fbpx

Als jouw Tinder vragen beantwoord in deze onofficiële Tinder F.A.Q. Graag gedaan.

1 ALGEMENE TINDER VRAGEN

1.1 Wat is Tinder?

Met Tinder begon in 2012 de digitale datingrevolutie. Voorbij gaande aan alle voor en nadelen die daar bij komen kijken. Sindsdien zijn meer dan 50 miljoen mensen van over de hele wereld aan boord gestapt en vinden nu de liefde.(aldus Tinder) Maar liefst 1,2 miljoen singles noemen Nederland hun thuis – en duizenden van hen maken gebruik van de mogelijkheid om daters uit verschillende landen of zelfs continenten met elkaar in contact te brengen! En voor degenen die meer opties willen dan deze app kan bieden: er bestaan ook andere online dating apps: Happn, Bumble, Twoo, Mint.

1.2 Voor wie is Tinder?

Tinder is een platform voor iedereen die op zoek is naar liefde, ongeacht hun seksualiteit of leeftijd. We zien dat steeds meer oudere generaties Tinder omarmen nadat ze in het verleden voornamelijk traditionele datingsites gebruikten – een teken van een merkbare verschuiving naar moderne, op technologie gebaseerde methoden om in contact te komen met potentiële partners.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

1.3 Hoe werkt Tinder dating?

Tinder werkt door jou een lijst van potentiële matches te tonen op basis van jouw locatie en interesses. Door naar rechts te swypen, geeft je aan dat je in iemand geïnteresseerd bent. Als de andere persoon ook naar rechts veegt, is er een match gemaakt en kunt je een gesprek beginnen. Lees ons uitgebreide artikel over de Tinder ervaringen van een gebruiker.

1.4 Waar bestaat een Tinder profiel uit?

Een Tinder-profiel is jouw enige manier om een potentiële match meer over jou te weten te laten komen. Het bestaat uit je profielfoto, een korte bio, en je interesses en likes die je helpen te laten zien wie je bent. Op een succesvol Tinder profiel moet de profielfoto goed belicht zijn en duidelijk laten zien wie je bent, omdat het je eerste indruk is. In je bio kun je echt delen wat jou ‘uniek’ maakt met potentiële matches. Ten slotte kan het vermelden van hobby’s of interesses die je karakter het beste vertegenwoordigen helpen om een blijvende indruk te maken. Een perfect Tinder profiel laat iemand weten dat ze je in een paar seconden hebben leren kennen!

1.5 Is Tinder gratis? Wat kost Tinder?

Tinder kun je gratis gebruiken. Je bent dan echter beperkt in de hoeveelheid swypes die je dan per dag krijg en in de functies waar je toegang tot krijgt. Wil je graag sneller, meer en beter swypen dan zijn er een aantal betaalmogelijkheden. Tinder heeft hiervoor verschillende abonnee diensten, te weten Tinder Plus en Tinder Gold. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van je locatie, maar de meeste mensen hebben toegang tot Tinder Plus en Tinder Gold voor maandelijkse abonnementskosten rond de €10-30,-. Deze hogere niveaus geven je toegang tot unieke functies zoals Rewind, Passport en Unlimited Likes.

1.6 Waarom krijg ik geen matches? Help, Tinder geeft geen matches!

Als je merkt dat je door profielen swypt en niet zoveel matches terugkrijgt, is het tijd om jezelf een paar eerlijke vragen te stellen. Zijn je foto’s aantrekkelijk en opvallend? Geven ze je nauwkeurig weer? Benadrukt je bio de juiste dingen over jou? Is het beknopt, duidelijk en boeiend? Kijk eens objectief naar je profiel en bedenk wat er verbeterd kan worden om meer succes te hebben bij het vinden van een match. Hoewel er geen eenduidig antwoord is op de vraag waarom een bepaalde gebruiker zo’n probleem heeft met het vinden van een match, zijn de bovenstaande suggesties een goed begin om problemen op te lossen. In onze Versieren op de App pakket gaat we hier dieper op in. Paar pointers voor nu; kwaliteit boven kwantiteit, iig één foto waarbij jouw hoofd/gezicht er goed opstaat, liefst waarbij je schuin wegkijkt en lacht, één foto waarbij je iets acties doet en sowieso ook één foto met vrienden, maar dan niet te veel. Jaja, het is allemaal wat.

