en scoorde 38% ja! Had vele leuke gesprekken die avond, kreeg drie triootjes aangeboden en uiteindelijk ging er inderdaad en leuke vrouw mee naar huis. Leuke bijkomstigheid, van de 62% vrouwen die me afwezen deden slechts 2 dat op onprettige manier. Laten we dat aan PMS verwijten, niet aan die meisjes. Met de andere 60 ontstond ook een leuk contact!

Opdracht voor jou

Laat jezelf door minimaal 20 vrouwen afwijzen. Ga stappen, spreek vrouwen aan en laat je afwijzen! (Overigens zonder haar te beledigen, dat is zinloos).

Een paar suggesties als openingszin:

 • ‘Ga jij met mij mee naar huis vanavond?’
 • Hoi! Neuken? Of toch liever een Sinas?’
 • ‘Hoe zullen wij ons kindje noemen?’
 • ‘Ik heb een soa, heb jij er ook al 1?’
 • ‘Zeg eens ja, ik vind het namelijk erg belangrijk dat mijn vriendin veel ja zegt’
 • ‘Als jij praat zoals je loopt wil ik best ff naar je luisteren’
 • Geen enkele leuke vrouw wil met me praten, dus kom ik maar even met jou kletsen.
 • (Tegen hele mooie vrouwen:) ‘Jezus, wat ben jij lelijk! En toch heb je wel wat…’
 • Val je op jongere vrouwen? De afwijzing ‘Jij bent niet oud genoeg voor mij’ en ‘Ik niet jong genoeg voor jou’ doet wonderen. Denk maar eens niet aan een roze olifant!

Meer kansloze openingen in de comments. Dat ze kansloos zijn, maakt ze juist kansrijk zoals je zult merken.

ANGST VOOR AFWIJZING OVERWINNEN

In het overwinnen van de angst voor afwijzing, kunnen we de bovenstaande oefening ook omdraaien. Door in plaats van bewust jezelf bewust af te laten wijzen, jij haar gaat afwijzen. Drie redenen dat dit gek genoeg in jouw voordeel zal uitpakken.

1) De vrouw bepaalt

In het Frans zeggen ze: ‘L’homme propose, la femme dispose’, oftewel de man biedt zich aan, de vrouw bepaalt. Dit wil echter zeggen dat vrouwen enkel kunnen kiezen uit het aanbod dat ze krijgen. En daar zit dus de eerste reden om haar bij voorbaat af te wijzen. Wat we niet kunnen krijgen, willen we graag! Uitspraken als: ‘Het wordt nooit wat tussen ons’ of: ‘Laten wij maar vrienden blijven’ maken de kans dat het wel wat wordt stukken groter.

2) Kneusjes doen het niet

Mannen die een tekort aan vrouwelijke aandacht hebben zullen nooit een vrouw afwijzen. Mannen die een overvloed aan aandacht van vrouwen hebben, dan moeten ze wel. (Mocht jij nog denken dat er te weinig leuke vrouwen zijn, dan moet je je realiseren dat mannen die weten wat ze doen werkelijk in een overvloed van vrouwen baden.) Het afwijzen van een vrouw geeft dus het signaal dat jij meer dan voldoende leuke vrouwen in je leven hebt, en omdat vrouwen mannen die door andere vrouwen aantrekkelijk worden gevonden zeer aantrekkelijk vinden, vinden ze jou dan (bijna) per definitie aantrekkelijk.

3) Van horen en zeggen

Combineer 1 en 2 en realiseer je dan dat niet alleen de vrouw die je afwijst jouw aantrekkelijker gaat vinden, maar alle vrouwen die het zien of ervan horen, vinden jou plotseling ook aantrekkelijker. Het zal als een olievlek zich verspreiden. Ohja en je overwint jouw angst voor afwijzingen.

Plan van aanpak

Om te beginnen duik jij dit weekend de kroeg in en zorg jij dat 20 vrouwen je afwijzen. Laat je verbazen hoe leuk dat is. En experimenteer in het zelf actief afwijzen van vrouwen. Je hoeft niet lomp te doen, als je maar een beetje duidelijk bent.  Voor je het weet moet je daadwerkelijk vrouwen afwijzen omdat er gewoon te veel leuke vrouwen zijn. Jouw angst voor afwijzing zal dan geen enkele rol meer spelen.

die mindet voor het omgaan met afwijzing

OMGAAN MET AFWIJZINGEN VAN VROUWEN: 5 Tips

Dit gezegd hebbende, jij gaat afgewezen worden. Dat is hoort bij het leven en is onvermijdelijk. Sterker nog. Als jij nooit afgewezen wordt doe jij iets heel erg fout. Als jij altijd maar succes hebt, leg jij de lat veels te laag. Daarom deze 5 tips in het omgaan met de onvermijdelijke afwijzingen.

Tip 1: Speel om te winnen

Speel het spel der verleiding om te winnen, niet om niet te verliezen. In jouw loopbaan van succesvol worden met vrouwen zanl je afgewezen worden en vaak ook. Voor ieder resultaat staan tien, twintig of soms nog meer afwijzingen garant. Omarm dat feit. Het hoort namelijk bij je leerproces van beter worden met vrouwen. Neem risico bij het vrouwen ontmoeten, want alleen dan zul je resultaat boeken. Word je drie keer op een rij afgewezen, maar is het de vierde keer raak, dan ben je de eerste drie keer alweer vergeten.

