fbpx

Als we de tv n film mogen geloven is vrouwen complimenten geven de beste manier om ze te versieren. Fluister de juiste compliment in haar oor en voor je het weet valt ze als blok voor je. Complimenten geven aan vrouwen schijnt het geheime wapen te zijn. Aangezien jij niet achterlijk bent snap jij ook dit niet is hoe het in het echt werkt. Maar hoe geeft je dan wel op effectieve en leuke wijze complimenten aan een vrouw? Daar gaat dit artikel dus over!

 • Complimenten geven aan vrouwen; hoe doe je dat?
 • Wat zijn complimenten waar vrouwen blij van worden
 • Wat zijn de drie soorten leuke complimenten die je aan vrouwen kunt geven
 • Hoe je een compliment geeft die een reactie afdwingt (op een positieve manier)

Mooie complimenten geven

Wij mannen hebben de neiging vrouwen complimenten te geven. Omdat we vrouwen heerlijk vinden. Om ze een goed gevoel te geven. Omdat we denken dat het moet. Grondslag hiervan is vaak dat we zelf een compliment krijgen zo geweldig vinden. Voor vrouwen werkt dat net even anders. Geregeld krijgt een vrouw een compliment van een man. Vaak echter gegeven met een bepaald doel en een beoogd effect. Dit maakt het compliment krijgen behoorlijk beladen voor een vrouw.

Wat betekent dit voor jou?

Dit betekent voor jou, dat als je een vrouw net leert kennen, het gesprek net op gang komt en je maakt te veel complimenten. Jij overkomt als een slijmbal. Helemaal als je ook nog eens complimenten gaat maken over haar uiterlijk. Logisch natuurlijk, een compliment heeft pas echt waarde als de ontvangende partij ook zelf daadwerkelijk trots is op hetgeen wat gecomplimenteerd wordt.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

 • De drie pilaren voor succes met vrouwen
 • De mindset voor succes in de liefde
 • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
 • 5 concrete handvatten voor succes

Vaak volgt “trots” op het leveren van een prestatie. Gecomplimenteerd worden op dat jij zo lang bent (lichaamslengte) is leuk. Een compliment krijgen over jouw gespierde lichaam, waar je hard voor gewerkt hebt, is nog veel leuker. De vuistregel is dan ook dat je de eerste paar uur dat je met haar praat geen enkel compliment over haar uiterlijk maakt, tenzij je er een kritisch compliment van maakt (Daar kom ik zo op terug). Wel kun je complimenten maken over wat ze doet en zegt.

Voorbeeld:

 • Wat goed dat jij vrijwilligerswerk doet, dat bewonder ik echt. kan dus.
 • Al die daklozen vallen natuurlijk als een blok voor jouw borsten!’ kan dus niet.

Je moet dus wel ontdekken wie ze is om dit soort complimenten te maken. Als je alleen over jezelf lult kom je er nooit achter dat ze in de gaarkeuken voor daklozen helpt. Dus stel vragen, wees nieuwsgierig en vraag door.

Kritisch compliment

Het enige compliment dat je wel mag maken over haar uiterlijk is het kritische compliment. Een kritisch compliment is een compliment met een puntje van kritiek over een detail dat ze kan veranderen.

Wat zie je er geweldig uit, maar waarom doe je je haar niet los (of juist vast). mag dus wel. Waarom? Omdat vrouwen in eerste instantie vertrouwen willen voelen voor de man met wie ze praten en een kritisch compliment straalt eerlijkheid uit. Daarbij val je ook niet meteen in de categorie slijmbal.

Voorbeelden van leuke complimentjes voor vrouwen (kritische):

 • Wat een mooie schoenen, maar waarom zitten er van die rare veters op?
 • Wat zie jij er geweldig uit, maar waarom heb je die oorbellen ingedaan?
 • Wat ben jij een geile slet, maar waarom doe je zo ingetogen?
 • Wat heb jij een stralende ogen, maar waarom heb je voor die kleur oogschaduw gekozen?

Een van de bovenstaande voorbeelden is fout, weet jij welke?

Alibi compliment

In dezelfde categorie valt het Alibi compliment. Bij een alibi compliment heb je dus een goede reden nodig om het compliment te maken.

 Wat een leuk tasje, armbandje, ringetje etc etc, waar heb je dat gehaald? Mijn zusje zou daar blij mee zijn denk ik

Voorbeelden van leuke complimentjes voor vrouwen (alibi)

 • Wat een mooi tasje! Waar heb je dat gekocht, ik zoek nog een cadeautje voor mijn zus.
 • Ik zie zo dat jij een goede smaak hebt, zit er hier ergens een winkel in de buurt waar ik behoorlijke kleren kan kopen?
 • Wat zie jij er geil uit jij weet vast waar hier de hoeren zitten?
 • Jij ziet er intelligent uit, jij weet vast waar hier een goede boekhandel zit?

Ook hier is er weer één not done!

Even tussendoor, HIER vind je al onze artikelen over het praten met vrouwen. Ik kan me zo voorstellen dat je hongerig bent naar meer.

Al deze complimenten dwingen haar bijna tot een reactie, en dat is de doelstelling ervan. Ze kan een gewoon compliment negeren, deze complimenten niet. Je hebt dus direct contact en een leuk gesprek met een diepe connectie.

 

Oefen eens in het complimenten geven over gedrag of persoonlijkheid en slik de complimenten over haar uiterlijk maar even in. Betekent dit dat je nooit meer spontaan een leuk compliment mag geven? Natuurlijk wel. Je moet alleen wel eerst de regels weten voor je ze gaat breken. Aan de slag jij!

 

Vervolgstap voor jou

 

Spreekt bovenstaande jou aan? Wil je nu doorpakken? Lees dan ons boek en bekijk de uitgebreide bijgeleverde videocursus. HET Nederlandstalige boek over vrouwen versieren. 30.000 mannen zijn jou voor geweest. Bomvol tools, technieken en inzichten voor (nog) meer succes met vrouwen. Uiteraard met een 100% tevredenheidsgarantie. Klik HIER om er meer over te lezen.

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!