fbpx

Sluit vriendschap met het monster (nee, niet die in je broek!) Vandaag las ik een muziekrecensie met een boodschap: Rihanna Eminem hebben bijna een briljante zin geschreven. Rihanna zingt ‘I’m friends with the monster under my bed, get along with the voices inside of my head.’

Dat rijmt natuurlijk geweldig en dat zal de reden zijn dat ze het niet heeft gehouden op ‘I’m friends with the monster inside of my head.’

Het monster onder je bed zit namelijk in je hoofd. We hebben namelijk allemaal een monster(tje) in ons hoofd. Op de ene schouder een duiveltje en op de andere een engeltje.

Word vrienden met je monster!

Je kunt op drie manieren omgaan met het monster.

1. Ontkennen – Tis er gewoon niet. Jij bent helemaal goed! Jij hebt nooit een slechte gedachte, laat staan dat je slechte dingen doet. Geen enkel deel van jou heeft ook maar de minste behoefte niet aan alle sociale conventies te voldoen. Yeah, right… Dat is dus een kansloze missie.
2. Bestrijden.
Elke keer als het monster de kop op steekt ga je de strijd aan. Het nadeel hiervan is dat het door deze ‘training’ steeds sterker wordt. Het gevecht met het monster wordt dus steeds heftiger totdat je het onderspit delft. Dat is volgens mij een van de redenen dat in gemeenschappen waar ze zeer actief het monstertje bestrijden de grootste uitwassen voorkomen.
3. Vriendschap sluiten
Het monster is een deel van jou en je mag het best af en toe zijn zin geven. Je hoeft niet altijd te doen wat mensen van je verwachten, je hoeft niet altijd braaf te zijn. Ga in gesprek met je monster en laat het af en toe los. Geef het de kans om te leven en accepteer het als een onderdeel van jou. Je zult zien dat het zich na een tijdje gaat gedragen, zich aanpast aan jouw wil.

Maak een aantal afspraken met je monster

-Af en toe mag het buiten spelen
-Het mag geen andere mensen schaden
-Het mag altijd zijn mening geven en je luistert er nog serieus naar ook
-Soms moet het gewoon zijn bek houden

Je zult zien dat het monster je vriend wordt en je helpt meer uit het leven te halen.

Waarom vertel ik je dit? Vrouwen houden van mannen met een monster. Vrouwen houden niet van schijnheilige boontjes, brave jongetjes of misdienaren. Word vrienden met je monster en zie hoe aantrekkelijk je daardoor wordt!

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.