fbpx

Als vrijgezelle man ben ik een groot gebruiker en vervend aanhanger van verschillende dating apps, waarvan Tinder en Happn de meest bekende zijn. Tinder begint naar mijn mening wat aan glans te verliezen en Happn is als “nieuwkomer” zeker de moeite waard om te proberen. Ik zie deze apps dan ook als een fantastische aanvulling in het versieren van vrouwen. Een mooie manier om makkelijker in contact te komen met vrouwen. Ik leg hierbij de nadruk op makkelijker want het is niet per definitie beter. Sterker nog aan het digitaal daten met een van de vele dating apps hangt een enorme valkuil die ervoor kan zorgen dat je geremd wordt in jouw ontwikkeling.

Dating apps versus de realiteit

Niets is makkelijker en misschien ook wel leuker dan op een regenachtige zondagavond met je telefoon foto’s te bekijken van vrijgezelle vrouwen. Swypen naar links en naar rechts in de hoop dat het tot een match gaat leiden. Wanneer de match gemaakt is en je een leuke conversatie tot stand gebracht hebt, is het tijd om eens af te spreken. Een koffietentje bij haar in de buurt en voor je het weet sta je oog in oog met je match. Dan is het zaak om te vlammen om zo maar te zeggen. Bij Masterflirt zien we dat dat voor velen toch een ander spel is dan ze verwacht hadden. Het digitale daten vereist toch andere vaardigheden dan het in real life daten.

Digitaal versus Analoog

We leven in een digitale wereld waarin het gemakkelijk manoeuvreren is, zolang het maar natuurlijk in het digitale blijft. Dit kun je zien als zowel een voordeel als ook een nadeel. Veel mannen beschikken namelijk niet meer over de skills om zich in “het echie” sociaal met vrouwen te begeven. Sociale skills zijn zaken waar je aan kan werken en daarmee kun je jezelf hoger op de apenrots werken. Zeker als je bedenkt hoeveel mannen totaal niets doen om hun skills te verbeteren. Dit biedt mogelijkheden voor degene die bereid is hieraan te werken. Het nadeel zit hem in het feit dat digitaal en real life ver uit elkaar liggen. Wanneer jij moet presteren in real life begeef je je op glad ijs. Al moet ik wel zeggen, Tinder Openingszinnen die op de dating apps werken werkt ook best goed in het echt. Misschien niet zo goed als onze gratis 225 openingszinnen voor alledag, maar toch…

De overvloed die tegen je kan werken

Na een aantal keer op date geweest te zijn met vrouwen die ik via Tinder heb leren kennen, merkte ik dat ik niet verder kwam. Het bleef bij leuk praten, lachen en een drankje maar verder escaleren kon ik het niet. Naïef als ik was gaf ik de schuld aan factoren die buiten mij lagen. De oplossing lag altijd in de troostende gedachte dat ik voor het einde van de week wel weer drie nieuwe dates zou hebben en daarmee weer drie nieuwe kansen. Zeker toen ik door begon te krijgen hoe het hebben van goede Tinder Gesprekken in zijn werk ging. De door de dating apps gecreëerde overvloed aan kansen om nieuwe vrouwen te leren kennen zorgde ervoor dat ik de huidige contacten laag inschatte op waarde. Zeker als het niet zo makkelijk ging als ik voor ogen had.

Achter mijn eigen staart aan

Zo bleef ik in een rondje lopen waar ik niet uit kwam. Een gevaar waar Jop ook in zijn Tinder Ervaringen voor waarschuwde. De rede daarvoor was dat ik niet mezelf als constante factor zag. Het gemak van het digitaal daten zorgde ervoor dat ik geen motivatie had om daadwerkelijk werk te maken van de kansen die ik op dat moment had. Ik was niet bereid om te pushen omdat de drempel voor een nieuwe kans te laag was.

Wees kritisch naar jezelf

Misschien herken jij je in dit verhaal en merk jij ook dat het daten via de digitale snelweg geen probleem is maar de werkelijkheid toch ander uitpakt. In dat geval zou ik je willen adviseren om één van onze bootcamps te volgen. Grote kans dat je met een paar kleine aanwijzingen van één van onze coaches een wereld van verschil kunt maken.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Maar wees bovenal kritisch naar jezelf toe. Als iets niet lukt in het leven zoals we zouden willen is er één constante factor en dan ben jij. Daarnaast is er altijd een vorm van afleiding, een excuus, een manier om er makkelijk vanaf te zijn ook al is het tijdelijk. Kijk eens kritisch naar je handelen en weet dat je voor meer succes met vrouwen met beide aan de slag moet.

Einde preek!

Nico

 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!