fbpx

Obama schiet lachend een selfie tijdens de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela. En Michelle kijkt boos toe. Blogs staan er vol mee en het Amerikaanse volk spreekt er schande van. De selfie staat klaarblijkelijk gelijk aan flirten en zo is de Deense premier opeens een blonde verleidster. Lariekoek of niet, de discussie is wel opmerkelijk.

Een afknapper

Je weet wel, selfies zijn van die zelfgemaakte foto’s inclusief duckface of dromerige ik-ben-zo-verliefd-op-mezelf-blik. Het is allemaal leuk en aardig dat selfie het woord van het jaar is geworden, maar in datingland vind ik het echt een afknapper.

Vol ongeloof

Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft weleens een selfie gemaakt en gedacht ‘verdomd, ik zie er best ok uit’. Niks mis mee. Tenzij je er je profielfoto van maakt op een datingsite.Overigens zoek jij nog een goede site, ik raad altijd datingsite Relatieplanet aan, maar dat terzijde. In mijn tijd als serialdater heb ik talloze lachwekkende selfies voorbij zien komen. De slechtste pikte ik eruit en verspreidde ik uit ongeloof in een whatsapp berichtje naar mijn vriendinnen. Bikkelhard? Misschien wel.  Of misschien moet het gewoon eens gezegd worden: de selfie kan echt niet.

Waarom?

De tegenhanger van de vrouwelijke duckface lijkt een ‘geile’ selfie van de mannen. Het liefst met ontbloot bovenlijf en nonchalante blik. Duidelijk een boodschap dat je alleen uit bent op seks in mijn ogen. Wederom niks mis mee. Bij mij roept het echter wel een aantal vragen op. Was dit moment voor de spiegel zo gedenkwaardig dat je er wel een foto van MOEST maken? Heb je geen vrienden die een normale foto kunnen nemen? Droeg je bij toeval geen T-shirt of heb je hem voor de foto uitgetrokken? Was het moeilijk om tegelijkertijd je spieren aan te spannen én op het fotoknopje te drukken?

Flirten mag

Het enige excuus dat ik zelf weleens toepas om een selfie te maken is om te flirten. Niet online dan. Ik snap die president wel. Tijdens een ‘onschuldig’  kiekje schuifel je ongemerkt wat dichter bij de ander en daarna  heb je een geldig excuus om een nummer te vragen. Tsja, een selfie telt pas als hij gedeeld is toch?

Hypocriet

Was jij niet dat meisje dat blogde over online daten en waar zo’n stuk of dertig selfies bij stonden? Guilty. Echter met een goed excuus. Ik was namelijk zwaar undercover als serial dater. De date in kwestie om een foto vragen leek mij dus nogal verdacht.

Alouschka van Dijk

Alouschka is tekstschrijfster en blogde voor Jackie magazine over haar belevenissen als serial dater. Vier maanden ging ze undercover op blinddate met bijna dertig mannen. Inmiddels weet ze alles over internetdaten, maar van mannen snapt ze nog steeds bar weinig. Voor Masterflirt geeft ze haar mening over flirten, daten en versieren.

 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.