fbpx

Als man zijnde behoor jij misschien niet tot de doelgroep van deze tv-hit. Toch zijn er veel lessen te leren van de tv-show ‘Boer zoekt vrouw’. Lees verder, bekijk de video’s met de analyses en enjoy.

Boer zoekt vrouw

Het leren van een nieuwe vaardigheid bestaat altijd uit het doorlopen van een aantal fases. Om écht ergens goed in worden is het zaak dat jij inzicht krijgt in wat die fases zijn, zodat jij zo jezelf steeds een stap verder kunt brengen.

Nu is echter niet het moment om te verzinken in een moeras van didactische overpeinzingen. Vandaag gaan we voor de short-cut. Direct door naar de laatste stap van meesterschap. Het overdragen van kennis op een ander.

Boerenwijsheden

Pas als jij dat goed kunt, beheers jij de materie echt. Iets wat je niet eenvoudig kunt uitleggen snap je niet echt. Het nieuwe seizoen van ‘Boer zoekt vrouw’ geeft jou die kans. Nu kun jij vanaf de zijlijn heel bewust kijken naar de man-vrouw dynamiek die zich ontvouwt. Je kunt je visie delen hoe jij het zou aanpakken en wat jij anders zou doen.

Opwarmer voor jou

Als opwarmer heb ik voor jou een uitgebreide analyse gemaakt van de eerste aflevering. Hier ga ik diep in op de soms expliciete, soms subtiele signalen die de boeren afgeven.

 1. Ontdek hoe jij door bewust naar de taalpatronen van mensen te luisteren van alles over ze te weten komt.
 2. Waarom mijn vriendin boer Marco interessant vond, nog voordat ze hem zag.
 3. Waarom ook voor niet-boeren onder ons de 4 seizoenen van cruciaal belang zijn.

De Gevaren van de loterij

Het probleem met deze show is dat het niet een probleem oplost. Vergelijk het met het winnen van een loterij. Blijkt dat 70% van de deelnemer binnen 5 jaar weer terug bij af zijn. Geld hebben is één ding, geld houden is een heel ander verhaal. Hetzelfde geld in meer of mindere mate voor deze boeren. Als je het niet zelf kunt creëren bestaat het gevaar dat je het zelf heel snel gaat verliezen.

En nu?

Nu gaat heel single, vrouwelijk Nederland zich aanmelden voor ‘Boer zoekt vrouw’. Waarna wij vanaf de zijlijn kunnen meekijken naar wat er nu allemaal gaat gebeuren.

 

Boer zoekt Vrouw aflevering 2: De analyse

De boeren hebben naar aanleiding van aflevering één een grote hoeveelheid reacties gekregen. Zij moeten nu aan de hand van de brieven gaan kijken welke tien vrouwen ze beter willen leren kennen. Uiteraard heeft de ene boer meer reacties gekregen dan de ander. Laten we gaan kijken wat we voor ons zelf uit aflevering twee van Boer Zoekt Vrouw kunnen halen.

Bekijk onderstaande video voor de diepte analyse inclusief video beelden van Boer Zoekt Vrouw. En ja, die beelden mag ik (volgens mij) gewoon onder de “fair use policy”  gebruiken. In onderstaande video heb ik het over:

 • Waarom ik zo een grote fout gemaakt heb in mijn belofte om de hele serie te analyseren.
 • Wat mij zo tegenstaat aan Boer Zoekt Vrouw.
 • Wat we over integratie kunnen leren van deze aflevering BZV.
 • En natuurlijk alle lessen in het vrouwen versieren/selecteren van de ware.

Mijn grootste irritatie

Wat mij het meest dwarszit aan Boer Zoekt Vrouw is dat het volledig indruist tegen waar wij hier bij MasterFlirt al 15 jaar verkondigen. Namelijk het zelf creëren van overvloed. Zelf die stappen zetten, om zelf het succes te verwezenlijken die jij zelf nastreeft. Nou snap ik goed, dat als je al kinderen hebt, je 25 jaar in Canada woont en toch verlangt naar die leuke Hollandsche vrouw, het moeilijk kan zijn om dit zelf te creëren. Dus de twee oudere boeren, Riks en Olke worden gematst. Maar de drie jonkies, zijn gewoon luie aapjes die voor de gemakkelijkste weg kiezen.

