fbpx

Het is uit. Je baalt, je voelt je eenzaam. Je mist haar. Je voelt je leeg en verlaten. Natuurlijk wil jij nu je ex terug. In dit artikel gaan we kijken waarom het teruggaan naar je ex niet de oplossing is en waarom je ex loslaten een van de belangrijkste dingen is die jou nu te doen staat.

Ex loslaten

Voor ik dieper inga op het concept “ex loslaten“, wil ik je eerst iets persoonlijks vertellen. Jaren geleden ben ik gescheiden, na een huwelijk van dertien jaar. Het jaar na deze scheiding is een van de donkerste perioden uit mijn leven geweest. Ik voelde mij eenzaam, leeg en in de steek gelaten. Het liefste van alles wilde ik mijn vrouw terug en het leven dat we samen hadden. Dit leven was er niet meer, en wat er voor in plaats was gekomen, was doffe ellende!
Dit was hoe ik mij maanden en maanden heb gevoeld. Gelukkig had ik mijn werk nog, wat ervoor zorgde dat ik nog enigszins functioneerde en mijn bed uitkwam ’s ochtends.

Waarom vertel ik je dit?

Omdat ik weet hoe kapot je kunt zijn van een verbroken relatie. Het lijkt alsof je leven nooit meer goed komt. Wat ik zelf merkte was dat ik natuurlijk alleen de mooie momenten en prettige eigenschappen van mijn ex-vrouw ging herinneren. Sterker nog: ik maakte ze nog een beetje mooier ook! Weg waren de ruzies, de spanningen en de stress die er ook waren geweest in onze relatie. Ik had mijn roze bril op en idealiseerde met terugwerkende kracht mijn ex en de relatie die wij hadden gehad. Dit is wat er heel vaak gebeurt wanneer een relatie eindigt, en deze hoeft daar helemaal niet dertien jaar voor te hebben geduurd! Misschien is deze ervaring jou ook niet helemaal vreemd…

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Verbroken relatie doet pijn

Dit is altijd het eerste wat ik denk wanneer de vraag hoe je ex terug te winnen voorbijkomt. Moet je jouw ex namelijk wel terug willen winnen? Maak je haar achteraf niet mooier en leuker dan ze (ongetwijfeld) is? Moet jij niet eigenlijk je ex loslaten juist? Het is niet voor niets uit gegaan. Het gaat nu niet om de schuldvraag, het is nu niet belangrijk waarom het uit is gegaan. Het gaat erom waarom jij haar terug wilt.Het volgende was voor mij een reden.

Maar één andere vriendin

Voor mijn huwelijk had ik één andere vriendin gehad. Mijn vrouw was dus de tweede ooit in mijn leven. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik vroeger nauwelijks succes had met vrouwen… De grootste angst van mij was dan ook dat ik nooit meer een vrouw zou vinden. En misschien is dat ook weer voor jou herkenbaar. Je relatie is uit, misschien heeft het veel moeite gekost om deze vriendin te vinden of misschien heeft ze jou uitgekozen en was je allang blij dat iemand jou leuk vond?

Darkest before sunset

Laat ik je het volgende zeggen: het gaat allemaal goed komen! Neem dat gewoon even van mij aan. Maar wanneer een relatie uit gaat, doet dat zeer en zul je verdriet voelen. Hier moet je doorheen! Dit gaat niet binnen een paar dagen. Een relatie die uit gaat, vraagt om een rouwproces . Een rouwproces hoort niet alleen bij een sterfgeval. Het is een menselijk (en dierlijk) proces bij het verlies van wat je dierbaar is. Dat kan een mens zijn, maar ook je werk. Nogmaals: dit is niet leuk maar wel nodig om verder met je leven te kunnen gaan.

 Je ex terug of je ex loslaten?

Waarom willen we zo graag onze ex terug? Enerzijds omdat het rouwen zo pijnlijk is en we die pijn niet willen. Anderzijds omdat we bang zijn nooit meer iemand anders te kunnen vinden. Het rouwen zul je zelf moeten doen. Erover praten en afleiding zoeken helpt, en dan zul je merken dat het elke dag wat beter gaat. Wat betreft nooit meer een vriendin vinden komt de filosofie van Masterflirt om de hoek kijken! Deze gaat uit van het creëren van overvloed aan vrouwen. Wat heeft dit nu met je ex en je ex loslaten te maken? Grote kans dat jij je ex terug wilt omdat in jouw beleving zij de mooiste en leukste vrouw was die je kon krijgen. Nou, vergeet het! Er zijn veel leukere, veel mooiere en veel beter bij jou passende vrouwen te vinden dan je denkt!

Zelfverzekerd op vrouwen afstappen

Dat is een besef wat je gaat krijgen wanneer je bij Masterflirt avonden gaat stappen of het VIP traject gaat volgen. Dan ervaar je dat je op een avond dertig à veertig vrouwen aanspreekt en dat contact steeds meer kunt uitdiepen. Je zult zelfverzekerder op vrouwen afstappen en zelf controle voelen over welke vrouwen jij in jouw leven gaat toelaten. Met andere woorden: je kiest je meisje niet uit gebrek aan beter, maar je kiest het beste meisje uit die overvloed aan leuke vrouwen op straat, in de supermarkt en op het station!

