fbpx

Stel, je loopt de Karwei uit met een combinatietang en een set inbussleutels. In je hoofd ben je totaal niet bezig met het splinternieuwe gereedschap. Want je denktis: waarom heb ik het nummer niet gevraagd van die chick achter de kassa? Ga jij terug? Je zal wel moeten. Alleen maar positief denken zal jou niet kunnen redden in deze.

Positief denken vs. de realiteit

Een speelse spanning was voelbaar toen jullie een praatje maakten. Het oogcontact was intens, haar lach ontwapenend. Je waant je bijna in een Notting Hill-achtige romantische komedie baggerfilm, ware het niet dat je bij de strot wordt gegrepen door angst.

Angst

De angst die het initiële verlangen om een keertje wat met haar te drinken volledig overspoeld als een Tsunami na een zeebeving. Haar nummer vragen?! Nee joh! Dat is raar, té eng, opdringerig. Wat als het niet lukt? Dit zijn misschien wel de gedachten die in jouw koppie rondspoken. Laten we hier even stoppen. Want wat de f*ck gebeurt er allemaal in minder dan een halve minuut? Veel meer dan waar jij je bewust van bent. Tot nu toe, natuurlijk.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Where focus goes, energy flows

Dit gebeurt er: een kans doet zich voor om het nummer te regelen van een kassière in de Karwei. De kans wordt niet gegrepen, omdat je je laat afleiden door wat jij DENKT en VOELT. Op dat moment, waar zit jouw focus? Op de MISLUKKING. Hierdoor bestaat de kans dat jij je gaat gedragen als een mislukkeling. Daarom is bewust positief denken dus zo belangrijk!

Theorie

Stel dat ik je vraag om een sloot over te steken. De enige manier is balanceren over een wiebelige, 10cm brede balk. Als jij denkt dat jij daar niet in gaat slagen, lukt het hoogstwaarschijnlijk niet. Door de plotseling opkomende zenuwen begin je te trillen. Denk je aan hoe koud het water is, aan je net nieuw gekochte gympies die straks bruin zijn in plaats van spierwit, dan flikker je het water in. En dat wil jij niet. Niet doen dus.

Praktijk

Wat doe je dan wel? Positief denken! Focus je op de balk! (Maximaal zo’n halve meter verder dan je voeten). Houd je balans door je armen te strekken. En denk: ik ga het doen. De kans is groter dat het lukt.
Leuk zo’n metafoor, maar hoe vertaal je dit naar de praktijk? Wanneer de focus ligt op angst en gedachten, dan is jouw aandacht niet bij wat je aan het doen bent. Als ik jou vraag hoe haar haar zat, antwoord jij: ‘euuh.. geen idee hehe’. Gast! Focus je op haar! Kim heet ze trouwens, maar dat naamplaatje zag jij zeker ook niet.

Focus van het vrouwen versieren

Dus focus je op de taak: het gesprek met haar. En voordat het een zakelijk saai interview wordt, je mag je best laten leiden door je initiële verlangen om een keer wat met haar te drinken. Denk: ik zou haar wel eens willen zien zonder karwei polo. Durf die alpha man te zijn met lef. Durf seksueel te zijn. Want diep van binnen is elke man dat. Jij ook. Ga nu niet gelijk kwijlend voor haar te staan of schunnige foute opmerkingen maken onder het mom: ‘Seksueel zijn mag.’ Dit is het punt wat maak: als jij je weet te gedragen tegenover een vrouw en tegelijkertijd kan laten zien dat jij haar wil, zal je een onvergetelijke indruk achterlaten.

Hoe dan?

  • Kijk haar aan als je met haar praat. Hiermee laat je zien dat je niet bang bent voor oogcontact en dus ook niet bang bent voor haar. Bovendien verhoogt het de (seksuele) spanning tussen twee mensen.
  • Beweeg langzaam. Zenuwachtige mensen bewegen snel.
  • Praat duidelijk. Dit straalt kracht uit.
  • Praat net iets harder dan je denkt dat goed is. Dit laat wederom zien dat je niet bang bent.
  • Kijk verder dan je neus lang is. Hoe heeft ze haar haar? Is ze mooi opgemaakt of naturel? Hoe zit ze erbij? Hiermee laat je zien dat je aandacht hebt voor haar.
  • Let dus op welke flirtsignalen zij uitzendt.

Conclusie, verschuif je focus van: ‘Wat als ze me afwijst’? naar ‘Ik wil haar zonder Karwei-polo zien. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid en verlangen naar haar. En ja, dit kan allemaal tijdens het praten. Probeer het maar eens. Misschien lukt het niet meteen, maar als je het vaak genoeg doet, ga je merken dat je aandacht over hebt tijdens het voeren van een gesprek. Mensen zijn prima in staat om twee dingen tegelijk te doen. Mannen ook ja. Echt.

Trouwens,  in het geval dat je wordt afgewezen, wat dan?! Dan heb je natte sokken. Lichtelijk vervelend, maar de wereld vergaat niet. Jij hebt het wel mooi even gedaan! Geloof me: die overwinning voelt sowieso lekker. Met of zonder natte sokken.

 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!