Tip 2: Denk vanuit overvloed

Oke, even er van uitgaande dat je alle stappen gevolgd hebt, je op tijd hebt aangesproken en je niet hebt laten tegenhouden door die initiële desinteresse. Oftewel jij hebt alles gedaan wat in jouw macht ligt en wat jij kan en wil doen. En ze is dan nog steeds niet hotel de botel verliefd op je. Jammer dan, voor haar 10 anderen. Jij bent wie jij bent, en als zij niet doorheeft wie ze laat lopen. Dat is haar verlies, niet die van jou! Jij spreekt gewoon de volgende leukerd aan, omdat je weet dat jij een toffe gast bent en dat jij haar leven kan verrijken en dat jij haar niet nodig hebt om jouw leven compleet te maken! Leven vanuit overvloed heet dat.

Tip 3: Het is een proces

Het aantal mannen dat een versiermethode bestudeert, dit gaat toepassen en in de eerste weken baanbrekende resultaten boekt, is klein. Het merendeel van de mannen gaat een lange weg tegemoet. Een weg die begint met weinig afwijzingen, omdat je ook weinig actie onderneemt. Vervolgens durf je actie te ondernemen en word je afgewezen. Geleidelijk boek je succesjes. Dan heb je bijvoorbeeld een tijd lang helemaal geen resultaten. Je zit op een plateau. De resultaten komen weer terug, beter dan voorheen. Dit blijft zich herhalen.

Tip 4: Geniet

Wat ik hierboven omschrijf je het proces van beter worden met vrouwen. De kunst is om te genieten van het proces met al het vallen en opstaan erbij. Belangrijk is te beseffen dat je die positie van overvloed gaat bereiken, zolang je actie onderneemt. Zolang je er op uittrekt om leuke vrouwen te ontmoeten. Een afwijzing is iets om trots op te zijn: je weet dat je ervoor bent gegaan.

Tip 5: Fuck ego

Hiervoor moet je je ego loslaten. Je ego zorgt ervoor dat je afwijzingen persoonlijk opneemt. Dat is een killer voor je ontwikkeling. Zie afwijzingen als iets positiefs. Dit is erg moeilijk, zeker als je nog een gevoel van schaarste met vrouwen ervaart, maar het komt met de tijd dat je vaker uitgaat en ook meer resultaten boekt.


Vrouwen Versieren als Wereldkampioen

Tijn wordt van A naar B gebracht op Cuba. ‘Ik ben goed bezig.’ Verteld hij zijn chauffeur. ‘Ik heb aan vijf vrouwen mijn nummer gegeven, maar niet één heeft er teruggebeld’. Gênant? Nee hoor… Voor Tijn juist een teken dat hij zich naar een hoger niveau begeeft op het gebied van vrouwen versieren.

Word jij nóóit afgewezen? Of word je juist áltijd afgewezen? Dan doe je iets verkeerd. In deze video leer jij de balans te bepalen tussen winnen en verliezen.  En hoe je moet omgaan met afwijzing. Een les die Tijn heeft geleerd van zijn gewonnen tenniswedstrijd tegen Nederlandse Wereldkampioen Paul Haarhuis.

Het spel der verleiding

Zie jij vrouwen versieren als een spel, dat is het goed om jouw niveau te bepalen. Denk aan tennis. Speel en win je altijd, dan speel je onder je niveau. Speel en verlies je altijd, dan speel je boven je niveau.

Het zelfde geldt voor vrouwen versieren. Vaak genoeg spelen mannen op ‘safe’.  Ze verleiden vrouwen die lelijk, dik, dom en suf zijn. Met als gevolg dat ze nooit worden afgewezen. Lekker veilig, maar echt succes met vrouwen kun je het ook niet noemen. Laat staan plezierig.

Daar tegenover staat dat je altijd afgewezen wordt door vrouwen. Op dat moment speel je duidelijk boven je niveau. Afwijzing is niet fijn en doet pijn. Dan is het een idee om eens een ander soort vrouw te benaderen.

Bepaal jouw niveau

Hanteer de volgende vuistregel. Zorg dat jij ongeveer de helft van de keren afgewezen wordt en de andere helft succes hebt. Het idee is als volgt. Succesjes zijn leuk. Bovendien groeit je zelfvertrouwen, maar van afwijzing leer je (veel meer). Het laat jou zien wat beter kan.De eerst volgende keer dat jij wordt afgewezen, zie je het als stimulans om iets te veranderen. Val en sta op. Wordt beter!


Conclusie

Kortom: afwijzingen zijn vaak een uiting van jouw eigen gedrag. Ze horen erbij en maken je sterker. Enerzijds omdat je huid steeds dikker wordt en het je steeds minder doet, anderzijds omdat je ervan leert en het de volgende keer beter kunt aanpakken. Omgaan met afwijzing, leer je dus door je aan afwijzingen bloot te stellen. Nu jij dit goed inziet en ook de mindset hebt om er goed mee om te gaan, zal het je minder raken. Kortom, aan de slag jij, je weet wat jou te doen staat.

Vervolgstap voor jou

Spreekt bovenstaande jou aan? Wil je nu doorpakken? Lees dan ons boek en bekijk de uitgebreide bijgeleverde videocursus. HET Nederlandstalige boek over vrouwen versieren. 30.000 mannen zijn jou voor geweest. Bomvol tools, technieken en inzichten voor (nog) meer succes met vrouwen. Uiteraard met een 100% tevredenheidsgarantie. Klik HIER om er meer over te lezen.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!