fbpx

Van ons mannen wordt bij het vrouwen versieren verwacht dat wij degene zijn die als eerste initiatief nemen. Laten we eens de diepte ingaan en uitzoeken waarom dit is en wat ook de twee redenen zijn dat vrouwen van ons verwachten dat we initiatief nemen.

Initiatief nemen

Los van wat ‘moet’ van de samenleving en andere verwachtingspatronen, laten we ons eerste even op onszelf concentreren. Als jij “succes met vrouwen” nastreeft. Als jij verder wilt in het leven. Zul jij dingen moeten doen. Op het moment dat je een leuke vrouw ziet, heeft het dan ook weinig zin om af te wachten. Doe je dat wel, dan heb je het namelijk niet meer zelf in de hand. Je legt de keuze bij haar. Misschien is het meisje druk met vriendinnen aan de praat. Of ze gaat binnen een paar seconde haar jas pakken en naar huis.

Oorzaak of Gevolg

Kortom, je bent er niet zeker van of je met haar in gesprek komt. In plaatst daarvan moet jij bepalen of je de OORZAAK bent of een GEVOLG. Hoop je dat het gewenste zich voordoet? Of zorg jij er zelf voor dat het gebeurt. In het geval van dat leuke meisje bepaal jij dus of je met haar gaat praten of niet. Dit laat je niet afhangen van haar, haar vriendinnen, jouw vrienden, de omgeving, de sfeer, het moment of wat dan ook.

Mindset

Dit is een van de belangrijkste ingrediënten van jouw succes-mindset. Niemand hoeft jou te dwingen om initiatief te nemen. Jij wilt vanuit jezelf initiatief nemen. Het is dan ook een belangrijke vraag om continue aan jezelf te stellen. ‘Ben jij het gevolg, of ben jij de oorzaak?’ Ben jij het gevolg van de gebeurtenissen om je heen. Het gevolg van kleine angsten die zich op zijn gaan stapelen. Het gevolg van slechte gewoontes die jou stukje bij beetje kapot zijn gaan maken. Of ben jij de OORZAAK. Ben jij degene die een kunstwerk van zijn leven aan het maken is. Ben jij degene die op een dag besloten heeft, ‘zo wil ik worden!’ en ben je het toen gewoon gaan fixen?

Waarom een vrouw het wil

Dit gezegd hebbende. Er zijn ook nog twee redenen beredeneerd vanuit een vrouw waarom zij wilt dat jij begint met het initiatief nemen. Zie video en anders kun je de punten hieronder ook lezen.

Reden 1: Man-vrouw verschillen

We leven in een wereld waarin er een overvloed is aan zaad en een tekort aan eicellen. Dit heeft tot een dynamiek geleidt waarbij de man zich presenteert en de vrouw selecteert. Het is een sellers-market geworden. Waardoor de verkopende partij niet veel zijn best hoeft te doen om kopers te vinden. Die komen toch wel opdraven. Als jij dus niet de eerste stap zet, doe je überhaupt niet mee. Initiatief is dus het devies.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Dit heeft als gevolg dat vrouwen langer en beter nadenken in welk ‘zaad’ zij willen investeren. Sowieso is seks een grotere onderneming voor vrouwen dan voor mannen. Ze kunnen er zwanger van worden, de bevalling brengt risico’s met zich mee. Na de bevalling hoop je als vrouw dat die gozer nog even meehelpt met de opvoeding. Risico’s te over, terwijl als man je alleen maar je broek hoeft op te hijsen.

Een vrouw heeft dus veel meer input nodig van een man, om er achter te komen of hij uit het juiste hout gesneden is. Als jij laat zien dat je een capabele gozer bent die lef heeft en stappen durft te zetten krijg je meteen een streeptje voor.  In het verleidingsproces ben jij degene die de eerste stappen zet, totdat zij overtuigd is van jouw ‘awesomeness’.

Reden 2: Wat het zegt over jou

Er is dus zoals zojuist benoemd een overschot aan zaad in de wereld. Daarbij komt ook nog dat seks een grotere investering is voor een vrouw dan voor een man. Ze kunnen er zwanger door raken. De bevalling brengt risico’s met zich mee. Dan moet er nog voor de baby gezorgd worden. Risico’s te over, terwijl als man je alleen maar je broek hoeft op te hijsen.  Dit heeft allemaal tot gevolg dat vrouwen langer en beter nadenken in welk ‘zaad’ zij willen investeren.

Een vrouw wil daarom meer input van de man in kwestie. Om er achter te komen of hij uit het juiste hout gesneden is. Als jij laat zien dat je een capabele gozer bent die lef heeft en stappen durft te zetten krijg je meteen een streepje voor.  In het verleidingsproces ben jij degene die de eerste stappen zet, totdat zij overtuigd is van jouw ‘awesomeness’.

Alles wat je doet zegt iets over wie jij bent. Dus zeker ook de mate waarin jij actief bent in het initiatief nemen en vanuit eigen initiatief vrouwen aanspreken.

Conclusie

Of je het nu leuk vindt of niet, “initiatief nemen”, staat boven aan de to-do lijst van elke man. Je kunt er van alles van vinden, ik zou me er gewoon bij neerleggen en er actief mee aan de slag gaan. Mijn vraag aan jou is;”Ben jij momenteel in jouw leven meer de oorzaak of het gevolg?”. Vertel het me hieronder.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!