fbpx

Hoe begin je een gesprek met een vrouw? Een begrijpelijke en een vaak gestelde vraag. Helaas ook een element waar een hoop mannen de mist in gaan. Toch hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn. Lees verder en ontdek:

  • Wat de meest gemaakte fout is en of jij die ook maakt.
  • Hoe je moet observeren om altijd te weten hoe je een gesprek begint.
  • 10 voorbeelden die jij direct ook in jouw eigen leven toe kunt passen.

Hoe begin je een gesprek met een vrouw?

Niets is zo irritant als een gesprek dat nooit op gang komt. Vet ongemakkelijk voor beide partijen. Om maar te zwijgen over het vers opgelopen deukje in jouw zelfvertrouwen. Volgende keer beter, is wat jij jezelf plechtig belooft. Maar hoe zorg je er voor dat het eerst volgende gesprek met een leuke chick niet acuut doodbloed?

Gesprek beginnen: Wat vrouwen Echt willen

Laten we er niet omheen draaien. Jij krijgt meteen het antwoord. Wat vrouwen willen in een gesprek. Is exact ook hetgeen wat jou zal helpen, ontspannen en zelfverzekerd goede gesprekken met vrouwen te hebben. Een vrouw wil “gezien” worden. Een vrouw wil het idee hebben dat jij verder kijkt dan haar uiterlijk en ziet wie ze ECHT is. Om dit te bereiken is er één vaardigheid die je zult moeten gaan ontwikkelen. Jij moet een goede observator worden.

Je bedoelt gluren?

Als wij van MasterFlirt praten over observeren, dan bedoelen we niet als een voyeur vanuit de bosjes lekkere chicks checken met een oude verrekijker van je opa. We bedoelen dat jij je doppen goed moet openhouden! Want er gebeurt van alles om je heen en vlak voor je neus. Niet voor niets traint een van onze infield coaches Jorrit zijn cliënten om ogenblikkelijk ongeacht waar ze zijn 5 dingen op te noemen die opvallen aan de omgeving of de dame waar ze mee aan het praten zijn. Waarom eigenlijk?

Een eindeloze bron

We roepen het vaker. Teveel met jezelf bezig zijn is killing voor de interactie met een vrouw. Dat komt om dat jouw focus naar binnen is gericht. Je bent dan teveel met jezelf bezig. Met al gevolg dat je allemaal moeilijke vragen aan jezelf gaat stellen zoals,”Hoe begin je een gesprek met een vrouw”.

Leer jezelf aan om naar buiten gericht te zijn. Let eens op haar, de dame tegenover je. Wat zie je? Heeft ze veel aandacht besteed aan haar haar? Hoe is de sfeer in de club waar jullie staan te praten? Heeft ze lip-gloss op? Je merkt het al. De focus verschuift van jou naar haar. Je zit niet langer in je hoofd. In tegendeel, je hebt ineens een nieuwe, eindeloze bron van informatie. Waar jij vervolgens opmerkingen over kan maken en het gesprek mee doen beginnen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Straks meer voorbeelden.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Daar tegenover

Voorheen zou jij (en ik ook hoor) veel meer juist met jezelf bezig zijn, ‘Shit, ik heb haar al gevraagd of ze hier vaker komt. Fack, wat moet ik nu vragen.’ Je bent niet bezig met wat ze zegt. Je bent bezig jezelf van een afgang te redden. Je wordt zenuwachtig. Gaat schuifelen. Van pure ellende ga je dan maar doorvragen over dingen die totaal niet boeiend zijn. En voor je het weet is het gesprek klaar en moet zij opeens heel nodig naar de wc.

Echte aandacht

Door echter wel naar buiten gericht te zijn verandert de volledige dynamiek van het gesprek. De aandacht die jij ineens over hebt voor haar vindt zij fantastisch. Ze praat met een gozer die oprecht geïnteresseerd is. Hij lult niet over zijn werkprestaties, met bijbehorende saaie verhalen als bewijs. Nee, in plaats daarvan ziet hij dat zij een sportief lichaam heeft.  Een serieus lekker figuur. Hij vraagt met een knipoog: ‘Wat vind je nou zo leuk aan sport, jongedame?’ Ze zal verbaasd opkijken en denken: ‘Hoe weet hij dat ik sport?’

Indruk maken, ja of nee?

En zo maak je op een natuurlijke en oprechte manier indruk. Wat daarmee ook meteen het ultieme begin is van een leuk gesprek. Observeren beperkt zich niet alleen tot haar uiterlijk. Let ook op haar lichaamstaal. Hoe staat ze er bij? Is ze vrolijk, ontspannen of juist moe? Hoe is haar gezichtsuitdrukking? (Als ze echt heel agressief kijkt moet je met misschien iemand anders gaan praten, of juist even checken of alles wel goed gaat)

Stel je voor, ik ben met jou in gesprek en je vertelt hoe kut je het maandenlange solliciteren vindt. Ik zie je steeds chagrijniger kijken waarop ik zeg: ‘Je baalt er van… of niet?’. Natuurlijk voel jij je gehoord. En dit alleen maar omdat ik goed oplet. Ik benoem wat ik zie en jij voelt je begrepen. Het is geen raketwetenschap en toch vergeten wij het en masse te doen.

Dus vanaf nu ga jij benoemen wat je ziet. De meid waarmee jij praat voelt zich dan ook begrepen. Als de interactie is afgelopen weet zij niet waarom, maar jij hebt indruk gemaakt. You, smooth operator. Wil je Nog smoother worden? HIER vind je al onze artikelen over het praten met vrouwen.

