fbpx

Als jouw Tinder vragen beantwoord in deze onofficiële Tinder F.A.Q. Graag gedaan.

 

1 ALGEMENE TINDER VRAGEN

1.1 Wat is Tinder?

Tinder is een in 2012 gelanceerde online dating app. Momenteel zitten er wereldwijd ongeveer 50 milioen mensen op. In Nederland zijn het er ongeveer 1.2 milioen. Het doel is om single mensen aan elkaar te koppelen. Andere soortgelijke dating app’s zijn: Happn, Bumble, Twoo, Mint.

 

1.2 Voor wie is Tinder?

Tinder is er zowel voor hetero’s, als ook homo’s om een partner te vinden. Wat leeftijd betreft is de hoofdmoot (45%) tussen de 25-34. De oudere doelgroep komt ook steeds meer op Tinder. Oorspronkelijk zaten die eerst op dating sites. Er is een verschuiving gaande.

 

1.3 Hoe werkt Tinder dating?

Tinder is gebaseerd op het naar rechts of naar links swypen van foto’s. Jij krijgt een profiel te zien en afhankelijk van jij wel of niet geïnteresseerd bent in betreffende persoon swype jij de foto naar rechts of naar links. Als de ander jou ook naar rechts swypt ontstaat er een match en krijgen jullie de mogelijkheid om met elkaar te gaan chatten. Lees ons uitgebreide artikel over de Tinder ervaringen van een gebruiker.

 

1.4 Waar bestaat een Tinder profiel uit?

Een Tinder profiel bestaat uit één of meerdere foto’s en een bio van 500 tekens. Daarbij krijg je de mogelijkheid om Spotify en Instagram te koppelen aan jouw account. Om de bezoekers zo een beter beeld te geven van wie jij bent en de kans op een match te maximaliseren.

 

1.5 Is Tinder gratis? Wat kost Tinder?

Tinder kun je gratis gebruiken. Je bent dan echter beperkt in de hoeveelheid swypes die je dan per dag krijg en in de functies waar je toegang tot krijgt. Wil je graag sneller, meer en beter swypen dan zijn er een aantal betaalmogelijkheden. Tinder heeft hiervoor verschillende abonnee diensten, te weten Tinder Plus en Tinder Gold. Als ook dat je bepaalde functies los kunt aanschaffen, neem bijvoorbeeld Super Likes.

 

1.6 Waarom krijg ik geen matches? Help, Tinder geeft geen matches!

Je foto’s zijn k#t, daar komt het vaak op neer. Ook als je een ongelofelijke rotkop hebt kun je matches krijgen op Tinder. Je moet dan wel voor goede foto’s zorgen. In onze Versieren op de App pakket gaat we hier dieper op in. Paar pointers voor nu; kwaliteit boven kwantiteit, iig één foto waarbij jouw hoofd/gezicht er goed opstaat, liefst waarbij je schuin wegkijkt en lacht, één foto waarbij je iets acties doet en sowieso ook één foto met vrienden, maar dan niet te veel. Jaja, het is allemaal wat.

 

1.7 Wat zijn goede Tinder fotos?

Goede Tinder foto’s zijn foto’s waarbij jij de ander helpt een beeld van je te vormen. Dat is uiteindelijk de intentie. Zorg dat je de ander een positief en kloppend beeld geeft van jouw persoontje. Dat zijn de goede Tinder foto’s. In ons Versieren op de App pakket gaan we daar dieper op in.

 

1.8 Wat zijn goede Tinder openingszinnen

Wil je de diepte ingaan met de Tinder openingszinnen dan heb ik HIER een artikel voor je die daar op ingaat. Onthoud in ieder geval dat, “hoi, alles goed” echt niet kan. Ga in op haar foto en houdt het luchtig en speels.

 

1.9 Kun je Tinder likes zien?

Als je Tinder Gold hebt krijg je de mogelijkheid om te zien wie jouw geliked heeft. Dit maakt het swype proces een heel stuk sneller en efficiënter. Dan hoef je niet te swypen tot je een match hebt, je ziet direct wie jou geliked heeft om dan te kunnen kiezen wat je er mee gaat doen.