1.7 Wat zijn goede Tinder fotos?

Als het gaat om het maken van een goede Tinder-foto, laat je dan niet misleiden door de klassieke selfie met de uitgestrekte arm. Zeker, het kan de vorm van je gezicht en kaaklijn laten zien, maar het zal niet echt een indruk achterlaten op potentiële matches. Om een geweldige Tinder profielfoto te maken, probeer je te concentreren op andere elementen in de foto die hem doen opvallen. Een buitenopname met levendige kleuren of een initiatieffoto met een grappig bijschrift kan meer betrokkenheid creëren dan een eenvoudige selfie. Neem echt de tijd om na te denken over wat je wilt dat je primaire profielfoto over je zegt en kies dienovereenkomstig. Het belangrijkste element is dat je foto er natuurlijk uitziet – kies iets dat je kenmerken laat zien zonder er te veel aandacht aan te onttrekken. In ons Versieren op de App pakket gaan we daar dieper op in.

1.8 Wat zijn goede Tinder openingszinnen

Vermijd algemene complimenten en pick-up lines, want die komen vaak onoprecht over. Begin met een oprechte vraag over iets in het profiel van de persoon, zoals het laatste boek dat ze gelezen hebben, of de stad waar ze het laatst geweest zijn. Dit laat zien dat je aandacht hebt en helpt een echte band tussen jullie te creëren in plaats van alleen maar over koetjes en kalfjes te praten. Voor het beste resultaat houd je het kort en eenvoudig — streef naar maximaal 1-3 regels in plaats van langdradige berichten.Wil je de diepte ingaan met de Tinder openingszinnen dan heb ik HIER een artikel voor je die daar op ingaat. Onthoud in ieder geval dat, “hoi, alles goed” echt niet kan. Ga in op haar foto en houdt het luchtig en speels.

1.9 Kun je Tinder likes zien?

In de loop der jaren heeft Tinder verschillende strategische methoden toegepast om de betrokkenheid van gebruikers op haar platform te vergroten. Een van die strategieën is hun beleid dat gebruikers geen lijst kunnen bekijken van mensen die hen geliked hebben – met andere woorden, je kunt je likes niet zien.

Echter met het betaalde Tinder Gold abonnement krijg je de mogelijkheid om te zien wie jou geliked heeft. Dit maakt het swype proces een heel stuk sneller en efficiënter. Dan hoef je niet te swypen tot je een match hebt, je ziet direct wie jou geliked heeft om dan te kunnen kiezen wat je er mee gaat doen.

1.10 Wie moet als eerste aanspreken?

Nog los van de vraag wie als eerste iets moet zeggen op Tinder, is het veel belangrijker voor jezelf te bedenken wat jij wilt. Persoonlijk heb ik geen zin om te wachten tot de ander ergens mee komt. Ik wil zelf initiëren en aan de slag. Daarom ben ik ook degene die als eerste een move maakt. Wanneer? Meestal direct zodra er een match is. Vaak is er veel frustratie bij vrouwen over het niet aangesproken worden. Dan zetten ze in hun profiel de tekst: ”wie matched, die begint het gesprek”. Dit zie je enkel bij onaantrekkelijke vrouwen die gefrustreerd zijn van alle matches welke vervolgens niet reageren.

1.11 Hoe werkt het Tinder algoritme?

Het algoritme van Tinder is een complex systeem dat ontworpen is om je te matchen met andere gebruikers op basis van gebruikersvoorkeuren en locatie. Tinder verzamelt gebruikersinformatie, zoals leeftijden, geslachtsidentiteiten en voorkeuren/afwijkingen, om een ingewikkelde database te creëren die potentiële matches sorteert. Telkens als je naar rechts of links veegt, neemt het algoritme nota van je beslissing. Hoe meer je de dienst gebruikt en ermee omgaat, hoe efficiënter het algoritme wordt in het geven van relevante suggesties.

