fbpx

Misschien is het daadwerkelijk gediagnostiseerd. Misschien heb jij teveel op fora zitten struinen en je gek laten maken. Lang verhaal kort, je hebt sterk het vermoeden dat jouw date, vriendin, scharrel borderline heeft. Hoe ga je hier mee om? Wat zou een goede strategie zijn? Lees verder en bekijk de video.

 

Vriendin met borderline disclaimer één

Voor we de eigenlijke analyse en strategie induiken eerst even een kleine disclaimer. Heden ten dage wordt er veel te makkelijk omgegaan met psychische aandoeningen en terminologie. Heeft een man even tijd voor zichzelf nodig en geen zin om af te spreken? Dan is het een narcistische klootzak die dood moet. Heeft een vrouw een kleine mood-shift? Dan heeft ze “borderline” moet ze opgenomen worden en heeft ze een lobotomie nodig.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes


Als iemand het heeft over narcisme/borderline/adhd/bipolair, check even of het daadwerkelijk door een professional gediagnostiseerd is. Is betreffende persoon onder behandeling? Wat is er aan de hand? Anders zijn het holle frases waar niemand iets aan heeft. Nu we dat uit de weg hebben kunnen we door naar een tweede disclaimer.

 

Partner met Borderline disclaimer 2

Onderstaande artikel is geen aanval op mensen met borderline. Dit leg ik ook in de video uit. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe destructief een mentale aandoening kan zijn voor zowel de “patiënt” als zijn of haar omgeving. Dit artikel is echter wel enkel gericht op die omgeving. De man die tools nodig heeft in het omgaan met een vrouw met borderline. Dan wel bewust de afweging moet gaan maken of hij hier wel zin in heeft. Zo, kunnen we eindelijk door.

 

Waarom zo aantrekkelijk?

Stap één in dit proces is dat jij goed begrijpt waarom een vrouw met borderline onbedoeld een grote aantrekkingskracht kan hebben op jou. Dit brengt ons bij het verkennen, van wat borderline nu eigenlijk is. In hele grote lijn is het een aandoening die leidt tot het hebben van hoge pieken en diepe dalen. Als ze blij met je is, is het #FANTASTISCH en #AMAZING. Dit kan intens, verslavend en heerlijk zijn. Op dat moment ben jij ALLES voor die ander. Uiteraard kan dit omslaan en dan zie je de duistere keerzijde. Welke jij je ook wel kunt voorstellen.

 

Ben jij er gevoelig voor?

Wat ik nu veel in mijn coachings praktijk heb gezien de afgelopen tijd is dat er een bepaald “soort” mannen is die door de up’s en down’s getriggerd en gestimuleerd worden. Mannen die door haar duistere onbenaderbare episodes uitgedaagd worden om haar weer te heroveren. Het is juist dit kat-en-muis spelletje die hun interesse in betreffende dame hooghoudt. Ze genieten van de strijd, de intensiteit en alles wat het tegenovergestelde is van stabiel, rustig en solide.

 

Waar gaat het fout?

Wat is nu het probleem vraag jij je misschien af? Lekker toch een beetje intensiteit? Dat maakt de seks ook vast goed toch? Het gevaar gaat opspelen op het moment het contact zich verdiept.  Dat je op het punt komt, dat de woeste storm die borderline heet een steeds belangrijkere plek jouw leven krijgt. In plaats van stabiliteit te creëren en iets op te bouwen ben jij weer aan het puinruimen. Dit kost tijd, dit kost energie. Jij komt stil te staan terwijl de wereld om jou heen gewoon doorgaat. De up’s en down’s worden steeds extremer, mede omdat je ook steeds dichter tot elkaar komt te staan. Ze beginnen hun tol te eisen. Jouw schatje maakt steeds ruzie met iedereen. De relaties met de mensen om jou heen komen onder druk te staan. Je begint vrienden kwijt te raken. Hierdoor richt jij je nog meer op haar. De ruzies en mentale aanvallen putten je steeds meer uit. Je zakt steeds verder weg, tot het haast onvermijdelijke breekpunt.

 

Te hard?

Dit klinkt natuurlijk hard naar de lieve mensen die ongevraagd deze aandoening hebben “gekregen”. Suggereer ik nu dat mensen met borderline geen recht op levensgeluk hebben? Geen recht op liefde, in deze kille koude wereld? Moeten we er met een grote boog omheen lopen alsof ze melaats zijn? Natuurlijk niet! Ik heb veel vrouwen met borderline hier zelf ook over gesproken. Van dichtbij gezien hoe schrijnend hun leven soms kan zijn. Hoe het voor hun lijkt alsof ze vanaf de zijlijn naar een trainwreck aan het kijken zijn. Waar ze op geen enkele wijze grip op kunnen krijgen.

 

Veel is mogelijk

Daarbij, bovenstaande is natuurlijk in het ergste eval. Medicatie, behandeling, een voedende omgeving kunnen wonderen verrichten bij mentale aandoeningen. Laten we ook niet vergeten borderline komt in gradaties, er is van alles aan te doen! Veel is mogelijk!

 

Jij moet je wapenen

Waarom dan toch dit artikel? Jij moet je kunnen wapenen tegen de valkuilen van het leven. Je moet je eigen patronen kunnen herkennen voordat je er volledig verstrikt in raakt. Ik heb te veel mannen hard op hun bek zien gaan in relaties met vrouwen met borderline. Vrouwen die niet bereid waren er iets aan te doen, in behandeling te gaan, te kijken naar de mogelijkheden van medicatie. Dat wat ik hier schrijf dient gezegd dient te worden. Jij moet voorbereid zijn.

 

De oplossing

Het hoeft niet allemaal in misère en ellende te eindigen. Jij hoeft niet continue te zoeken naar de eerste de beste signaal van borderline. De oplossing is simpel, maar niet perse eenvoudig. Jij moet gewoon heel goed weten wat jij verwacht van jouw partner. Hoe wil je dat ze in het leven staat? Wat wil je dat zij aan jou gaat bijdragen? Wat voor moeder wil jij dat ze gaat zijn voor jouw kind? Wat voor mensch wil je dat ze is?

 

Wat wil JIJ?

Daar richt jij je dan op in jouw date-proces. Zo simpel is he! Als iemand dat jou niet kan bieden, dan is ze niet geschikt als partner. Al het beste in de wereld is haar gegund. Maar ze gaat niet jouw vriendin worden. Zo trek je deze hele discussie ook weg uit de beladen mentale-gesteldheid hoek. Je leert te kijken naar HOE iemand is en daar handel je dan naar.

 

Jij eerst

Om dit te kunnen doen zal jij ten eerste het soort man moeten worden waar de hierboven beschreven topvrouw zich tot aangetrokken voelt. Kwaliteit, zoekt kwaliteit, zorg dat jij het ook wordt. Dat is uiteindelijk waar MasterFlirt over gaat. Dat is de fundamentele boodschap van ons boek.

 

Doorzie de illusie

Ten tweede is heftige intensiteit aantrekkelijk. Daar zal jij door heen moeten leren te prikken. Tot slot, verstandig zijn is niet altijd leuk. Of beter gezegd, op korte termijn is onverstandig zijn zelfs heel erg leuk. Aan jou de keuze om het juiste te doen. Dat heet als man in je kracht te staan en doen wat er gedaan moet worden. Zoiets.

Let’s get shit done,

Tom

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!