fbpx

Hoe praat je met vrouwen? Hoe zorg je dat het gesprek leuk is? In dit artikel met bijbehorende video krijg je drie concrete, direct toepasbare tips om betere, leukere en interessantere gesprekken met vrouwen te hebben.

Hoe praat je met vrouwen

Bij deze de drie tips. Compact, concreet en toepasbaar.

1. Twee oren, één mond.

Ja inderdaad, LUISTEREN! Luisteren is niet alleen horen dat iemand aan het praten is. Het is reageren op wat iemand zegt. Dit vergeten mannen wel eens. Met een vrouw praten kan een beetje eng zijn, zeker als je het nog niet zo vaak hebt gedaan. Je wordt ineens super zelfbewust en gaat nadenken over wat je in godsnaam moet vragen als ze uitgepraat is. Kap hiermee! Hoe dan? Simpel, luister naar wat ze zegt. Vraag door op momenten dat jij meer wil weten. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid. Het gesprek zal vele malen vloeiender gaan. Jij zal veel meer plezier halen uit het gesprek, en zij trouwens ook.

2. Wie ben jij dan?

Gaat het doorvragen over in een vragenvuur, een interview of zelfs een verhoor? Dan vraag je te veel, te snel achter elkaar. Ze zal zich in eerste afvragen waar de camera is. Ze voelt zich niet echt op haar gemak. Om dit te voorkomen deel je iets van jezelf. Een verhaal, een gebeurtenis, wat je op dat moment denk etc. Het gaat erom dat jij haar een kijkje geeft in jouw wereld. Dit schept vertrouwen en wederzijdse interesse. Je geeft haar immers genoeg informatie om ook iets te vragen.

3. Emotie

Gesprekken tussen mannen gaan vaak over informatie. Hoe hard hun auto kan, hoe diep de achtertuin ligt, of hoe lang het rijden is naar Zuid-Frankrijk. Hoewel dit retehandig is, levert het niet veel emotie op. Maar daar houden vrouwen nou juist van! De emotie achter het platte gedrag, de drijfveer achter dat wat ze doen. De passie. Vraag voortaan door op haar emotie. Begin je vragen met ‘waarom, hoe, en wat maakt het dat?’ Want wat maakt het dat ze psychologie is gaan studeren? Stel dit soort vragen en je krijgt ineens een gesprek wat echt ergens over gaat.

4. Bonus tip

Vooruit, nog een extra tip. Onderwijs jezelf, er is namelijk nog veel meer om te leren. HIER vind je al onze artikelen over het praten met vrouwen.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Jouw beurt, ga hiermee aan de slag, vind kansen om bovenstaande tools toe te passen. Transformeer “hoe praat je met vrouwen”, naar “ik heb het nu echt te druk, ik kan echt deze week niet met jou uitgaan”. 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!