fbpx

Paulo Coelho is gevierd mega-bestseller-auteur met een lange trits ongekend goede boeken op zijn naam. Een van die boeken is “De Alchemist’. Een must-read die op een of andere manier bij elke lezer diep na-resoneert. Het gaat over het leven, toeval, de universum en het vinden van jouw weg in dit gekke bestaan. Misschien klinkt dit vaag, misschien zie je de link niet met MasterFlirt. Toch is er heel veel wat we van Paulo Coelho kunnen leren op het gebied van vrouwen versieren.

Paulo Coelho en jouw legende

Het pad naar persoonlijke groei als man ligt bezaaid met teleurstellingen, vertwijfelingen en krakkemikkige touwbruggen. Jij en niemand anders zult dat pad moeten bewandelen. Het is een last die niemand voor jou kan dragen. Dit klinkt als een eenzame weg, ware het niet dat God, het universum of hoe je het ook noemt jou continue helpt bij deze zoektocht. Want wat wil nu het geval, hoe meer jij jouw legende leeft, hoe meer toevalligheden en onwaarschijnlijke mazzeltjes jou ten dele zullen vallen.

Toeval, of niet

Zit jij bijvoorbeeld te peinzen over een onvervulde droom van het beginnen van je eigen toko, kom je opeens iemand bij de metro tegen die jou daarbij kan helpen, of doe jouw eerste klant wordt. Denk je er over na om datingcoach te worden, ontmoet je opeens een hele fijne vent wiens succes-met-vrouwen-bedrijf jij kunt voortzetten. Niet heel veel later kom je ook nog eens een doorgewinterde held tegen die hetzelfde doet als jij en met wie je meer en meer gaat samenwerken. En dat allemaal ook nog eens puur per toeval. (ja, zo is het met mij persoonlijk gegaan)

Direct gratis toegang tot onze Basis Toolkit

Ontdek:

  • De drie pilaren voor succes met vrouwen
  • De mindset voor succes in de liefde
  • hoe je blijvende gedragsverandering bewerkstelligt
  • 5 concrete handvatten voor succes

In de loop der jaren

Hoe ouder ik word en hoe meer ik meemaak (zo heb ik laatst mijn teen heel hard gestoten), hoe meer ik keer op keer verbijsterd ben door de fantastische, zo argeloos voor de voeten geworpen toevalligheden waar ons levenspad mee bezaaid is. Het is zelfs in die mate, dat ik de illusie van controle allang kwijt ben. Dat is ook wat Paulo Coelho in zijn boeken zo mooi weet te illusteren. Hoe we een speelbal van het leven zijn en hoe er ondanks de ogenschijnlijke willekeur er toch een pad hierin voor ons te bewandelen is.

Levensplan

Daar waar ik een bepaald plan had voor mijn leventje, kan een enkele ontmoeting, twee mensen wiens paden elkaar TOEVALLIG kruisen, al het voorgaande overhoop gooien. Een enkele toevalligheid gooit mijn hele context overhoop.

Dit betekent niet, dat plannen maken zinloos is. Dit betekent niet dat je niet moet dromen. Dat moet je juist wel.  De genoemde toevalligheden ga je pas opmerken als jij jouw legende gaat leven. Pas als jij tot in je tenen weet en voelt waar jij uiteindelijk terecht wilt komen en hoe jij wilt leven. Pas dan zul jij het bovenstaande gaan ervaren. Dat is waar Paulo Coelho ons allen toe oproept. Het gaan leven van jouw eigen legende. Om dit echter te kunnen zijn twee dingen nodig, openheid en lef.

1) Openheid

Openheid voor het leven. Openheid voor de vreemdeling naast je. Openheid voor de junk die dwars door jouw nieuwe i-pod Nano met videorecorder heen gitaar speelt in de trein. (Hoe durft ie!) Maar ook openheid voor jezelf, voor al jouw soms (vaak) rare capriolen. Openheid voor je familie, die misschien raar en irritant is, maar uiteindelijk toch jouw bloed. Openheid voor je partner, met wie je al lang niet echt gesproken hebt en die je eigenlijk een herkansing moet geven.

Een eindeloos web

Ieder persoon, ieder mens die jij ontmoet, kent en ervaart dezelfde gevoelens als jij. Heeft dezelfde behoeften als jij. Wil ook erkend worden, wil ook geliefd worden, wil ook iemand hebben die om hem of haar geeft. (God know’s I do) Een ieder die jou ooit eens iets heeft aangedaan kent dezelfde schaamte en spijt die jij ook hebt ervaren toen jij een ander pijn hebt gedaan. Zie dit in de ander en je bent nooit meer alleen.

2) Lef

Elke dag is de belofte van een nieuw avontuur. Durf jij dat met een open hart en een open vizier tegemoet te treden? Durf jij de belofte die ook in jou huist elke dag weer in te willigen en elke dag een interessante bladzijde te schrijven in jouw eigen verhaal, over jouw eigen legende. Durf jij volledig open “jezelf” te zijn?

Loslaten

We worden allemaal geteisterd door twijfel. Wat we hebben, hebben we en we zijn het vaak bang los te laten. Wat we hebben is bekend, is comfortabel, is veilig. Een simpel voorbeeld is jouw kapsel. Je hebt je haar altijd lang, stiekem wil je het veranderen alleen durf je het niet, wat als het niet staat!!. Op een dag verzamel je al je moed en haal je de tondeuse er overheen. Plots zie je er NOG beter uit en denk je, waarom heb ik dit niet eerder gedaan? En al zou het er niet uitzien, je hebt sowieso iets nieuws geleerd.

Durf dynamisch te zijn

Wij als mens zijn flexibel en dynamisch. Niet alleen kunnen we veranderen, we moeten onszelf soms een beetje dwingen te veranderen. En om dat voor elkaar te krijgen moeten we soms dingen loslaten. Slechte karaktereigenschappen, laat ze los. Slechte vrienden, laat ze los. Materiële bezittingen die ons vasthouden en belemmeren, laat ze los. Vervelende gebeurtenissen die jou nog steeds beïnvloeden, laat ze los. Jouw verleden, laat het los.

Te kort

Het leven is te kort en te mooi, om het belemmerd en beperkt met allerlei slechte bagage te ervaren. Word licht en gestroomlijnd. Leef je eigen legende. Durf je eigen legende te leven. Doe dit echter wel in jouw eigen tijd en op jouw eigen manier. Laat niemand je opjagen, laat niemand je onder druk zetten. Laat niemand je dwingen keuzes te maken.

Jouw leven, Jouw Keuze

Het is jouw leven, jouw legende en die leef jij op jouw manier. Zolang jij maar zorgt dat je jouw eigen pad gaat bewandelen, bewandelt en blijft bewandelen. Dan is alles goed. Daarbij is soms, heel soms de status-quo ook helemaal prima. Alleen ben jij verleerd het te waarderen. You decide!!

Get out there and start living!!!

Jouw trouwste fan,

Tom Gorny

 

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.

Domineer met onze gratis inzichten!