 

1.10 Wie moet als eerste aanspreken?

Nog los van de vraag wie als eerste iets moet zeggen op Tinder, is het veel belangrijker voor jezelf te bedenken wat jij wilt. Persoonlijk heb ik geen zin om te wachten tot de ander ergens mee komt. Ik wil zelf initiëren en aan de slag. Daarom ben ik ook degene die als eerste een move maakt. Wanneer? Meestal direct zodra er een match is. Vaak is er veel frustratie bij vrouwen over het niet aangesproken worden. Dan zetten ze in hun profiel de tekst: ”wie matched, die begint het gesprek”. Dit zie je enkel bij onaantrekkelijke vrouwen die gefrustreerd zijn van alle matches welke vervolgens niet reageren.

 

1.11 Hoe werkt het Tinder algoritme?

Afhankelijk van hoe vrouwen reageren op jouw profiel, hoe vaak jij swypt en nog wat andere variabelen krijg jij een zogenaamde ELO-score, vernoemd naar de dammer Arpad Elo. Deze ELO-score bepaalt hoe vaak jouw profiel getoond wordt en dus hoeveel matches jij krijgt. De andere factoren die mogelijkerwijs jouw ELO-score bepalen zijn: welk gedeelte van likes jou terug liked, hoe selectief jij bent, of je wel of niet jouw matches een bericht stuurt, of je wel of geen abo bent.

Uiteindelijk blijft het giswerk, maar deze factoren lijken van invloed.

 

1.12 Hoe werken Super-Likes?

Een super like geeft jou de mogelijkheid om er zeker van te zijn dat iemand jouw profiel te zien krijgt. Plus jouw profiel zal extra bij diegene opvallen. Zo kun jij de kans op een match maximaleren. Je hebt een beperkt aantal super-likes. Je lukt ze los bijkopen. Tinder moet ook ergens van leven.

 

1.13 Hoe werkt Tinder Locatie/Tinder Passport.

Als je Tinder Boost of Tinder Gold hebt kun jij kiezen op welke locatie je gaat swypen. Zo kun je heel gericht zoeken. Ga je volgende maand op vakantie is Moskou, zorg dat je daar alvast een trits matches klaar hebt staan voor als je straks bent. Ik noem een dwarsstraat. Standaard kun je in ieder geval met Tinder locatie, de straal instellen waarbinnen jij wenst te zoeken.

 

1.14 Kan ik op Tinder zoeken op naam?

Neen, je hebt te swypen tot je een leuke tegenkomt. Je kunt wel met Tinder Plus of Tinder Gold heel specifiek waar ook ter wereld zoeken. Waarmee je de kans groter maakt om een bepaald persoon tegen te komen.

 

1.15 Wat is de Tinder smart photo functie?

De smart photo functie test autmatisch welke van jouw foto’s als eerste getoond moet worden. Waar vrouwen dus het beste op reageren. Best handig.

 

1.16 Wat is de betekenis van Tinder?

De letterlijke vertaling van tinder is tondel. Een lichtontvlambaar materiaal wat gebruikt wordt om een groter vuur aan te steken.

 

1.17 Hoe en waarom zet je Tinder ontdekking uit?

Je kunt op Tinder instellen dat enkel de profielen die jij liked jou te zien krijgen. Waarom je dit zou willen? Als je stiekem aan het gluren bent en niet wilt dat bekenden jou te zien krijgen. Je kunt het ook de vreemdgangers functie noemen.

 

1.18 Wat is de laatst online functie op Tinder?

Je kunt instellen dat je profielen te zien krijgt van mensen die net online zijn geweest. Mogelijkerwijs verhoogt dit de kans op interactie, omdat betreffende persoon actief op Tinder ziet. Dit is niet de standaard instelling.

1.19 Wat is die enge Tinder shadow ban?

Tinder wil niet dat je truc-jes gebruikt om meer matches te ontvangen. Dus als jouw gedrag “verdacht” is kun je een shadow ban krijgen. Wat is verdacht gedrag? Idioot veel swypen per dag, dan denkt Tinder dat je een bot bent. Je account wissen en te snel daarna je weer aanmelden. Zo lang je “normaal” swypt moet alles goed gaan.

