fbpx

Het is zover. Hier sta ik dan. In grand Cafe De Kroon, voor die geheime deur. Eigenlijk is het niet zozeer de deur die geheim is want hij is duidelijk aangegeven en voor iedereen vindbaar. Nee, het onbekende ligt erachter. Ik moet deze deur door, maar heb lood in mijn schoenen. Schichtig kijk ik om me heen, de vaste bewaakster is even weg en verder is er niemand te zien. Ik haal diep adem en stap binnen.

Vier verbaasde vrouwenogen staren me aan. Ik mompel mijn goed voorbereide zin waar het woord schoonmaken in voorkomt en gelukkig reageren de dames verder niet. Vier snelle stappen en ik zit in een hokje, draai de deur achter me op slot, pak mijn opschrijfboekje en wacht af.

Hoe heeft het zover met me kunnen komen? Welke zichzelf respecterende man onderneemt een dergelijke actie? Robert en ik waren onderzoek aan het doen voor ons boek. We hadden bronnen nodig die normaal gesproken buiten het bereik van een man liggen. Tenslotte wilden we een boek schrijven over het verleiden van vrouwen dat nieuwe inzichten bevatte, en daarvoor moet je soms baanbrekende dingen doen.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Voor ons onderzoek was het een logische en zelfs noodzakelijke stap. Maar wie ging het doen? We hadden erom geloot en het lot was mij niet gunstig gezind, althans dat dacht ik toen. Achteraf gezien was dit de meest ontnuchterende en verhelderende actie die ik ooit ondernomen heb.

Nu zit ik hier en het zweet staat op mijn voorhoofd. Niet dat het hier warm is, er heerst een aangename temperatuur en de sfeer wordt verhoogd door een zacht muziekje. De luchtverfrisser werk hier beter dan bij ons. De enige indicatie dat ik misplaatst ben, is het ontbreken van de pisbakken. En natuurlijk de bezoekers.

Op een damestoilet komen vooral vrouwen. Is het je ooit opgevallen dat meisjes altijd samen gaan plassen en dan lang wegblijven? Als ze terugkomen, zijn ze vers opgemaakt, en is er vaak ook iets in hun houding veranderd. Het damestoilet is de aangewezen plek voor natuurlijke behoeftes zoals plassen, opmaken en – daar ging het ons om – topoverleg.

Ze gebruiken de wc als een soort vergaderzaal, waar ze de mannen uit de kroeg evalueren. We wisten natuurlijk al dat Vrouwen onderling anders praten over de dingen van het leven dan wij mannen. Hoe anders zou blijken tijdens de drie uur dat ik er zat.

Natuurlijk worden er heel veel koetjes en kalfjes besproken en de accessoiremomenten waren legio. Het doel van dit onderzoek is niet vast te stellen hoe de dames praten over schoenen, jurkjes, armbandjes, tasjes of oorbellen, maar om hun conversaties over mannen te registreren. En ik moet zeggen, een aantal keren zat ik redelijk geschokt in dat hokje.

Hieronder volgt een bloemlezing van de meest verhelderende gesprekken. Alle conclusies over de dames zijn puur gemaakt op basis van hun stem en kunnen dus de waarheid volledig missen. Alle namen van mannen zijn echt, om herkenning mogelijk te maken.

Meisje met mooie stem: Hoe gaat het met Rick?
Meisje met sexy stem: Goed geloof ik. We hebben elkaar nu drie keer gezien, het wordt tijd dat ik zijn lul zie om te weten of ik verder met hem wil.

Of:

Meisje met grote borsten (tenminste zo klonk ze): Het was een beetje vreemd, hij is besneden.
Vriendin met dikke billen: Ja, dan vind ik aftrekken lastig, je weet niet waar de eikel begint en dan moet je extra voorzichtig zijn.
Grote Borsten: Klopt, maar het pijpt wel lekker.

Natuurlijk hoorde ik ook veel gesprekken die een stuk onschuldiger waren:

“Die twee mogen de rest van onze avond betalen.”
”Welke wil jij hebben?”
”Geen van twee.”
”Getver nee dank je.”
“OK vijf wijntjes en dan gaan we op zoek naar twee lekkere jongens.”

”Ik ben hem wel een beetje zat.”
”Ja wat een opdringerig mannetje.”

”Ik wil niet bot doen, tenslotte is het een vriend van Gerard.”
”Dat los ik wel voor je op! Ik ga gewoon weg en neem je mee.”

Meisje met een brilletje: “Hij is wel heel erg saai!”
Meisje met ander brilletje: “Ja, dat is waar, maar hij is wel heel betrouwbaar.”

”Dan zou ik voor hem gaan als ik jou was.”

Snappen we het nog? Meisjes met brilletjes geven de voorkeur aan saaie betrouwbare mannen.

Meisje met staartjes: ”Hij was zo lief voor me, ik denk dat ik verliefd ben.”
Vriendin met lange benen: “Hebben jullie al gezoend?”
Staartjes: “Ja, en meer dan dat.”
”Je weet toch dat je de eerste keer nooit met een man naar bed moet!
”Weet ik, maar dit voelde heel bijzonder. Het was helemaal oké.”

”Wanneer zie je hem weer?”
”Weet ik niet, ik hoop dat hij belt.”
”Daarom moet je niet te snel met hem naar bed, je hebt de macht uit handen gegeven.”

Even dacht ik dat ik op de verkeerde wc in de verkeerde tent zat, tot ik me realiseerde dat Kelly binnenkwam:

Meisje met zware stem: “Toch jammer dat Peter niet meer komt.”
Vriendin: ”Ik dacht dat je hem zo’n sukkel vond.”
”Ja, maar hij neukte zo lekker anaal.”

Meisje met jeuk: ”Vind je het erg als ik Sander vanavond mee naar huis neem?”
Meisje met een of andere claim op Sander: “Nee hoor, maar op een voorwaarde: Dat je me in detail vertelt hoe hij het doet.”
Gegiechel!

Vriendin: “Hoe was het met Karel?”
Meisje dat waarschijnlijk vorige week jeuk had: “Leuk voor een nachtje, alleen hij heeft zo’n rare pik.”

”Hoezo?”
”Hij staat scheef, en dat is best lastig.”
”Ach, beter scheef dan te klein.”
”Nee, klein was hij zeker niet.”

In de drie uur die ik op die wc doorbracht hoorde ik nog veel meer gesprekken die mijn beeld van de vrouw voorgoed beïnvloed hebben. Ik snap echt niet meer waarom er “dames” op de deur staat, want dames, dat zijn de vrouwen van tegenwoordig absoluut niet. Om er een eind aan te breien nog twee gesprekjes:

”Denk je dat hij je wil helpen?”
Meisje met Oost-Europees accent: “Ik heb hem twee keer gepijpt, hij doet alles wat ik vraag.”
“Mannen weten pas of ze iets met je willen als ze geneukt hebben”

Mijn beeld van vrouwen is door deze ervaring definitief veranderd. Of ik dat fijn vind is de vraag, maar de werkelijkheid is niet altijd fijn.

Tot zover de onthullingen op het damestoilet die onder andere geleid hebben tot de inzichten die op hun beurt weer geleid hebben tot het boek MasterFlirt.

 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!