fbpx

Dat wat jou tegenhoudt wilt jij verpletteren. Om daarna ongeremd jouw doelen na te kunnen streven. Doe je dit niet, dan blijf je beperkt en belemmerd. Daarom is onzeker zijn zo frustrerend. Het houdt jou tegen om te doen wat er gedaan moet worden. In dit artikel duiken we de diepte in en komen we met twee strategieën in wat jij kunt doen tegen het onzeker zijn

Onzeker zijn en keuzes maken

Op het moment dat iemand voor een keuze staat, wil hij of zij het ‘juiste’ doen. Logisch toch? Zeker als het een belangrijke keuze is. Moet je doorgaan of stoppen met je studie? Wel of niet aangaan van een vaste relatie? Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken. Omdat we in zo’n moeilijke situatie het juiste willen doen, stellen we de keuze uit. Je denkt na, wikt en weegt. Je twijfelt tot je een ons weegt. Wat voor keuzes geldt, geldt zeker ook voor de beslissingen van de dingen waar jij onzeker over bent. Bijvoorbeeld de keuze om dat leuke meisje aan te spreken. Of de keuze om een keer iets heel anders te proberen. Onzeker zijn geeft jou de extra druk om het juiste te willen doen. Daar waar jij onzeker over bent wil je extra goed doen. Dit werkt ontzettend averechts. Waarom?

Momentum

Door te wachten met kiezen en handelen, verminder jij jouw grootste kracht, te weten momentum. Momentum is als een sneeuwballetje dat begint te rollen en langzaam steeds groter wordt. Op het laatst is het een lawine die overal moeiteloos doorheen beukt. Onzeker zijn is dan niet genoeg om die lawine tegen te houden. Met de juiste momentum is alles mogelijk. Daar gaat onderstaande video ook over.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Hoe voed je dat dan?

Belangrijkste hiervoor is te zorgen dat jij jezelf aan het rollen krijgt. Dit doe je door te stoppen met het nastreven van het juiste. Richt jezelf op het nemen van actie. Stoppen met onzeker zijn is het gevolg van stappen nemen. Dit betekent niet dat je vanaf nu hersenloze beslissingen moeten nemen. Nadenken is goed. Blijf er alleen niet in hangen. Bovendien zal je nooit weten of een keuze de juiste is, totdat je het probeert.  En zelfs dan is het niet altijd duidelijk… Maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat jij stappen durft te zetten. Dat jij leeft in plaats van piekert.

Er is meer

Het mooie van stappen zetten is dat het automatisch een ander proces ook op gang brengt. Het proces van het oprekken van jouw comfort-zone.

De definitie

Jouw comfort zone is die omgeving waar jij je veilig en prettig bij voelt. Je weet dat wat er binnen die comfort zone zou kunnen gebeuren niet eng is. Je weet dat je het aankunt. Het is die veilige, vertrouwde en comfortabele zone. Het is ook die zone waar binnen jij je niet meer ontwikkelt. Je kent het namelijk al helemaal. Wil jij stoppen met onzeker zijn, dan zul jij je comfort-zone op moeten rekken. We worden echter in onze huidige samenleving op allerlei manieren hierin tegengehouden.

Nep comfort zone

Tegenwoordig zijn er afleidingen overal om ons heen. Los van dat het kut is voor je concentratie, heeft het nog een ander nadeel. Door veel gebruik te maken van social media, denk je sociaal bezig te zijn. Door veel likes op facebook, krijg je het gevoel van waardering. Door een high score te halen tijdens het spelen van je favoriete game, krijg je een gevoel van overwinning. En als je porno kijkt maak je de ‘geilste’ dingen mee. Natuurlijk bereik je iets, maar hoe houdbaar is het resultaat? Hoe echt is het? En belangrijker, geeft het jou een echt gevoel van voldoening? Onzeker zijn kan enkel verslagen worden met Echte zelfvertrouwen, gestoeld op Echte resultaten.

De uitdaging van het uitdagen

Om een echt gevoel van voldoening te krijgen en van daaruit stappen ze zetten on het stoppen met onzeker zijn kun jij je op allerlei vlakken uitdagen. Ga een sport doen die je nog nooit hebt gedaan, ontmoet mensen die je normaal niet zou ontmoeten. In  algemenere termen: doe dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Ga steeds weer een stapje verder, maar blijf jezelf confronteren met iets nieuws. Het hoeft geen parachutespringen te zijn. Het kunnen normale dagelijkse dingen zijn. Een gesprek met je baas waar je tegen opziet, iemand zeggen dat je van haar houdt. Het gevoel van onzeker houdt geen stand tegen deze continue gestaagde stappen. In onderstaande video ga ik hier dieper op in.

Echte groei!

Een goede graadmeter om te bepalen of het voor jou echt een uitdaging is, is de mate van angst die het bij je oproept. En dan bedoel ik niet stoer zeggen dat het je niets boeit, maar echt even eerlijk zijn naar jezelf. Vind jij het eng om te doen, dan is het goed om te doen.

Als jij deze uitdagingen structureel aangaat, zal jouw zelfvertrouwen krachtig groeien en zal jouw onzeker zijn evenredig dalen. Je bent dan ineens échte dingen aan het bereiken in het echte leven! Hier kun je op bouwen.

Conclusie en het recept tegen onzeker zijn

Twee dingen ga jij nu op letten. Ten eerste ga jij actief jouw momentum hoog houden. In de bijbehorende video heb je ontdekt hoe je dat doet. Om vervolgens continue kansen te ontdekken om jouw comfort-zone te verleggen. Hoe klein en futiel het misschien ook lijkt. Het zal je goed doen!! Aan de slag.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!