fbpx

Lees het artikel, bekijk de video’s en join de revolution. De koud douchen challenge is ook voor jou! Plus 5 redenen waarom jij sowieso koud moet gaan douchen.

 

De kracht van Koud Douchen

Persoonlijke groei als man volgt automatisch op het verleggen van jouw grenzen. In de sleur van alledag is dit niet altijd even makkelijk te bewerkstelligen. Daarom bij deze een challenge speciaal voor jou om elke ochtend mee te beginnen.

De challenge zelf is simpel. Het daadwerkelijk doen is de uitdaging! Welkom het bij de “Koud Douchen” challenge. Zoals de naam doet vermoeden is het heel simpel. Jij gaat een week lang, elke ochtend, koud douchen. Klaar, that’s it. So simpel is het. Of je er daarna mee verder gaat is aan jou.

Ketenen der Comfort

Waar dit allemaal goed voor is lees je onderaan dit artikel. Voor nu wil ik het met jou hebben over de wat mij betreft belangrijkste reden. Te weten, het overwinnen van de duivelse ketenen der comfort. (ja, dat is een gezegde)

Hoe ziet jouw ochtend er normaal gesproken uit? Je hebt heerlijk geslapen in jouw warme bedje. Je bent lekker warm wakker geworden, onder jouw warme, zachte dekentjes. Daarna trek jij jouw lekkere, warme pantoffeltjes aan. Om heerlijk te gaan genieten van een lekker warm kopje thee. Fijn, comfortabel en veilig.

 

Push-it

Om daarna jezelf te pushen en onder een koude douche te gaan staan, Moet jij iets overwinnen. Te weten jouw ingebakken luiheid en lethargie.  Dat is ook exact het doel van deze uitdaging. Getting shit done!

Met het volgen van deze challenge train jij jouw daadkracht en discipline. Om daarmee elke dag een klein beetje sterker te worden.

Laten we de dag met KRACHT en IMPACT starten doe met deze challenge mee! Lees verder om te ontdekken wat de vijf redenen zijn dat jij je meer aan de kou moet onderwerpen.

 

5 redenen waarom jij koud moet gaan douchen

Koud douchen is dus helemaal hip en hot (ha!)! Al letterlijk eeuwen wordt er van alles geroepen over de kracht van kou en van de heilzame werking van het koud bad. Tegenwoordig heeft Wim Hof het weer helemaal hip gemaakt. Dit keer echter gefundeerd met een sterke wetenschappelijke basis.

In dit artikel lees jij wat de 5 voordelen zijn van koud douchen. (en waarom jij het dus moet gaan doen) Dit naar aanleiding van de hierboven beschreven koud douchen challenge die al vele, zeer positieve reacties heeft opgeleverd.

Laten we gaan kijken naar wat de vijf redenen zijn om voortaan elke ochtend koud te gaan douchen.

 

1) Het Versterkt

Door je lichaam aan kou te onderwerpen maak je het sterker. In het leven worden dingen pas sterker als jij ze uitdaagt, prikkelt en stimuleert. Kou heeft dit effect op jouw afweer. Leid kou, wordt gezonder.

 

2) Bruin vs Wit

Nee Sylvana Simons, rustig maar. Dit heeft niks met racisme te maken. Het regelmatig ondergaan van kou zorgt ervoor dat jouw lichaam meer bruin- in plaats van witvet aanmaakt. Dit is goed! Bruin vet wordt sneller verbrand. Het wordt aangemaakt op plekken in jouw lichaam waar het minder schade aanricht. Het is net als Zuid-Korea, de beste Korea (vet)

 

 

3) Goed begin

Deze reden is heel simpel. Je wordt er lekker wakker van. Niks geen dubbele espresso’s, energy-drinks en ander ongein. Gewoon een gezonde, natuurlijk boost die jou zal helpen de dag, diep en hard te penetreren.

 

4) Bloedsomloop

Relatief grote temperatuur overgangen zijn goed voor de bloedsomloop. Gaat je huidje van stralen en is ongetwijfeld goed tegen erectieproblemen als je later oud bent.(30+)

 

5) Kracht door tegenslag

Deze laatste vind ik het belangrijkst. Je overwint iets! Kou is kut. Tenminste, dat is de reflex die je kunt hebben. Door hier niet aan toe te geven versterk jij je discipline, daadkracht en committent. Laat dat nou drie facetten zijn die een gigantische rol spelen in het gewoon SUCCESVOL worden als man. Ongeacht de context.

 

Jij snapt nu ook wel dat jij dit voortaan gewoon moet gaan doen. Probeer het nu gewoon meteen en maak er voortaan een gewoonte, of misschien zelfs wel een ritueel van.

 

Let’s get shit done!!!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.