fbpx
Home

De MasterFlirt podcast is terug! Dit keer met Jan Geurtz, schrijver van de boeken De opluchting, Verslaafd aan liefde en Verslaafd aan denken. Met zijn vernieuwende kijk op verslaving heeft hij inmiddels veel mensen geholpen. Tom Gorny van MasterFlirt interviewt hem.

Jan Geurtz

Dat Jan Geurtz bij MasterFlirt zit is geen toeval. Hoewel hij zich concentreert op verslaving en MasterFlirt op succes met vrouwen, zijn er raakvlakken. De belangrijkste onderliggende drijfveer is: zelfontwikkeling. Een verslaafde maakt op een gegeven moment de keuze om los te komen van de vicieuze cirkel waarin hij zich bevindt. Dit is voor iemand die beter wil worden met vrouwen niets anders.

Verslaafd aan liefde

Een andere reden om Jan Geurtz uit te nodigen is dat de twee onderwerpen in elkaars verlengde liggen. Zo zijn er mensen verslaafd aan seks en liefde. Iets wat als de hemel klinkt voor maagdelijke mannen, maar eerder wordt ervaren als een hel door degene die er verslaafd aan zijn. Dit heeft allemaal te maken met zelf-afwijzing.

Zelf-afwijzing

We leren ons zelf al vroeg af te wijzen. Meestal spelen onze ouders hierin een grote rol. Een kind is nog niet volmaakt en heeft sturing nodig. Dat betekend dat ouders kinderen af en toe moeten corrigeren. Zo moet Pietje niet schreeuwen terwijl andere mensen in gesprek zijn. Hoewel deze correcties belangrijk zijn, gaan sommige ouders hier in ver.

Wanneer hun kind vervelend doen zeggen ze: ‘Je maakt mama ongelukkig’. Of: ‘Wat zijn jullie vervelende blagen!’ Dit neemt het kind over door te gaan denken: ik maak mama, en dus mensen, ongelukkig, of: ik ben een vervelende blaag. Hierin zit de oorsprong van zelf-afwijzing.

Verslaving

Terwijl we zoeken naar een medicijn voor deze reeks zelf-afwijzingen vinden we onze heil in drugs, drank, seks of liefde. We willen ons even niet slecht voelen over onszelf. Maar de strategie werkt niet! Kijk de podcast om er achter te komen hoe dit zit.

BELUISTER DEZE PODCAST OP ITUNES

BELUISTER DEZE PODCAST OP SPOTIFY

Regelmatig sleuren wij interessante mensen voor de camera. Zie bijvoorbeeld hoe Lisette Thooft denkt over onverzadigbare vrouwen. Ze spreekt zonder enige schaamte.

Uiteraard hebben we nog veel meer podcasts:

Klik HIER voor het overzicht van de podcasts inclusief video.

Klik HIER voor het volledige podcast overzicht op iTunes.

Klik HIER voor het volledige podcast overzicht op Spotify.