fbpx

Hoe vaak heb jij jezelf die vraag al niet gesteld, “Ja maar, wat moet ik zeggen?” Het hebben van een goed gesprek met die leuke vrouw lijkt vaak een hele opgave. We zijn allemaal wel eens in situaties geweest waarin het gesprek doodviel. Jij wist niet eens meer wat je moest zeggen. Of waarbij zij geen moeite deed om te helpen en alles als een train-wreck in elkaar stortte. In dit artikel krijg jij antwoord op de vraag, “wat moet ik zeggen?” en krijg jij inzicht in exact hoe je moet praten met vrouwen.

___________________________________________________________________

Wat jij moet onthouden is:

  1. De verschillen tussen mannen en vrouwen, kun jij gebruiken om een aantrekkelijkere man te worden.
  2. Als je alleen maar informatief lult met een vrouw beland je (in het beste geval) in de friendzone. Weet je haar op een emotioneel level te raken, kom je (in het slechtste geval) veel verder dan de friendzone.
  3. Emotie kun je eenvoudig verweven met de gesprekstechnieken doorvragen, delen en observeren!

___________________________________________________________________

Wat moet ik zeggen?

Om hier antwoord op te geven beginnen we bij het begin; mannen en vrouwen verschillen van elkaar.  Dat wist jij natuurlijk al lang. Maar als we het hebben over emotie-verwerking is het belangrijk dit nog eens te onderstrepen. De emotionele bandbreedte van de man is het best te vergelijken met een zone 60 landweggetje, waar af en toe een auto of tractor passeert. Heel soms dendert er een zwaar beladen vrachtwagen over heen die stof doet opstuiven, maar over het algemeen is er weinig te doen.

Vrouw als snelweg

Vrouwen daarentegen hebben een emotionele bandbreedte van een vierbaans snelweg, waarvan de spitstrook ook nog eens 16 van de 24 uur geopend is. Het gaat af en aan. Het is een drukte van jewelste, er gebeuren regelmatig ongelukken en er staan files. Dit verschil heeft als uitwerking dat vrouwen in een emotionelere wereld leven dan mannen. Ze zien ervaringen in het licht van de bijbehorende emotie en praten daar uitvoerig over met hun vriendinnen.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Informatie versus emotie

Mannen en vrouwen communiceren op verschillende niveaus. Mannen wisselen informatie uit, feiten en kennis. Vrouwen communiceren op een dieper niveau. Daar zijn gevoelens en emotie veel belangrijker. De wereld van de man is over het algemeen rationeel van aard. De ervaringen die ze op doen worden dikwijls onderbouwd door kwantitatieve statistieken. ‘De voortent van mijn camper beslaat 25m2’ zegt Bert vals bescheiden op de verjaardag van zijn zwager. Als een vrouw niet hoort wat de gevoelens van de mannen zijn, maar alleen de droge feiten dan ziet ze dat als een muur waar ze niet doorheen komt. Zo vorm je nooit die diepe connectie die juist zo belangrijk is.

Daarom onthoudt ze alles

Dat is trouwens ook de reden dat vrouwen alles onthouden, ze hangen een emotie aan een gebeurtenis en als je dat doet, brandt die gebeurtenis zich voor altijd in je geheugen. Mannen kunnen dat ook (11 september), maar de meeste gebeurtenissen boeien ons niet dus vergeten wij het wel gelijk.

Je moet levelen

Als je dus op het niveau van een vrouw met haar wilt communiceren moet je dus praten met en over emotie en gevoel. Nu klinkt dat voor de meeste mannen gelijk eng (ben toch geen mietje!) want om de een of andere reden denken mannen dan gelijk dat ze moeten kunnen huilen en praten over hun angsten.

Aanvullend

Dit is verschil is overigens niet zwart wit. Het is bovendien geen waardeoordeel. Ik vind het serieus indrukwekkend hoe vrouwen vaak veel beter in staat zijn hun gevoelens te kunnen uiten. Mannen zijn dan weer  wat onwrikbaarder in een situatie die daar om vraagt. Eerlijk is eerlijk. Het zijn vaak de mannen die schreeuwen: ‘geen paniek!’ Maar geen van beide manieren om de wereld van ervaringen in te delen is goed, of slecht. Bekijk het eens anders. Ze zijn juist mooie aanvullingen op elkaar. Wat ons brengt bij jouw oorspronkelijk vraag, “wat moet ik zeggen?”

Wat moet ik zeggen? Antwoord: Alles en Niets

Nu je bewuster bent van het verschil tussen mannen en vrouwen, kun je er jouw voordeel van maken in de gesprekken die je met vrouwen hebt. Hopelijk snap je nu ook dat het antwoord op de vraag, “wat moet ik zeggen”, letterlijk ALLES is. ALLES kan en moet je zeggen en ook niets. Alles kan gebruikt worden om het gesprek op gang te houden. Als er maar emotie achter zit. Dus ga niet aan een vrouw lopen uitleggen wat buitenspel is, maar vertel wat voor gevoel het je gaf toen je het winnende doelpunt scoorde. Ga niet uitleggen wat voor werk je doet, maar waarom je trots bent op het resultaat van je werk. Praat met passie over wat je bezig houdt en mensen hangen aan je lippen, noem droog de feiten op en iedereen valt in slaap. Zo simpel is het!