Afhankelijk van hoe vrouwen reageren op jouw profiel, hoe vaak jij swypt en nog wat andere variabelen krijg jij een zogenaamde ELO-score, vernoemd naar de dammer Arpad Elo. Deze ELO-score bepaalt hoe vaak jouw profiel getoond wordt en dus hoeveel matches jij krijgt. De andere factoren die mogelijkerwijs jouw ELO-score bepalen zijn: welk gedeelte van likes jou terug liked, hoe selectief jij bent, of je wel of niet jouw matches een bericht stuurt, of je wel of geen abo bent.

Uiteindelijk blijft het giswerk, maar deze factoren lijken van invloed.

1.12 Hoe werken Super-Likes?

Tinder Super-Likes zijn een manier om iemand te laten zien dat je hem of haar echt leuk vindt en je te onderscheiden van de massa. Betaald uiteraard. Met deze functie kunnen leden een Super-Like sturen wanneer ze het profiel van een ander bekijken. De ontvanger krijgt een melding dat hij een Super-Like heeft gekregen en kan precies zien wie hem heeft gestuurd. Niet alleen zal jouw profiel naar de top van hun deck verhuizen, maar je maakt hen er ook op attent dat je hen een speciale blijk van vertrouwen hebt gegeven. Het gebruik van Super-Likes is beperkt, dus gebruikers moeten strategisch beslissen aan wie ze de extra stimulans willen geven. Ze kunnen zeker het verschil maken als je iemands aandacht probeert te krijgen.

1.13 Hoe werkt Tinder Locatie/Tinder Passport.

Als je Tinder Boost of Tinder Gold hebt kun jij kiezen op welke locatie je gaat swypen. Zo kun je heel gericht zoeken. Ga je volgende maand op vakantie is Moskou, zorg dat je daar alvast een trits matches klaar hebt staan voor als je straks bent. Ik noem een dwarsstraat. Standaard kun je in ieder geval met Tinder locatie, de straal instellen waarbinnen jij wenst te zoeken.

1.14 Kan ik op Tinder zoeken op naam?

Neen, je hebt te swypen tot je een leuke tegenkomt. Je kunt wel met Tinder Plus of Tinder Gold heel specifiek waar ook ter wereld zoeken. Waarmee je de kans groter maakt om een bepaald persoon tegen te komen.

1.15 Wat is de Tinder smart photo functie?

De smart photo functie test autmatisch welke van jouw foto’s als eerste getoond moet worden. Waar vrouwen dus het beste op reageren. Best handig.

1.16 Wat is de betekenis van Tinder?

De letterlijke vertaling van tinder is tondel. Een lichtontvlambaar materiaal wat gebruikt wordt om een groter vuur aan te steken.

1.17 Hoe en waarom zet je Tinder ontdekking uit?

Je kunt op Tinder instellen dat enkel de profielen die jij liked jou te zien krijgen. Waarom je dit zou willen? Als je stiekem aan het gluren bent en niet wilt dat bekenden jou te zien krijgen. Je kunt het ook de vreemdgangers functie noemen.

1.18 Wat is de laatst online functie op Tinder?

Je kunt instellen dat je profielen te zien krijgt van mensen die net online zijn geweest. Mogelijkerwijs verhoogt dit de kans op interactie, omdat betreffende persoon actief op Tinder ziet. Dit is niet de standaard instelling.

1.19 Wat is die enge Tinder shadow ban?

Tinder wil niet dat je truc-jes gebruikt om meer matches te ontvangen. Dus als jouw gedrag “verdacht” is kun je een shadow ban krijgen. Wat is verdacht gedrag? Idioot veel swypen per dag, dan denkt Tinder dat je een bot bent. Je account wissen en te snel daarna je weer aanmelden. Zo lang je “normaal” swypt moet alles goed gaan.

2 TECHNISCHE TINDER VRAGEN

2.1 Hoe moet ik op Tinder inloggen?

Er zijn twee verschillende manieren om op Tinder in te loggen. Of met je telefoonnummer of met facebook. Eerst kon het enkel met Facebook. Sinds Zuckerberg echter heeft aangegeven ook met een dating-functie bezig te zijn heeft Tinder opeens snel de mogelijkheid toegevoegd om enkel met je telefoonnummer je aan te melden.