 

2 TECHNISCHE TINDER VRAGEN

2.1 Hoe moet ik op Tinder inloggen?

Er zijn twee verschillende manieren om op Tinder in te loggen. Of met je telefoonnummer of met facebook. Eerst kon het enkel met Facebook. Sinds Zuckerberg echter heeft aangegeven ook met een dating-functie bezig te zijn heeft Tinder opeens snel de mogelijkheid toegevoegd om enkel met je telefoonnummer je aan te melden.

 

2.2 Heeft Tinder een storing?

Tinder is niet de meest stabiele platform. Best vaak zijn er storingen doet de app raar of komen meldingen niet door. HIER https://allestoringen.nl/storing/tinderkun je checken of Tinder een storing heeft.

 

2.3 Moet ik Facebook installeren voor Tinder? Tinder zonder facebook, kan dat? 

Nope, niet eens. Zie ook hierboven. Sinds Zuckerberg heeft aangegeven ook zich op dating te richten heeft Tinder de mogelijkheid gegeven om ook enkel met je telefoonnumer in te loggen.

 

2.4 Tinder werkt niet, waar kan het aan liggen?1

Je kunt gebanned of geshadowbanned zijn. Afhankelijk van je gedrag of van het feit dat je te vaak je profiel hebt verwijderd, om je daarna weer aan te melden kan het voorkomen dat Tinder je gebanned heeft. Andere optie kan zijn een storting. HIER kun je dat checken. Als dat het ook niet is, dan is vermoedelijk de zombie Apocalyps eindelijk aangebroken en heb jij je met nuttigere dingen bezig te houden, dan het verzamelen van likes op Tinder.

 

2.5 Waarom wil Tinder mijn telefoonnummer? Wat is de Tinder sms verificatie?

Ten eerste wil Tinder jouw nummer om een verificatiesms’je te sturen. Daarnaast wil Tinder een zo compleet mogelijke profiel van je krijgen. Is handig voor de adverteerders, als ook het kunnen vermijden van stoute truc-jes door jou. Zoals bijvoorbeeld het resetten van jouw account om zo een tweede kans te krijgen bij sommigen.

  

2.8 Hoe kan ik mijn Tinder account verwijderen?

Onder instellingen kun je naar account verwijderen gaan, waarna je nog paar dingen moet invullen om zo bevrijd te zijn van die vreselijke afleiding die Tinder heet. Wees gewaarschuwd, als je te snel daarna weer een nieuw profiel aanmaakt kun je gebanned worden.

 

2.9 Tinder op pc installeren / Tinder zonder app

Er is ook een online Tinder voor op je pc. Ga naar: https://tinder.commeld je daar aan en je kunt gewoon op je computer Tinderen. Wat een wereld leven we in.

 

2.10 Tinder opnieuw installeren

Dat doet je op exact dezelfde manier als dat je Tinder de eerste keer geïnstalleerd hebt. Je bent niet achterlijk. Ben je het wel, dan moet je niet op Tinder zitten.

 

2.11 Tinder aanmaken, hoe doe je dat?

Download de app, meld je aan en bent helemaal het mannetje.

 

2.12 Kan niet meer inloggen

Vaak is dit omdat je gebanned bent. Misschien heb je je telefoon nummer in je bio gezet. Of misschien heb je je te snel achter elkaar je account gewist om daarna je weer aan te melden.

 

2.13 Hoezo zijn al mijn matches op Tinder opeens weg?

Waarschijnlijk is jouw account gebanned, of een rare glitch. Tja, kan gebeuren.

 

 

3 BETAALDE TINDER FUNCTIES

3.1 Tinder Plus

Tinder Plus is een betaalde abonnee waarmee de volgende opties krijgt: onbeperkt swypen, je laatste swype herstellen, 5 super-likes per dag, 1 boost per maand en Tinder Passport.

3.2 Tinder Gold

Tinder Gold heeft alle functies die Tinder plus heeft, maar dan krijg je ook nog de mogelijkheid om te zien wie jou geliked heeft. Dan hoef je eigenlijk niet eens te swypen, je moet gewoon kijken wie jou geliked heeft en daar kun je dan meet chatten.

3.3 Tinder Boost

Speciale functie welke jouw profiel gedurende 30 minuten aan meer mensen toont. Dit verhoogt de kans op een match. Het werkt, het is handig, maar ook vrij duur.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.