Het maakt echt niet uit

En het maakt niet uit waar je over praat, ben je stratenmaker? Vertel dat je iedere keer weer een trots gevoel hebt als je over die nieuwe spitsstrook rijdt en ziet dat iedereen nu kan doorrijden omdat jij hebt geholpen met de aanleg. Ik had laatst een date en heb gepassioneerd lopen vertellen over het coachen van mannen om hun succes met vrouwen te vergroten. Ze hing aan mijn lippen! We kregen het over zoenen en seks op de eerste date en beide deed ze eigenlijk nooit, ook niet zoenen. Ik heb haar precies uitgelegd wat ik al een uur bij haar aan het doen was, aanraken, een emotionele band maken, vertrouwen opbouwen. En dat dit de reden is dat ze WEL met mij wil zoenen. En meteen daarna zoen ik haar! En waarom? Omdat ze een band, een diepe connectie met me voelde!

In een kader plaatsen

We bespreken alle voorgaande onderwerpen in het kader van emotie en maken de vertaalslag naar het praten met vrouwen.

1. Nieuwsgierigheid en doorvragen
Als je nieuwsgierig bent, wees dan niet alleen nieuwsgierig naar waar ze woont of welke opleiding ze doet. Wees nieuwsgierig naar de motivatie achter haar keuzes. Wat maakt het dat ze pedagogiek is gaan studeren of wilde verhuizen naar een rustigere plek? En serieus, gast. Dan is doorvragen geen kunst. Dat ben je namelijk al aan het doen.

2. Delen
Als je iets deelt, deel dan ook jouw motivatie achter je keuzes. Klinkt simpel, maar het kan best even wennen zijn voor iemand die dit niet vaak doet. Het is sowieso handig voor jezelf om helder te hebben waarom je doet wat je doet, omdat het meer richting geeft. Voor een vrouw is het aantrekkelijk, omdat je aantoont dat je over je leven nadenkt. Bovendien leert ze je snel kennen, omdat het gesprek persoonlijk is.

3. Observeren
Naast de ogen open te houden voor uiterlijkheden die jij aantrekkelijk vindt, raad ik het aan om goed te letten op haar lichaamstaal. Hieronder vallen ook  gezichtsuitdrukkingen. Wederom stel je de vraag waar hetgeen van wat jij ziet een uiting is. Niet letterlijk. In je hoofd natuurlijk. Is ze sexy gekleed? Misschien heeft ze zich lang verheugd op een avond uit en wilde ze een indrukwekkende comeback maken. Of ze is zo’n type die niet zonder make-up de deur uit mag van zichzelf. De kans aan jou om dit uit te vogelen. Dat wat betreft het uiterlijk.

Bij lichaamstaal is het cruciaal om te letten op veranderingen. Als zij simpel antwoord met ‘ja’, maar ineens verbaasd kijk, is dat een duidelijke signaal om op in te haken. De opmerking van jou: ‘ik zie je ineens heel verbaasd kijken’, is op dat moment voldoende om haar nog verbaasder te laten kijken.

Het zelfde geld voor algemenere lichaamstaal. Houd je ogen open voor veranderingen. Deinst ze terug als jij wat dichter bij komt staan? Zeg dan: ‘ik vreet je niet op, hoor. Hoewel…’

Disclaimer

[su_list icon=”icon: exclamation”]

  • Wij van MasterFlirt willen mannen krachtiger maken, ze in contact te brengen met hun mannelijke energie, niet veranderen in emotionele zeikerds. De bedoeling is NIET dat je altijd, overal en met iedereen over je emoties lult. Het punt is dat je de verschillen begrijpt tussen mannen en vrouwen. En dat je deze verschillen kan gebruiken om aantrekkelijker te worden voor vrouwen.
  • Daar op verder bordurend, het is handig om in het begin van een interactie niet gelijk psycho-analytische vragen op haar af te vuren. Luchtig, chill en spontaan is nog altijd de beste ijsbreker.
  • Als je deze technieken toepast, kijk dan niet gek op als zij anders reageert dan jij gewend bent. Ze zal af en toe oprecht verbaast zijn over de vragen die je stelt. Laat zien dat je een chille dude bent die gewoon nieuwsgierig is. Zeg dan met een knipoog: ‘ik kan ook vragen of je hier vaker komt, als je dat liever hebt? Nee serieus ik wil wel weten wie jij bent’.

[/su_list]

Action time. Pas dit toe. Klik HIER om al onze tips over het praten met vrouwen te lezen. De vraag, “wat moet ik zeggen”, is in ieder geval nu beantwoord. Ga ermee aan de slag en voor je het weet heb jij met dat leuke meisje een goed gesprek! Go-Time!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!