2.2 Heeft Tinder een storing?

Tinder is niet de meest stabiele platform. Best vaak zijn er storingen doet de app raar of komen meldingen niet door. HIER https://allestoringen.nl/storing/tinderkun je checken of Tinder een storing heeft.

2.3 Moet ik Facebook installeren voor Tinder? Tinder zonder facebook, kan dat? 

Nope, niet eens. Zie ook hierboven. Sinds Zuckerberg heeft aangegeven ook zich op dating te richten heeft Tinder de mogelijkheid gegeven om ook enkel met je telefoonnumer in te loggen.

 

2.4 Tinder werkt niet, waar kan het aan liggen?1

Je kunt gebanned of geshadowbanned zijn. Afhankelijk van je gedrag of van het feit dat je te vaak je profiel hebt verwijderd, om je daarna weer aan te melden kan het voorkomen dat Tinder je gebanned heeft. Andere optie kan zijn een storting. HIER kun je dat checken. Als dat het ook niet is, dan is vermoedelijk de zombie Apocalyps eindelijk aangebroken en heb jij je met nuttigere dingen bezig te houden, dan het verzamelen van likes op Tinder.

 

2.5 Waarom wil Tinder mijn telefoonnummer? Wat is de Tinder sms verificatie?

Ten eerste wil Tinder jouw nummer om een verificatiesms’je te sturen. Daarnaast wil Tinder een zo compleet mogelijke profiel van je krijgen. Is handig voor de adverteerders, als ook het kunnen vermijden van stoute truc-jes door jou. Zoals bijvoorbeeld het resetten van jouw account om zo een tweede kans te krijgen bij sommigen.

  

2.8 Hoe kan ik mijn Tinder account verwijderen?

Onder instellingen kun je naar account verwijderen gaan, waarna je nog paar dingen moet invullen om zo bevrijd te zijn van die vreselijke afleiding die Tinder heet. Wees gewaarschuwd, als je te snel daarna weer een nieuw profiel aanmaakt kun je gebanned worden.

 

2.9 Tinder op pc installeren / Tinder zonder app

Er is ook een online Tinder voor op je pc. Ga naar: https://tinder.commeld je daar aan en je kunt gewoon op je computer Tinderen. Wat een wereld leven we in.

 

2.10 Tinder opnieuw installeren

Dat doet je op exact dezelfde manier als dat je Tinder de eerste keer geïnstalleerd hebt. Je bent niet achterlijk. Ben je het wel, dan moet je niet op Tinder zitten.

2.11 Tinder aanmaken, hoe doe je dat?

Download de app, meld je aan en bent helemaal het mannetje.

2.12 Kan niet meer inloggen

Vaak is dit omdat je gebanned bent. Misschien heb je je telefoon nummer in je bio gezet. Of misschien heb je je te snel achter elkaar je account gewist om daarna je weer aan te melden.

2.13 Hoezo zijn al mijn matches op Tinder opeens weg?

Waarschijnlijk is jouw account gebanned, of een rare glitch. Tja, kan gebeuren.

3 BETAALDE TINDER FUNCTIES

3.1 Tinder Plus

Tinder Plus is een betaalde abonnee waarmee de volgende opties krijgt: onbeperkt swypen, je laatste swype herstellen, 5 super-likes per dag, 1 boost per maand en Tinder Passport.

3.2 Tinder Gold

Tinder Gold heeft alle functies die Tinder plus heeft, maar dan krijg je ook nog de mogelijkheid om te zien wie jou geliked heeft. Dan hoef je eigenlijk niet eens te swypen, je moet gewoon kijken wie jou geliked heeft en daar kun je dan meet chatten.

3.3 Tinder Boost

Speciale functie welke jouw profiel gedurende 30 minuten aan meer mensen toont. Dit verhoogt de kans op een match. Het werkt, het is handig, maar ook vrij duur.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!