fbpx

De uitspraak dat macht erotiseert komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Hoe komt het toch dat vrouwen, mannen met macht, aantrekkelijk vinden. In dit artikel verkennen we hoe dat komt en hoe jij dit inzicht in jouw eigen leven kunt gaan gebruiken.

Mannen met Macht

De eerste vorm van macht is een bekende. Directeuren van grote bedrijven, artiesten, politici en andere publieke leiders hebben deze vorm. Nu is het niet eenvoudig op dit niveau invloed te krijgen en ik raadt je dan ook niet aan om je leven te richten op het vergaren van macht van het eerste type omdat je dan wel eens je hele leven vruchteloos bezig zou kunnen zijn. Dit is de meest rechtlijnige manier waarom mannen met macht aantrekkelijk gevonden worden.

Machtsverhouding

De tweede vorm van macht is kleiner. Elke relatie is een machtsverhouding. Wij mannen zijn erg goed in het bepalen van de pikorde. Vanaf dat we een jaar of vijf zijn is de vraag “wie is nummer 1, 2 en 3?” bepalend voor ons groepsgedrag. Ook hier weer vallen vrouwen voor de leiders, voor de mannen met macht. De leider zijn van een groep mannen (zelfs als die groep uit maar een of twee anderen bestaat) trekt vrouwen aan. Leidt mannen en vrouwen volgen vanzelf. Daarin schuilt ook de aantrekkingskracht van situationeel leiderschap.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

Relationeel

De derde vorm speelt zich af binnen elke relatie. Met iedereen waar je mee omgaat is er een bepaalde machtsverhouding. Soms heel subtiel, maar er is altijd een leider en een volger. Die rollen kunnen wisselen binnen een relatie en goede vriendschappen zijn redelijk in evenwicht. Het mooie is dat goede relaties dat ook zijn. En dat is het probleem van veel mannen. Ze geven de macht direct weg als ze een mooie vrouw ontmoeten. Iets wat een “foute man” nooit zou doen. Ze gaan bedelen naar haar goedkeuring en binnen een paar minuten weet zij dat je iets met haar wil. Door een aantal kleine aanpassingen zal jij hier direct al meer kunnen behoren tot de categorie, mannen met macht.

Weggeven

Hoe geven wij mannen die macht dan weg? Op het moment dat haar goedkeuring belangrijk voor je wordt, verandert allereerst je lichaamstaal. Je leunt voorover, knikt te veel, lacht te snel en komt te dicht bij. Kijk maar eens in een willekeurige kroeg, hoe mannen met leuke vrouwen omgaan. Het zijn net kippen die lopen te pikken naar haar oor. Elke vorm van seksuele aantrekkingskracht verdwijnt. Mannen maken zich klein, leunen voorover zodat zij hen beter verstaat, staan te dichtbij, waardoor zij achterover leunt en reageren positief op alles wat zij zegt. In een gesprek behoud je de macht door het tegenovergestelde te doen. Leun achterover, knik af en toe rustig, houdt afstand en lach alleen als het echt leuk is. Alleen puur vanuit jouw gedrag wordt jij een van die mannen met macht, persoonlijke macht.

Wees geen bedelaar!

Bedelgedrag is dodelijk voor de aantrekkingskracht. Vrouwen willen een Alpha Man, geen zwakker volger. Meestal bedelen we zonder het zelf door te hebben. Een paar voorbeelden:

 • “Wat vind jij van mij?” betekent helemaal niet dat je wilt weten wat ze van je vindt, maar dat je haar leuk vindt en dat zij mag besluiten hoe het verder gaat tussen jullie.
 • Het “ik ga je nu vertellen dat ik verliefd op je ben” gesprek. Werkt nooit omdat je de macht uit handen geeft.
 • De “ik ben het met je eens” antwoorden.
 • De “ik zal je eens vertellen hoe goed ik ben” onderwerpen
 • De als jij het onderwerp verandert, volg ik je natuurlijk houding

Vrijwel alle mannen maken deze fouten. Betrap jezelf erop en leer hiervan.

Wat moet je dan doen?

Je vraagt nooit wat ze van jou vindt, je geeft haar jouw goedkeuring op momenten dat ze iets zegt dat hout snijdt of leuk is.
Ga er van uit dat zij iets met jou wil en behandel haar ook zo.
Durf het oneens met haar te zijn. Het mooie van vrouwen is dat ze vallen voor een man die durft te zeggen dat ze zichzelf tegenspreekt. Wij mannen denken dan al gauw dat we door de mand vallen. Voor vrouwen wil dit zeggen dat je luistert en je mening durft te geven.
Opscheppen en indruk willen maken op een vrouw is af te raden. Het is veel beter jezelf te diskwalificeren. Een paar voorbeelden: 

 • Ze zoekt een intelligente man met humor. De meeste mannen vertellen haar dat ze intelligent zijn en humor hebben… Jij zegt:”dan moet je niet bij mij zijn!”
 • Ze houdt niet van leugenaars. De meeste mannen zeggen dan dat ze nooit liegen. En dat is dan hun eerste leugen. Jij zegt: “Ja, liegen is slecht, ik zou willen dat ik ermee op kon houden, maar ik doe het regelmatig.”
 • Ze zegt dat ze een hekel heeft aan roddelen. Jij zegt: “Dan heb je aan mij een verkeerde. Ik heb een buurman van 84 en ik bespreek elke dag de leuke vrouwen die ik ontmoet heb met hem. Wat wil je dat ik over jou zeg vanavond?”
 • Ze zoekt een man met geld. Jij zegt dat je straatarm bent.
 • Ze wil dat een man een interessante baan heeft. Jij bent wegwerpaanstekerreparateur.
 • Ze reist graag en houdt van avontuur. Jij zegt dat je het liefst op de bank zit te zappen en nog nooit in het buitenland bent geweest.

Ik denk dat je het nu snapt. Let erop, speel ermee, pas het toe. Als je het maar toepast. Wil je meer kennis tot je nemen? Dan raad ik jou onze “8 onweerstaanbare eigenschappen waar vrouwen gegarandeerd op vallen” artikel aan.

Tijn

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!