Natte Droom

Natuurlijk is het de natte droom van elke man om, in een van de best bekeken tv-programma’s van Nederland, gepromoot te worden. Om daarna de tien lekkerste krenten uit de pap te vissen. Je speelt alleen vals, je creëert op een hele kunstmatige manier overvloed. Een overvloed die jij vervolgens voor de rest van je leven niet weer zult ervaren.

Foto’s zeggen niks

Om het toch nog even nog over de inhoud te hebben. In deze aflevering komt sterk naar voren hoe beperkt foto’s en brieven zijn in het weten of iemand wel of niet bij jou past. De echte “klik” kun je enkel in het echt ervaren. De rest is niks anders dan het projecteren van jouw eigen verlangen op de ander. Ik vermoed dat we dit nog veel gaan horen van de vrouwen die zich voor de show hebben opgegeven. Waarschijnlijk gaan ze het allemaal hebben over hoeveel ze wel niet van zichzelf herkennen in de boer van hun dromen.

Boer Zoekt Vrouw aflevering 3

In deze aflevering van Boer Zoekt Vrouw gaan de boeren eindelijk de tien vrouwen ontmoeten die naar aanleiding van de ingezonden brieven geselecteerd hebben. Aan de hand van deze tien dames zullen ze er vijf moeten selecteren om mee te nemen naar de dag activiteiten. Lees verder en bekijk onderstaande video voor de analyse, de inzichten en de lessen die we uit aflevering drie van Boer Zoekt Vrouw kunnen halen.

In onderstaande video met video fragmenten van de show zie je:

 • De zakelijkheids-valkuil van ons mannen.
 • Waarom het “delen” in een gesprek zo belangrijk
 • Hoe Boer Zoekt Vrouw een onnatuurlijke situatie creëert en hoe jij die zelf kunt creëren.
 • Hoe belangrijk de klik is en op welke manieren jij kunt zorgen dat de ander de klik ook daadwerkelijk voelt.
 • Dat Boer Herman in korte tijd een mooie ontwikkeling doormaakt.
 • en nog veel, check gewoon even onderstaande video

Waar het uiteindelijk op neerkomt

De essentie van Boer Zoekt Vrouw is eigenlijk gewoon de zoektocht naar een “echte relatie” door een aantal boeren. Dat is dan ook de titel van de show. Uiteindelijk zitten we allemaal in onze eigen show en hebben we zo onze eigen zoektocht. Wat leert BZV ons dan? Ik denk dat het uiteindelijk neerkomt op 3 lessen.

Les 1: Overvloed

Elk van de mannen verkeert in schaarste. Ze willen een bepaalde partner. Het lukt ze alleen niet om die te vinden. Ze weten niet wat ze Wel moeten doen om de voor hun juiste persoon in het un leven te krijgen. Schaarste maakt wanhopig en dat wil niemand zijn. Wil jij uiteindelijk iets moois op kunnen bouwen met jouw droomvrouw, dan zul jij de juiste vrouwen in jouw leven moeten kunnen krijgen.

Les 2: Ervaring

Als je ergens onervaren in bent, weet je ook niet wat je allemaal NIET weet. Misschien een rare zin, maar het komt er op neer, dat om een keuze te maken je wet moet weten wat belangrijk is voor jou. Maar als je onervaren bent, weet je niet waar jij waarde aan hecht. Je weet pas wat jouw droomvrouw is, als je met meerdere vrouwen om bent gegaan. Zorg dat je die ervaring opdoet. Om zo later betere beslissingen te kunnen nemen.

Les 3: Emotie

Aantrekkingskracht in een emotie. Je kunt het niet afdwingen. Als je dit snapt en dit ook weet toe te passen in de praktijk ben je al een heel eind. Dan kun je ontspannen de interactie ingaan omdat je weet dat het niet gaat om de perfecte vervolgvraag. Dan snap je dat je samen met de ander “het gevoel” moet verkennen. Hoe beter jij daar in wordt, hoe vaker er opeens vrouwen “de klik” met jou gaan voelen.

Hierna

En nu ben ik verder helemaal klaar met Boer Zoekt Vrouw. Ik ga niet de verdere afleveringen kijken of er verder iets mee doen. Hopelijk vond jij deze serie leuk! Ik vond het zelf in ieder geval leuk om te maken.

Let’s get shit done en ik zie jou op de Bootcamp

Tom

Let's get shit done!

Neem controle over je leven! Verdiep je in dating, mannelijkheid of relatie.