Hoe begin je een gesprek: 15 voorbeelden

Waar let je op? Waar kijk je naar? Je hebt al paar voorbeelden voorbij zien komen. Hieronder meer om je aan het denken te zetten. Nogmaals: de lijst is eindeloos. Aan jouw de taak om hem uit te breiden!

1. Haar uiterlijk

Jij: Hoe lang heb jij vandaag voor de spiegel gestaan?
Zij: Niet zo heel lang, hoezo?!
Jij: Je haar zit echt supermooi. Niet zo lang? Daar geloof ik dus helemaal niets van hè! Zeg op. Hoe lang? 😉

Jij: Dat is vast toeval dat jouw oorbellen matchen met jouw topje 😉
Zij: Inderdaad ja puur toeval, hoezo let jij daar op, ben je gay?
Jij: Ha, misschien zul je op die vraag binnenkort zelf antwoord kunnen geven. Sinds ik met twee vrouwen heb samengewoond zijn mijn ogen geopend voor de hoeveelheid details waar vrouwen zich mee bezig houden…

Jij: Ah kijk, de v-hals, even tussen jou en mij. De v-hals is beter dan de crew-neck, waar of niet?
Zij: Waar heb je het over, gast?
Jij: Ah kom op, je gaat me niet vertellen dat je geen een voorkeur hebt.

2. Haar gezichtsuitdrukking

Jij: Je oogt chill en ontspannen, nog niet helemaal in een woeste feest modus volgens mij.
Zij: Jajo, we zijn net binnen.
Jij: Ah, chill, ik vind het zelf altijd fijn om het feestje rustig op mijn eigen tempo te bouwen. Vertel hoe was je week?

Jij: Eerste indruk zou ik zeggen dat jij behoorlijk zen bent.
Zij: Ben ik ook, heerlijk yoga gedaan vandaag.
Jij: Nice, hoe ben je daarin terecht gekomen?

Jij: Volgens mij heb jij net als ik last van “resting bitch-face syndrom”
Zij: Ja, klopt ja, super irritant. Iedereen heeft daar altijd opmerkingen over.
Jij: Jup, herkenbaar. Als ik al niet chago was, dan word ik het wel van al die opmerkingen. Jij snapt me tenminste. Verder wel een goede week gehad?

Jij: Je begint helemaal te glunderen als je het over vakantie hebt.
Zij: Haha ja, het was ook echt geweldig!
Jij: Leuk joh, vertel!

3. Wat ze aanheeft

Jij: Ik houd er écht van als vrouwen aandacht besteden aan hun hakken (want jij hebt natuurlijk gezien dat ze er mooi uitziet)
Zij: Oh ja, is dat zo?
Jij: Ja (en je maakt op een intense en lange manier oogcontact met haar)

4. Haar lichaamstaal

Zij: Oh nee, ik ben helemaal niet zo van dat supergezonde leven hoor!
Jij: Je maakt er ook echt zo’n ga-toch-weg-beweging bij! Elke zondag zit jij in de cafetaria zeker 😉
Zij: Haha, soms best lekker ja.

5. De omgeving

Jij: Niks mis met een beetje drukte om je heen?
Zij: Nou, soms is beetje rust ook lekker hoor.
Jij: Hmm, proef ik hieruit dat je toe bent aan wat rust, drukke week gehad?

Jij: Ik vind dit wel een gezellig tentje (café). Lekker knus en warm licht door die kaarsen. Maar een strakke inrichting is ook wel gaaf. Wat vind jij mooier? Dit of echt modern?
Zij: Beide heeft wel wat…
Jij: Dat zeg je omdat ik het zeg ;)!

 

Belangrijk!!

  • Observeren mag je veel doen. Benoemen niet. Dat komt creepy over. Hoeveel is teveel? Simpel. Als zij zich bekeken voelt, is dit voor jou een teken dat je te ver gaat. En ook dit kun je zien. Haar houding wordt gesloten, ze vertelt niet veel meer en kijkt je enigszins wantrouwend aan. Dan weet je dat voor de volgende keer: minder benoemen wat je ziet.
  • Zie je iets en benoem je het verkeerd? Geeft helemaal niets. Iets verkeerd benoemen, getuigd nog steeds van aandacht voor de ander. Zeg bijvoorbeeld: ‘Oh, ik dacht dat te zien. Je hebt echt een lekker lichaam, dus ik ging er van uit dat je een fitnessbeest was die 6x per week in de sportschool staat’.
  • In het begin komt de dame in kwestie vaak niet heel geïnteresseerd over. Dit is normaal. Ze is de kat uit de boom aan het kijken. Na een aantal minuten zal ze ontdooien en een actiever rol gaan spelen in het gesprek. In die begin fase zul jij iets harder je best moeten doen.

Observeren gebruiken om een gesprek te beginnen.

Dus gentlemen, bij de antwoord op de vraag,”hoe begin je een gesprek”. Gewoon goed kijken en observeren. Grote plus is dat je dan met haar bezig bent in plaats van met jezelf. Zij trekt jouw aandacht. Dit vindt zij leuk. Iedereen vindt dat leuk. Bovendien maak jij indruk. Je ziet namelijk dingen die anderen niet zien. Ze zal je niet 1,2,3 vergeten zijn. Genoeg theorie voor nu. Ga er op uit, train je oogspier! Al klinkt dat wel een beetje raar, maar jij snapt onderhand wat ik daarmee bedoel. Wil je méér, lees verder over Een gesprek op gang houden, de kunst van het doorvragen.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!