Ik wil mijn ex terug!

Wat als je nu toch je ex wilt terugwinnen? Wanneer je Masterflirt volgt en vooral de VIP trajecten, zal je gedrag naar vrouwen en het leven in het algemeen op positieve wijze veranderen. Je wordt een zelfverzekerder en meer ontspannen man die zijn eigen keuzes zal maken. Mijn eigen ervaring was dat ikzelf na enkele maanden Masterflirt mijn ex toch realistischer ging bekijken en niet alleen door een roze bril. Ook merkte ik dat zij minder bij mij ging passen dan een half jaar daarvoor. Het proces van mijn ex loslaten werd door mijn eigen groei enorm versneld.


Liefdesverdriet verwerken: 5 tips

Hierbij nog 5 tips die jouw zullen helpen je liefdesverdriet te verwerken.

Tip 1: Afscheid nemen

Liefdesverdriet verwerken begint met afscheid van haar te nemen. Ze komt niet meer terug. Dat is een feit en daar zul je mee moeten leven. Hoe graag je het ook anders zou willen. Ze is weg en ze blijft weg. Je kunt gaan dromen over hoe het zou zijn als ze terugkomt en dat jullie weer samen zijn, maar dat is totaal zinloos. Het is een bittere pil … Ze maakt geen onderdeel meer uit van je leven… deal with it en laat je niet te veel kennen. Huilen doe je in een hoekje.

 

Tip 2: Acceptatie

Stap 2 in het liefdesverdriet verwerken is het accepteren van die pijn. Het doet nu eenmaal pijn als iemand waarvan je houdt je dumpt. Daar kun je gewoon niet omheen. Nu kun je tegen die pijn gaan vechten, maar beter is het gewoon te accepteren dat je pijn hebt. Als je eenmaal geaccepteerd hebt dat ze weg is en dat het pijn doet, dan kun je aan het eigenlijke liefdesverdriet verwerken beginnen.

 

Tip 3: Kansen

Iedereen heeft weleens liefdesverdriet gehad in zijn of haar leven. Vrijwel allemaal hebben ze het overleefd. Jij gaat dit ook overleven. Geen hand vol maar een land vol. Je gelooft het misschien nog niet, maar er zijn nog een heleboel leuke vrouwen in de wereld. Misschien wel leuker dan die ex van je. Leve het single leven! Je kunt weer doen wat je wilt, wanneer je het wilt met wie je wilt. Heerlijk die overvloed!

 

Tip4: Pak je leven weer op

In het liefdesverdriet verwerken is het belangrijk dat je de dingen weer gaat doen die vroeger ook deed. Eigenlijk zouden we dit niet tegen je moeten zeggen… de volgende keer moet je gewoon doorgaan met de dingen die je wilt doen, ook als je een relatie krijgt. Je moet nooit je leven inleveren voor een vrouw, want daarmee verlies je al je aantrekkelijkheid. Maar goed, daar heb je nu niets aan. Ga dus weer doen wat je graag doet.

Ga achter de vrouwen aan. Je bent weer single, je mag weer vrouwen versieren! Hoe meer hoe beter, dus leg de lat niet direct te hoog. Gewoon lekker hoeren en sloeren (quote van vriendin die me helpt met dit artikel)! Je bent niet op zoek naar de vrouw van je leven, je bent je liefdesverdriet aan het verwerken. Hier kun je alles over Vrouwen Versieren lezen.

Als je dit allemaal te harte neemt, heb je het binnen de kortste keren zo druk dat je haar en je liefdesverdriet helemaal vergeten bent.

Tip 5: Houd afstand

Nog een waarschuwing. Zodra je leven weer op orde is en je er weer plezier in hebt, gebeurt het weleens dat ze contact met je zoekt. NIET op ingaan! Je  deze cyclus van liefdesverdriet niet twee keer met dezelfde vrouw doorlopen! Neem daar maar een nieuwe dame voor.


 

Conclusie: Ik wil mijn ex helemaal niet meer terug!

Ik was zelf aan het veranderen en merkte bovendien dat er veel meer leuke vrouwen waren die steeds meer binnen handbereik kwamen. Mijn behoefte aan mijn ex werd uiteindelijk steeds minder groot. Waarschijnlijk zal het jou ook zo vergaan. Na het eerste verdriet, wat erbij hoort, zal je met hulp van Masterflirt ervaren dat je behoefte aan je ex steeds kleiner wordt en ga je steeds meer vrouwen ontmoeten die beter bij jou passen! Ga dit proces in, gun jezelf deze ontwikkeling en ik durf jou te garanderen dat jij over een tijdje blij zult zijn dat je het proces van jouw ex loslaten goed doorlopen hebt.

Leendert Vervelde 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!