fbpx

Wat is een winnaarsmentaliteit en wat is de rol die het speelt in jouw leven als man. Ongeacht het doel, ongeacht de context. In onderstaand artikel en video’s gaan we kijken wat jij en ik actief kunnen doen om het leven nog meer te domineren.

___________________________________________________________________

Wat jij moet onthouden uit deze MAN-UP #20:

1. Een probleem is te definiëren als een verschil tussen wat jij wil en wat jij doet
2. Een verliezer is geen ‘loser’. Een verliezer doet niét wat hij graag zou willen.
3. Stel jezelf de vraag wat echt belangrijk is in het leven.

___________________________________________________________________

Winnaarsmentaliteit

Winnaars versus verliezers klinkt dualistisch. Alsof er twee soorten mensen zijn. En alsof je een loser bent als je geen winnaar bent. Een sukkel. Gelukkig is het niet zo zwart wit. Waar het om gaat is het volgende. In de huidige maatschappij vraagt iedereen wat van je. Je directe omgeving, zoals je vrienden waarmee je afspreekt, je werk, reclames. Alles is er goed dan wel kwaad bedoeld er op uit om jou te beïnvloeden. Het is gemakkelijk om in zo’n systeem jouw richting kwijt te raken. Je hebt de winnaarsmentaliteit van een Alpha Man nodig om gefocust te blijven en je eigen richting vast te houden.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Belangrijk?

Een probleem zou je kunnen definiëren als een verschil tussen ideaalbeeld en realiteit. Een verschil tussen hoe je het zou willen en hoe het momenteel is. Dit veroorzaakt ontevredenheid. Helemaal als dit verschil veroorzaakt wordt door jouw omgeving. De afleidingen brengen je dusdanig van je pad dat je niet langer tevreden bent met je situatie. Bekijk onderstaande video voor een diepere uiteenzetting.

De weg van de winnaar!

Hoe ga je hier mee om? Stel jezelf de vraag wat echt belangrijk is in het leven. Als jij een winnaarsmentaliteit zou hebben en volledig winning in het leven staat. Hoe ziet dat er dan uit? Door te bepalen wat cruciaal is voor jou, zul jij je eerder geneigd voelen stappen te gaan zetten. Bovendien zal je minder snel afgeleid zijn. Sterker nog, anderen gaan met jou meewandelen. Ze zijn enthousiast geworden door jouw durf en zelfvertrouwen. Je weet vanaf nu wat je te doen staat! Bewandel je pad als een winnaar, voed jouw winnaarsmentaliteit en leid het leven dat voor jou belangrijk is.

Komen we vanzelf bij het volgende punt. Jij ziet nu beter in wat jij wilt. Hoe gedreven durf jij er nu er achteraan te gaan en ondanks de tegenslagen vol te houden en door te zetten.

Alledaagse keuzes

Jouw dag begint met keuzes. ‘Welke kleren doe ik aan, wat ga ik ontbijten?’ Vaak besluit je voor het makkelijkste te gaan. Logisch. Je eet even snel een banaan onderweg, zodat je iets langer in bed kan blijven liggen. Je kiest voor de weg van de minste weerstand.  Echter, In het leven krijg je ook te maken met grotere keuzes.

Grote keuzes

Grote keuzes op dezelfde manier maken als kleine keuzes is de grootste valkuil waar jij in terecht kan komen. Gaan voor de weg van de minste weerstand is niet langer effectief. Besluiten om een paar pondjes af te vallen is makkelijk en ‘goed genoeg’, maar niet uitdagend. Je motivatie is laag. Als je het halfbakken doel bereikt, is de smaak van overwinning niet zoet, maar flauw. Jouw winnaarsmentaliteit zal verslappen.

Jaren later lig je ’s nachts in je bed. Je schrikt wakker en beseft ineens dat je jouw hele leven al de weg van de minste weerstand kiest. Je vraagt je af: ‘Is dit alles?’ Het klinkt misschien dramatisch, maar dit is precies hoe een midlife crisis ontstaat. Je bent ontevreden met wie je bent en wat je hebt bereikt.

Wil je dit niet? Lees door en bekijk de video!

Het verschil tussen een jochie en een man

Het verschil is dat een man de lat hoog legt voor zichzelf. Hij stelt een doel en kiest niet voor ‘lekker makkelijk’. Hij pusht zijn comfort-zone. Terug naar het voorbeeld van afvallen.

Nu besluit jij dat je geen genoegen neemt met ‘goed genoeg’. Jouw doel is om 10 kg kwijt te raken én 3-4x per week te gaan sporten. Een keuze die om daadkracht, volharding en doorzettingsvermogen vraagt. Je zal er voor moeten gaan.

Met zo een winnaarsmentaliteit zal jij een ongekende beloning terugkrijgen. Je gaat voldoening ervaren die je nooit eerder hebt ervaren. De smaak van de overwinning is zoeter dan zoet. Tevreden kun je gaan slapen. Wetende dat jij jezelf het beste gunt en de ballen hebt om dit na te streven. Dus… MAN-UP!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!