fbpx

De LAT in een LAT relatie staat niet voor jouw ‘lat’ maar voor ‘Living Apart Together‘. Dat wil zeggen dat ieder zijn eigen huis heeft en dat je af en toe ‘uit- en thuiswedstrijden’ speelt. Bij de meeste lat relaties wordt er wel van exclusiviteit uitgegaan en is het dus niet de bedoeling dat je af en toe een potje relateert met een ander. Die variant noemt men een open relatie.

Wat is een Lat relatie? De 3 varianten

Even tussendoor, download onze  Of je nu in een relatie zit of niet. Inzicht maakt jouw sterker.


1. De stabiele lat relatie

Hierbij zijn beide partijen tevreden met de invulling van hun relatie. Onderlinge afspraken werken en regelmatig slaapt de een bij de andere en andersom. Dit soort is redelijk zeldzaam. Er is bijna altijd een van de twee die meer of juist minder wil. Belangrijk om een stabiele lat relatie te krijgen is dat je goede afspraken maakt. Jij je aan die afspraken houdt en geen verwachtingen op de ander projecteert.

2. De opbouwende lat relatie

Voor je gaat samenwonen, maar nadat je officieel een relatie hebt, zit je formeel in een latrelatie. Zo noemen we dat meestal niet. We hebben iemand leren kennen en vinden samenwonen nog wat vroeg. Deze fase duurt tussen één dag (sommigen trekken direct in bij de ander) en drie jaar. Als je na drie jaar nog een latrelatie hebt, is het een stabiele lat geworden. De opbouwende latrelatie is een prima manier om elkaar beter te leren kennen voor je haar naar het altaar sleept. Door goed de tijd te nemen voorkom je ellende als bindingsangst e.d.

3. De afbouwende lat relatie

Dit is eigenlijk een LOT (Living Obligatory Together). Je hebt samengewoond in een liefdesrelatie maar die is nu uit. Over. Finito. Een van de twee heeft alweer een nieuwe partner (meestal is dit de vrouw). Wegens praktische overwegingen deel je nog hetzelfde huis. Je hebt samen een hypotheek en het huis staat onder water of de partij die weg wil kan geen huis vinden. Dit is op zich de meest dramatische vorm van lat. Hier ontstaat veel jaloezie en het huis is meestal te klein voor alle problemen. Vermeid deze latrelatie als de pest en regel je zaakjes! Blijf ook niet te lang hangen in de ellende die liefdesverdriet heet.

Lat relatie problemen

Het lijkt misschien makkelijk en vrij om op deze manier in een relatie te staan. Je kunt lekker je ding doen. Je houdt je eigen ruimte. Zeker als je niet meer zo nodig huisje-boompje-beestje hoeft te leven lijkt lekker latten, de ideale combinatie van intimiteit En vrijheid. De ruimte en afstand kan echter ook problemen creëren. Daarom bij deze 4 belangrijk lat relatie tips.

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

Even tussendoor, vind je dit trouwens een nuttig artikel en wil je meer? Klik HIER en check al onze video’s en artikelen over relaties en alles wat daar bij komt kijken.

4 cruciale LAT Relatie Tips

  1. Maak heel duidelijke afspraken. Ze hoeven niet op papier, maar je moet het wel met elkaar eens zijn over de belangrijke zaken als: frequentie, wie welke huishoudelijke taken doet, de kosten en wie de condooms koopt.
  2. Bespreek verwachtingspatronen. Misschien wil jij wel een opbouwende lat, terwijl de ander een stabiele lat wil… voor je het weet zit je dan in een LOT en daar wordt niemand blij van.
  3. Zorg dat je alle nodige spullen bij de ander hebt liggen. Kleding, tandenborstel, schoenen. Je wilt niet elke keer met een logeerkoffer aankomen.
  4. Communiceer helder en blijf met elkaar in gesprek. Dit is bij een latrelatie nog belangrijker dan bij een gewone.
    Je ziet elkaar niet de hele tijd, dus er kan gemakkelijk ruis op de lijn ontstaan.

Voor mij persoonlijk zijn parallelle, niet exclusieve latrelaties de optimale mix. Dat kan niet iedereen zich veroorloven, want dan moet je als man wel elke vrouw kunnen geven wat ze nodig heeft.

 

Vertrouw elkaar en beschaam dat vertrouwen niet! Om een ander te kunnen vertrouwen, zul je eerst op jezelf moeten vertrouwen! Gelukkig zijn wij daarin gespecialiseerd. Lees nog maar eens een paar artikelen op dit blog en realiseer je dat ook jij stukken aantrekkelijker voor vrouwen kunt worden! Voor je het weet heb je in elk stadje een ‘latje’…

 

Vervolgstap voor jou

 

Spreekt bovenstaande jou aan? Wil je nu doorpakken? Lees dan ons boek en bekijk de uitgebreide bijgeleverde videocursus. HET Nederlandstalige boek over vrouwen versieren. 30.000 mannen zijn jou voor geweest. Bomvol tools, technieken en inzichten voor (nog) meer succes met vrouwen. Uiteraard met een 100% tevredenheidsgarantie. Klik HIER om er meer over te lezen.

 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Ontvang gratis onze tools & inzichten!